reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
onanana oj zazdroszcze Ci tego ze Ci ktos wezmie Maje na spacerek,Ja jestem zdana sama na siebie niestety ale jakbym dala komus synka na spacerek to tez na pewno bym sie o niego martwila czy jest bezpieczny itd. i jest to na pewno normalne kochana ze sie martwisz o Majunie teraz kiedy jej przy Tobie nie ma ;-)
Mikado no to faktycznie tlusciutka ta Twoja kotka nie ma co :-D

No a moja maruda sie juz obudzila,zjadl butle i teraz lezy na lozku na boczku z pielucha tetrowa,patrzy sie na mnie i marudzi :eek: nie wiem co w niego wstapilo dzisiaj :confused2:

Ostatnia edycja:
Podzwoniłam i znalazłam!!!!!!!! u nas w centrum jest hotel z restauracją, w każdą niedzielę robią obiady dla całej rodziny w formie szwedzkiego stołu, 50 zł od osoby dorosłej, dzieci w wieku szkolnym 30 zł, płaci się tylko za napoje, także mam problem z głowy :-) Bardzo się cieszę, bo w innej restauracji za menu, jakie chciałam liczyli ok.100 zł na głowę :szok:

Gola współczuję bólu kręgosłupa, mnie tez łupie, jak długo z Małym siedzę, spróbuj może umościć sobie oparcie, szczególnie w okolicy lędźwiowo-krzyżowej.
Ssabrina fajnie, że wczoraj tak długo pospacerkowaliście, mój Arti tez czasem taki marudny, że nie wiem czego chłopina chce.
Onanana fajnie, że masz chwilę dla siebie, nie martw się, Małej nic się nie stanie, ale wiem o co ci chodzi, to taki irracjonalny lęk.
Madzia witaj ponownie po długiej przerwie, świetnie, że wróciłaś do nauki, na pewno dasz radę!
Ankusch no my mamy podobnie jak ty z Martynką, Artur w nocy pracuje nad kupą i puszcza serie bąków, już sama nie wiem, jak mu tą godzinę kupkania przestawić, bo rano jak tylko oczy otwiera, to kupka idzie. Masowałam mu przed kąpiwlą brzuszek, ale widzę, mało to daje. W sumie on nie płacze, ale tak się wierci i unosi nóżki do góry, że zwykle go biorę do łóżka i jakoś zasypia.

Ostatnia edycja:
Mikado moja siostra była w domu i przy nim siedziała tak to w życiu bym go nie zostawiła, zawsze jest w wózku i to na widoku :tak:

Dziewczyny oglądajcie rozmowy w toku ZROBIŁEŚ MI DZIECKO I ZNISZCZYŁEŚ CIAŁO jakie baby są głupie nie które

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Angun no to Ci sie trafila super oferta no i tanio :-)

A Sami ma jakis w dodatku senny dzien,nie dosc ze wstal o 11 tzn Ja go budzilam to pobawil sie chwile i pojadl i poszedl spac po 13 obudzil sie okolo 14 zjadl i teraz znowu spi :eek: marudny i senny w dodatku dzisiaj jest :tak:

Dzięki kochane za mile powitanie:tak: strasznie mnie to cieszy,ze o mnie pamietacie:-)

Mysmy tez z Maja byly na spaceku krotkim,z tym ze my i tak dwa razy dziennie mamy wycieczke do przedszkola po Macka,autem wprawdzie,ale zawsze sie mala troche przewietrzy.

Maja co chwile ma katar,raz slabszy raz mozniejszy,wiez dwa razy w tygodniu jestesmy u pediatry na kontroli:eek: Teraz jeszcze brzydko kaszle ,ale niby to od kataru wiec luzik,na spacery mozemy chodzic:tak: Tyle,ze szczepienia sie nam obsuwaja,te pierwsze zamiast w 6 to mielismy w 12 tyg,teraz od poczatku marca moglybysmy isc na drugie,ale znow ten katar grrrr:crazy:

Zainspirowalyscie mnie tymi nowymi daniami i na poczatek zakupilam dzis sok z winogron i rumianku,zobaczymy jaka bedzie reakcja:-)

Onanana to sie Maja wyspaceruje dzis za wszystkie czasy:-D ja niestety sama musze chodzic,no chyba,ze m jak wraca z pracy,to idziemy razem,bo i starszak sie musi wybiegac,roznosi go w domu:sorry:
Gola moze m by cie pomasowal? moze przejdzie ;-)
Ssabrinko moja Maja zwykle śpi podobnie ,tzn miedzy drzemkami ma 2-godzinne przerwy,a twoj Sami ile potrafi wytrzymac?

Zmykam do dzieci ;-)

Madzia wspolczuje problemow z katarkiem,u nas byl problem na samym poczatku z zapchanym noskiem ale to pewnie od ogrzewania i suchego powietrza w pokoju,teraz juz jest ok z noskiem :tak:
A co do jego spania to u niego to jest roznie czasem poradzi miec przerwy 3-4 godzinne i nie spac i jest ok a np. ostatnio spal az 4h ciagiem i jak sie obudzil to tylko na moment i znowu drzemka :tak: kazdy dzien u niego jest inny z tym spaniem,mysle ze pogoda tez ma duze znaczenie u niego :tak: no nic tylko sie cieszyc bo mam dzisiaj wiecej czasu dla siebie,juz zdazylam posprzatac,pranie powiesic i mam czas dla siebie a tak to czasem nawet nie mam czasi isc do WC :tak: :-)

Cześć dziewczyny ja tylko na moment. Frankowi zęby idą na całego i jest strasznie marudny, nie chce jeść, nie chce spać. Lekarka potwierdziła, że to żeby i że może się tak przez to zachowywać. Dzisiaj spał tylko 2 razy po 20 minut :szok: W nocy też cały czas pojękiwał. Nie mam na nic czasu.
Nimfii współczuję dziewczynie, szczególnie, że z maleństwem zostanie a z drugiej strone, lepiej przed ślubem się rozstać niż potem żyć z kimś takim.
Madzia super, że się odezwałaś.
Zmykam bo Franek żyć mi nie daje...

reklama
Hej laseczki;)

nimfii
przykra historia z tą Twoją koleżanką, ech bidulka została sama z dzieciaczkiem w brzuchu aż przykro, jak Ci ludzie mogą tak robić...
Madzia witaj słoneczko u nas z powrotem;) Cieszę się bardzo, że u Was wszystko dobrze;* Gratuluję z powrotu na studia;)
Angun miłego i sprawnego przygotowywania;)
Gola kochana współczuję Ci tego bólu kręgosłupa, ja tez na to często cierpię;/ Ale wiesz ja smaruję czasem sobie kręgosłup chłodzącą maścią końską - wiem, że to głupia nazwa... Mała tubka kosztuje 15 zł w aptece, a duża ok.25 i pomaga ale chłodząca!
p.s. na noc;)
Andrzelika ja też oglądałam rozmowy w toku głupie te babska naprawdę...

u nas nocka słaba, ja spalam tylko godzinę bo mała ciągle się wierciła. Oczywiście znowu poruszam temat chłopów kur*** jak można być takim debilem to ja nie wiem, mój chłop myśli że mamy sprzątaczkę w domu i wszystko się za nas zrobi... Tylko że zmywa się kilka razy dziennie czy sprząta i mówię mu że mógłby pozmywać skoro ja nie mogę bo mała nie chce mnie na moment z rąk puścić a ten "znowu twoja kolej?'' no przecież jesteśmy rodziną, używamy naczynia i je trzeba zmyć no to takie naprawdę dziwne. Zdąrzyłam pozmywać w dzień jak mała spała, a wieczorem wojowała do północy;/ A dziś rano wpitolił na śniadanie 45dag wędliny, która miała mu zostać jeszcze na kolację ale oczywiście nie bo on teraz zarabia takie kokosy że napewno na wszystko starcza (dopiero co pierwszy dzień poszedł do pracy) i już zmęczony biedaczek...poszedł do garażu robić samochód i padnięty, a ja przy dziecku jestem wypoczęta...

Do góry