reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola u nas trwają od 9 do 9:30. A w PL to nie wiem ale pewnie podobnie...i tutaj jest trochę inaczej bo w PL to zapisujesz dziecko na cały kurs i jak opuścisz zajecia to Twoja strata, a ja chodzę kiedy chcę(najczęściej raz w tygodniu).Mam jeszcze basenik w bloku i tam na razie tylko raz sama byłam z Tymciem ale było ok...muszę raz w tygodniu też do siebie chodzić.
No szkoda byłoby kasy za cały kurs jak Poli by się nie podobało..., też nie musisz wszystkich ćwiczeń z nią wykonywać jak nie będzie chciała.

Ja mam fotelik do karmienia peg perego-prima pappa i też polecam.

Helenka trzymam kciuki za Twojego synka i Waszą rehabilitację.Dacie radę.

U nas to nic poważnego-mała asymetria i trochę wzmożone napięcie no ale warto byłoby rehabilitować....Tutaj tego nie robią:no:..więc my dopiero w maju pójdziemy i do tego muszę się prywatnie umówić...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kochane, my dziś mimo fatalnej pogody (strasznie wiało) byliśmy jednak na spacerze, Igorowi oczywiście to zupełnie nie przeszkadzało a mi prawie urwało głowę. Ale zaliczone. Tak zastanawiam się, bo piszecie o wzmożonym napięciu i ogólnie rehabilitacji, ja myślę, czy nie przejść się z Igorem do lekarza żeby sprawdzić czy u niego jest wszystko ok, zauważyłam ostatnio, ze tak się spina czasami leżąc na pleckach i wygina się jakby robił mostek, sama nie wiem, pewnie przesadzam, ale widzę że chyba jemu to przeszkadza bo prycha. To wszystko trwa zazwyczaj dosłownie chwilkę, ale zdarza się, sama nie wiem to wyglada jakby po prostu nie radził sobie z nadmiarem energii, jednak sądzę,ze gdyby było coś nie tak to pewnie byłyby inne symptomy a to jest jedyna rzecz która mogłaby mnie niepokoić.
Poza tym chodzę ostatnio jakaś niewyspana i zmęczona, czy to przesilenie czy co, sama nie wiem, ale cierpliwie czekam na lepsze czasy. No nie będę Was zanudzać po prostu jakiś spadek mnie dopadł i tyle.

Angun wszystkiego dobrego dla Arturka na te 5 miesięcy
Ssabrina polecam to koło mamy go, fajna sprawa sadzasz dziecko wrzucasz zabawki i dobra zabawa gwarantowana
helanka trzymam kciuki za Olusia, oby rehabilitacja szybko przyniosła efekty
Spokojnej i w miarę przespanej nocki życzę;-)

U nas juz jest spokojnie,Sami spi juz od 19 okapkany i pojedzony ale pewnie kolo 23 sie przebudzi na bitle nocna juz :tak:
mirelka Twoje zdjecie wlasnie kiedys widzialam i juz wtedy o tym myslalam a teraz juz zdecydowanie zakupimy bo widac ze fajne jest to kolo :tak:
Angun nie mam pojecia jak sie to w PL bedzie nazywac ale to jest cos podobnego do kola nadmuchiwanego do nauki siedzenia i mysle ze mirelka1 moze tutaj pomoc bo ona wlasnie posiada taka opone dla swojej niuni ;-)
Wszystkiego Najlepszego dla Arturka na te 5 misiecy ;-)
helenka dacie rade z Olusiem,powodzenia z tymi rehabilitacjami ;-)

Jestem zmeczona dziewczyny tyle sie nalatalam ze nic mi sie nie chce a stos garow czeka na mnie :confused2:
Dobranoc mamusie ;-)

Angun niestety krzesełko nie jest małe. Po złożeniu zajmuje sporo miejsca ale serio jest fajne. Ma kilka przydatnych funkcji i wydaje mi się że jest bardzo wygodne dla malucha:tak: Jak chcesz jutro złoże i zrobię Ci fotki??
Gola Maja ani razu na basenie się nie darła (była dopiero 3 razy) ale powiem Ci ze jak tak myślę to chyba żadne z dzieci się nie darlo. Wydaje mi sie że dzieci są tak zainteresowane tym co się dzieje że nie myślą o płaczu. Maja podczas jednego pływania zrobiła 2 razy kupkę i raz mocno ulała hehe
Ssabrina to koło jest superowe!! Gola ma rację- mirelka takie ma i chwaliła je z tego co pamiętam:tak: Kochana Ty te gary wrzuć do zmywarki!!! Zobaczysz jak to ułatwia życie:-D
Mim bardzo się cieszę że oczka Grzesia coraz lepiej. Znam co najmniej 2 osoby z astygmatyzmem (tzn wiem że mają, a wiadomo nie z każdym się rozmawia na te tematy) i spokojnie sobie radzą. Chodzą w soczewkach i wsio jest ok;-)
Aneczka Ty dziennie na zumbę śmigasz?? Fajnie się masz kurde. ja tylko raz na tydzień:-(
helenka kurcze współczuję dzisiejszej wizyty i tego co usłyszałaś. Wierze że ćwiczenia dają upragnione efekty!!
syl to chyba wiosenne przesilenie. mam nadzieję że nastrój szybko się poprawi!! Zobaczysz pojawi się wyczekiwana wiosna to i na sercu będzie lepiej;-)

Ja laseczki jestem pobasenowana dziś. Czuję się jak nowo narodzona. Waga znów stanęła w miejscu, więc muszę ja ruszyć. Przestałam ćwiczyć a6w (byłam na 26 dniu) bo trochę się zmartwiłam ze tłuszcz na brzuchu może się przerobić w mięśnie a ja nie chce takiego mięśnia:-( Najpierw powalczę dalej z waga a potem będę walczyć o ładny brzuch:-( Bardzo mnie to dołuje:-:)-:)-(
Śpijcie dobrze kochane moje:-D

mim - fajnie, że tak świetnie synuś Ci się zbiera. Trzymam za Was kciuki.

Helenka - co jest Twojemu małemu, że z taką listą wyszłaś? I jakie ćwiczenia dostałaś? Ja też jestem neurologopedą. Wiem, że pisałaś, że ma zaburzenia sensoryczne, ale, czyli jakie? Kto to orzekł? Na jakiej podstawie? Czym to się objawia? Co zaproponowali, alby je niwelować?

anna - nie zwlekaj z wizytą za długo, bo dzidziuś już ma 5 miesięcy. Im dłużej będziecie czekać tym dłuższa i żmudniejsza potem rehabilitacja.

onanana - fajnie masz z tym basenem :) Zabierz mnie ze sobą :)

Gola - jak przygotowania do chrzcin?

Czytam Was codziennie, ale nie mam czasu na odpisywanie. Wybaczcie proszę. Próbuję ciągnąć fejsa, bo wszyscy mi wmawiają, że bez tego firma teraz nic nie znaczy:baffled:. Dziwnie się z tym czuję, bo firma to ja:baffled:. Wymyśliłam więc, że korzystając z rozwoju mojego dziecka coś na jego przykładzie poopowiadam, może ktoś skorzysta. Ale na to też brakuje mi czasu:baffled:.
Chyba włączyło mi się marudzenie. Idę spać. Dobranoc:zawstydzona/y:

mim ja juz ze starszym synem bylam 3 lata na wychowawczym :) Potem od razu przeszlam na macierzynski ze wzgledu na Kube, a teraz plan jest na 3 lata wychowawczego. Z tym ze ja w tym czasie wychowawczego mam prawo do zasilku wychowawczego na bazie zasilkow rodzinnych, wiec mamy lepsza sytuacje o tyle ze moge pozwolic sobie a to aby byc w domu z dzieckiem.
Szkoda mi mam ktore takiej mozliwosci nie maja a chcialby - a tu najczesciej rozchodzi sie o brak kasy :/

Dziewczyny, myslalam aby kupic kolezance na prezent ksiazke o maluszkach - jest w ciazy :)
Ona lubi czytac takie rzeczy.
Czy mozecie polecic jakas ksiazke?

Nie wiem czy mi sie wydaje ze sporo osob polecalo te
Pierwszy rok życia dziecka Heidi Murkoff NOWA!!! T (2273088648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Hej lasencje!

Nimfii ta książka jest moim zdaniem patrząc po okładce bardzo ciekawa - jak byłam w ciązy sama chciałam sobie taką kupić ale niestety stwierdziłam, że następnym razem i tak w koło... Ale to bardzo dobry pomysł na prezent!

Onanana zawzięta jesteś! Ja od dziś mam zamiar ćwiczyć i jeść o regularnych godzinach (7:30, 11:00, 15:00, 18:30) no i długie spacery co dzień no i ćwiczenia. Zacznę od brzuszków itp bo boję się właśnie że a6w zrobi mi z tłuszczu mięsień a taka gruba być nie chce... myślę co na nogi wymyśleć i ramiona z dekoldem żeby mnie wysmukliło...

Mim cieszę się, że u Was jest lepiej no i z oczkami Grzesia jest już poprawa;)

U nas nocka dziwna mała poszła spać o 20 (usnęła u tatusia na rękach przytulona) i spała do 6:30 ale ciągle się wierciła, bardzo często chciała cyca nie wiem czy naprawdę była głodna czy po prostu mnie potrzebowała. ja wstałam cała obolała dół pleców mnei tak boli z rana że się podnieść z łóżka nie mogę...

Dziś u nas ładna pogoda się zapowiada więc zaraz biorę się za sprzątanie i chcę dziś jak najwięcej wyjść na dwór bo 2 dni byłyśmy w domu bo 2 dni padało...

U nas też od rana piekne słoneczko. Synek właśnie zasnął na drzemkę, bo harcuje od 6.00, a na 10.00 jesteśmy juz umówieni na spacer z koleżanką i jej córką w parku, więc dzień zapowiada się fajnie. Dziś mój syn kończy 5 miesięcy, dokładanie o 6.58. Wam nie musze mówić jak szybko to mija...Eh jak sobie pomyślę, co wtedy się działo, lekko nie było, ale za to jak było warto.

Miłego dnia

nimfi - dokładnie tak samo jak niuniunia chciałam sobie nawet kupić taką, ale jak przysłzo co do czego to nie kupiłam, więc może to jednak super prezent, ja książkę dostałam od siostry inną, ale też fajną i przed samym porodem bardzo mi sie przydała, tak bardziej do budowania atmosfery, ale jednak byłam bardzo zadowolona z tego prezentu.

reklama
Angun przepraszam że dopiero dzisiaj ale wszystkiego najlepszego dla Arturka który skończył 5 miesięcy;****

Syl wszystkiego najlepszego dla Twojego synka na te 5 miesięcy;)

Jutro i moja kończy 5 miesięcy jejku jak to zleciało;)

Do góry