reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Heh to mnie sie przypomnialo cos poporodowego... Jak to godzine po porodzie Kuby przyszla do mnie z odwiedzinami szwagierka - nosz @#$% myslalam ze ją udusze.... Ja ledwo sie zwleklam z lozka, weszlam pod prysznic i szybkie mycie bo mąż oznajmil ze dzwonila ze bedzie za 10 min zobaczyc dziecko... Oj gryyy dlugo jej tego nie zapomne, bo jakby nie bylo bardzo mi wtedy przeszkadzala, przeciez ja chciala odpoczac i ogarnac sie a nie przyjmowac od razu pielgrzymki do dziecka :cool:
A najmilszy prezent w szpitalu jaki dostalam to byl - biszkopt wlasnorecznie upieczony przez moja mama - pychaaa!!!

Wiecie, chcialam Wam cos napisac....
Kiedys wspominalam Wam ze w maju idziemy na wesele i nie wiem jak rozwiazac problem opieki nad dziecimi. No to "problem" rozwiazal sie sam - bo ślubu nie bedzie :-(
Nasi znajomi się rozeszli, a w zasadzie chłopak postawił dość przykre ultimatum na ktore ona nie mogla sie zgodzic... No i zostawił ją sama w 3 msc ciązy :cool:
Powiedzial, ze nie chce tego dziecka, że dla niego najważniejsza bedzie jego matka i siostra a jesli przyszla żona sie nie moze dogadac z jego rodziną, to on sie wycofuje - slubu nie bedzie.
Brak mi słów... byli parą 8lat! Dziecko planowane. Tylko jego rodzina namieszała i przez nich wszystko sie spieprzyło. Jest mi tak bardzo przykro, bo strasznie sie cieszylam z ich szczescia. Mieli zamieszkac po sąsiedzku i wpadac do nas z dzidziusiem, a teraz.... ona nawet nie wie gdzie bedzie mieszkała.
Już nie wiem komu mozna zaufać na tym świecie, skoro tak ranić potrafia Ci co ponoć kochają na zabój :zawstydzona/y::eek:

reklama
Witam mamusie
u nas od rana piękne słoneczko świeci :tak:u nas nocka tez ok mała zasnęła sam o koło 21.00 i spała do 7mej:tak:
onanana Liwia też zawsze rano jak oczka otworzy to sobie sam leży w łóżeczku nie woła od razy o mleczko śmiej się, śpiewa też to uwielbiam
leży tak okoły 1godz,
powodzenia na szczepieniu, my idziemy też dziś na 14stą:tak:
ponko fajne są te grzechotki z IKEA też mamy tego zielonego węża i jeszcze lwa,
mamusia gratuluję fajnie zostać ciocią :tak:
nimfii przykra bardzo sytuacja aż mnie ciarki przeszły jak to doczytałam co to za typ faceta bardzo nie odpowiedzialnego jak tak mógł postąpić biedna ta dziewczyna żal mi jej a u swoich rodziców nie może zamieszkać:-(

lecę pranie wyjąć z pralki mała zaraz się na jedzonko obudzi i mój czas minął szybko:szok:
Życzę miłego dnia :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nimfii to straszne jak ten chłopak postąpił ze swoją przyszłą żoną:shocked2: jeszcze w ciązy no jakiś idiota dosłownie jak można coś takiego zrobić po tylu latach bycia w związku,mnie to się w głowie nie mieści:no: bardzo jej współczuję.
mamusia1994 gratuluję ciociu:-)
andrzelinka Alanek to dzielny facet tak dobrze znosi te szczepienia.
Piszecie ze u Was taka pogoda ładna, a u mnie do doopy!zero słońca,niebo zachmurzone jak nie wiem az ciemno się zrobiło:crazy: przedtem padało takze nie jest fajnie.
Właśnie czytałam o pogodzie i mam dobrą wiadomość idzie wiosna:-) marzec ma być ejszcze taki sobie ale kwiecień i maj podobno piękny i nawet do 24stopni:-)ale bedizemy spacerować! jupi!
Maminki powiedzcie mi jak wybieracie się z waszymi Maleństwami do sklepów to jak je ubieracie i czy tam je rozbieracie troche? bo chcemy dzis z mężem jechać na zakupy do reala i trochę połazimy i nie wiem jak to Zuzie ubrac żeby jej znowu nie przegrzać za bardzo.
Nocka u nas super jak zawsze w sumie:-) ale wczoraj cały dzień Zuzia była marudna jak nigdy no nic jej nie pasowało ani zabawa ani nic, mam nadzieje ze dziś będzie lepiej narazie sobie śpi więc okaże się jak wstanie.

mirelka mieszka u rodzicow ale miala sie wyprowadzac do nowego wynajmowanego mieszkania. Przeciez nie chce spedzic calego zycia u rodzicow ale pewnie na razie bedzie musiala, bo samej nie utrzyma siebie i dziecka w innym domu.

asia
mnie tez sie to w glowie nie miesci... Zwlaszcza ze znamy ich oboje bardzo dobrze a jeszcze miesiac temu byli u nas i z pelnym entuzjazmem opowiadali jakie maja plany zwiazane z weselem, jak bardzo ciesza sie ze beda rodzicami. I jeszcze on mowil jej co chwile zeby uwazala na siebie, na to co je itp. Tak dbal o nia, a teraz... o co chodzi? Poprzestawialo sie chłopakowi w glowie najwyraźniej.... Jakbym go spotkala to bym go chyba w dooopke kopnela zeby mu sie znow w glowie poukladalo :wściekła/y:

A jak chodzi o pytanie odnosnie ubierania dziecka - to ja nie zabieram Kuby do hipermarketow ;-) ale jak zabieralam Macka jak byl mniejszy (teraz tez) to zawsze byl ubrany w spodnie i kurtke i mu po prostu kurtke zdejmowalam i czapke.

asia ja zabieram Tymcia do sklepu ale hipermarketem tego nazwać nie można...(tu nie ma takich dużych spożywczych). Mój ma kurteczkę na to jest przykryty kocykiem i tą pokrywką od gondoli(zdejmuje pokrywkę, kocyk i rozpinam kurteczkę, zsuwam czpkę) Ja długo nie chodzę, zakupy zajmują mi ok 15-20 minut maxymalnie.

nimfi sytuacja przykra,współczuję tej dziewczynie...a chłopu powinni jaja obciąć!!!Mam nadzieję że nie będę taką mamuśką co synka przeciw narzeczonej/żonie będzie buntować...

pielegniarki juz były poszły i nie musze kamilki dokarmiac powiedziały ze ona jest taka malenka delikatna i tyle i jak chce to moge ja karmic sama piersia do 6 mies wiec jestem happy..:)
mirelka1 , asia333 Dziekuje kochane :*:*
asia333 apropo ubierania to jak ja wychodze z kamilka do sklepu na dłuzsze zakupy to ubieram ja w bluze polarowa kombinezon polarowy i jeszcze kocykiem przykrywm. a jak jestem na sklepie to odkrywam ja i rozpinam jej kominezon i raczej sie nie przegrzewa

nimfi ojejku... nie lubie czegos takiego.. heh.. i to jeszcze po 8 latach boze....

nimfii bardzo przykre nie odpowiedzialny facet...to ona powinna mu dać ultimatum,że albo ona albo rodzinna powinno być w odwrotną stronę, a nie jak on zrobił... ja bym nie pozwoliła żeby mój mąż bardziej słuchał rodziców itp, żeby w moje życie i jego się mieszali to ja bym wtedy dała takie ultimatum, że jeśli nie będzie mnie wspierał i bardziej słuchał ich to odejdę całe szczęście mój mąż tak nie robi, ani ja, po to zakłada się rodzinę żeby cieszyć się w związku i nikt nie powinien wchodzić w luki. Ta rodzina straszna a facet dupaaaaa wielka , a nie chłop naprawdę nie jest wart niczego szkoda gadać w małżeństwie powinno się obstawać za sobą, a nie trzymać stronę mamusi itp. bo nic z tego dobrego nie wyjdzie, ja bym nie dała żeby ktoś mojego męża obraził nawet jeśli coś by przeskrobał ja jestem z nim od tego,żeby rozwiązać problem, a nie kto inny.

My idziemy na dwór bardzo ciepło mam nadzieję, że padać nie będzie buziaki ;-)

życzę Wam miłego spacerowania pogoda sprzyja u nas też pięknie słonecznie, mała sobie w najlepsze śpi więc na razie siedzimy w domu o 14stj na szczepienie, po szczepieniu pójdziemy na spacerek :tak:

anna co ciekawsze inna moja kolezanka tez jest zwiazana z podobnym takim maminsynkiem, tylko ze nie planuja jeszcze zakladania rodziny. Boze co sie dzieje teraz z tymi chlopami - głupie to takie, ze ech....

andrzelika ja tez nie pozwalalm by np moja mama mowila cos zlego o moim mezu, zawsze go bronilam, bo go kocham i to on jest teraz moja rodzina.
Dlatego mocny byl ten jego tekst ze to "jego rodzina bedzie dla niego najwazniejsza" (tj jego mama i siostra a nie przyszla żona i dziecko w drodze). To ja tu czegos nie rozumiem, bo jak sie chce zakladac nowa rodzine i miec dzieci to sie powinno o nich dbac najbardziej na świecie.

reklama
Cześć dziewczęta :-)
Nie było mnie ..ho ho,aż wstyd:zawstydzona/y:
Piszecie strasznie dużo i nie daję rady nadrobic,a potem mi głupio,że każdej nie daje rady odpisać,bo czytam po łebkach:sorry:

U nas wszystko ok.Majusia jest cudownie grzeczna.Sama potrafi dość długo leżec na macie i gadać do zabawek,śmieszna jest przy tym okropnie:-D W nocy ładnie śpi,z reguły jedną pobudka jest,dzisiaj to nawet do 5 spała bez pobudki :-) Po moim łobuzie Maciusiu to naprawdę miła odmiana:tak:
Ciągle jesteśmy na cycu i z tego powodu jestem bardzo z siebie dumna:cool2: Raz dziennie na noc jest butla 150 ml. A tak poza tym to cyc,a nowości jeszcze nie próbujemy,a widziałam,ze już większość z was daje.

Ja wróciłam na studia z cięzkim sercem wprawdzie,ale mam nadzieję,że dam radę.Najgorsze,że karmienia mnie omijają.

Pozdrawiam Was serdecznie i buziaki dla dzieciaczków :-*** przeglądnełam galerię i naprawdę rosną nam te szkraby niesamowicie:tak:
Postaram się wpadać częściej.
Pa

Do góry