Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
Ano ja wlasnie podpisalam papiery na urlop wychowawczy na 3 lata, a wiec poki co nie musze sie martwic o powrot do pracy... Ale dziewczyny bardzo wspolczuje Wam ktore musza a nie chca wracac do pracy. To strasznie smutne ze w polsce nie mozna pozwolic sobie na inne rozwiazania problemu. Takie 5-6 miesieczne dziecko jest takie malutkie, a kiedy mamy sie nimi nacieszyc jak nie teraz. Wg mnie przynajmniej do roku powinna byc mozliwosc podjecia urlopu macierzynskiego, no ale... jestem tylko szarym czlowiekiem, kto sie bedzie liczyc z tym zdaniem - chyba nigdy nie dozyjemy takich czasow
Wczoraj rozmawiałam z moim T o tym że jedna z moich forumowych koleżanek nie może rozszerzyć małej Zosi diety a musi wrócic do pracy. On na to walnął pytanie retoryczne:i co na to nasze państwo, jak z czego ma taka mama żyć jak nie wróci do pracy? beznadzieja
Patrycja była trochę obrażona ale nie płakała za 1 razem, ale już wcześniej była oswojona z wodą w wannie. Jak kiedyś była zimniejsza woda niż zwykle też tylko się krzywiła ale bez płakania się obyłoAnnaJ007 - fajnie, ze sobie na basenik śmigacie moze koncu i dotre z Polcią?
dziewczyny jak Wasze maluchy zareagowały na 1szy raz na basenie??
też mi się nie mieści w głowie że ktoś z tak dla dziecka bliskiej rodziny odmawia bycia chrzestnymchciałam brata ciotecznego, z którym bardzo dobrze żyję, ale on nie ma ślubu kościelnego, więc skoro mam podawać chrzestnych dopiero przed mszą to nie chcę, żeby sie okazało, że on nie może i co wtedy? Więc wymyśliłam innego brata, z którym mam jeszcze kontakt, choć już nie tak dobry, ale zawsze to jest :-)
A co rodziny mojego K, to pozostawia wiele do życzenia...
(Chyba nawet nie będę ich zapraszać)
widocznie jego rodzina nie uważa się za waszą rodzinę to chyba nie ma ich co zapraszać żeby psuli atmosferę... smutne ale tak mi się wydaje
bo z jednej strony dziadkowie są zawsze dziadkami niezależnie czy rodzice są razem czy nie ale z drugiej stony jak się nie interesują to po co mieliby na chrzciny przychodzić...
Co do fotelika do karmienia mam taki z Ikei ktory kiedyś nimfii polecała i jestem bardzo zadowolona-praktyczne, proste i tanie rozwiązanie
Ostatnia edycja: