reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola współczuje sytuacij z chłopem szkoda że ci nie pomaga a samej jest naprawdę ciężko..ehh tylko zdzielić :wściekła/y:

Mój też takie teksty często rzuca "i po spaniu" :-D:-D ale to wieczorami...mój też spi w nocy bo twierdzi że cycka nie da ale jak mała płacze czy coś to wyskakuje z wyra i ją bierze przytula czasem nawet ja nie słyszę albo jak pampersa jej w nocy zmieniam a ta marudzi to ją uspokaja :-) Mój nie jest zły a Martyną to codziennie się zajmuje po pracy albo przed czasem nawet chwile ale codziennie ... a z tym ubezpieczeniem to nie wiem też myślałam że do któregoś m-ca nie trzeba a ostatnio jak szliśmy do okulisty pani chciała..

reklama
"Ubezpieczenie zdrowotne dzieci
Mimo tego, że polskie prawo gwarantuje bezpłatne świadczenia wszystkim dzieciom do ukończenia 18 roku, osoby ubezpieczone, mają obowiązek zgłosić je do ubezpieczenia. Dotyczy to nie tylko dzieci biologicznych, ale również:

• dzieci małżonka,
  • dzieci przysposobionych,
  • wnuków,
  • dzieci przebywających pod Państwa opieką w ramach rodziny zastępczej – do ukończenia przez nie 18. roku życia. "

Tak to wyglada, przynajmniej w malpolsce i dlatego nalezy okazywac dowod ubezp gdy sie przyjdzie do poz'u... zobaczymy. Ja dzisiaj wybieram sie z Ania na wizyte... a mam na pienku z moja przychodznia bo mi ostatnio zle skierowania a badania dla malej wypisaly... glupie baby no i jeszcze wyklucal sie ze mna przez te ze powinnam byla sobie sprawdzic... ehh, to skad ja mam wiedziec jaki to ma byc druk?? wrrr :/

Bylysmy z Ania w Szczyrku na weekend... jejku, ale Mala miala spanie... uff ale wypoczelam :) Chociaz zimno bylo przeokrutnie :)

Och te chłopy... dziewczyny po co nam oni!!??
Gola ja becikowe i kartę NFZ-ową załatwiałam sama... A ubezpieczona Maja jest u mnie, więc jak potrzebuję RMUA to jadę do siebie do zakładu:tak:
Co do leczenia niemowląt to nie wiem jak to wygląda. Ja dość szybko załatwiałam wszystkie formalności.

Mój w nocy nie wstaje, bo i ja nie wstaję:-) Czasem w sobotę lub w niedzielę (jak idzie grac w piłkę to tez nie- bo w niedzielę na 8 rano grają z kumplami) wstanie do niej pierwszy, przebierze i mi da, ale to już tez mało kiedy bo muszę jej podawać to żelazo i szczerze mówiąc wolę jej to dać sama. A tak jak jest w domu to chętnie się zajmuje małą. Przebiera ja, bawi się z nią, gada do niej i nawet śpiewa czego NIGDY wcześniej nie robił.

Maja dziś znów pięknie spala. Zasnęła ok 20, wstała ok 7:30. W dzień nie chce mi spa. tzn jeden dzień śpi, następny nie. Teraz też marudzi, leży, wykrzywia buzię i woła... smiesznie to wygląda bo ona zamyka oczy i tak fajnie zie użala... musze Wam to kiedyś nagrać- tylko jak ja podchodzę to się śmieje. Muszę ogarnąć trochę chatę i obiadek zrobić. dziś szybki obiad- makaron z sosem z tuńczyka...

Hej maminki :-)
Dzisiaj w koncu mam troche czasu zeby popisac cos z wami,chlop poszedl do pracy a maly teraz spi :-) U nas tez juz zaszla pewna zmiana maly dostal ostatni moj pokarm w sobote :-( od niedzieli jest juz tylko na MM,niestety pokarmu mam tak malutko ze nie oplaca mi sie juz odciagac go ani sie tak katowac,no trudno sie mowi ale i tak jestem bardzo zadowolona ze tak dlugo wytrzymalam i prawie 3 miesiace odciagalam caly czas mleczko dla malego :-)
U nas pogoda jest typowo zimowa,snieg sie trzyma chociaz wczoraj swiecilo slicznie sloneczko to troche sie sniegu utrzymalo :tak:
andrzelika 59kg wazylam jak bylam u kontroli po pologu czyli 6tygodni po porodzie a teraz to nawet nie wiem ile waze ale bedzie cos kolo tego samego a wzrostu to mam malutko bo tylko 155cm :-D
a tutaj masz linka na seriale polskie i nie tylko ;-) i nie trzeba sie tam rejestrowac czy cos oplacac,wchodzisz i ogladasz :tak:;-)
1. SerialeOnline.pl - Polskie Seriale Darmowe Filmy Online TV
Gola ach te chlopy ehhh moj tez czasem potrafi rzucic podobne haslo a na samym poczatku to az mnie dobijaly zwlaszcza jak mial 2 tygodnie wolnego ehh Ja wstawalam caly czas w nocy a on jedynie czasem wstal jak maly plakal a Ja mleko mu przygotowywalam no to wstal i uspakajal go a czasem go jeszcze nakarmil jak widzial ze bede musiala potem jeszcze odciagac ale zaraz potem hop do lozka i spi dalej :tak: a teraz maly w sumie az tak czesto sie nie budzi w nocy 1-2 razy :tak:
No a dzisiaj mnie zaskoczyl maly jadl 4:30 potem troche marudzil bo baczki puszczal i tatusia chyba obudzilismy bo poplakiwal wiec przyszedl o 5 do malego i znim se lezal a potem sie szykowal do pracy :tak:

Przekichane macie z tymi ubezpieczeniami dzieci,my to jednak mamy duzo szczescia,Ja to tylko zarejestrowalam synka do mojej przychodni i tyle zadnych ubezpieczen czy czegos tam im nie trzeba a i do tego moje dziecko do 16 roku zycia bedzie miec wszystkie leki za darmo ktore bedziemy kupowac na recepte :tak: co kraj to inny obyczaj itd :tak:

to też jest niezgodne z prawem! Ech!

Gola dla niej w szpitalu powiedzieli, że to dawno nie obowiązuje, bo oni tez tak myśleli, że do 6 miesiąca życia. A twoja Pola jest na Twojego męża ubezpieczeniu? Bo mój Filip jest na moim, ale ja jestem na zasiłku macierzyńskim (nie na urlopie, bo mi umowy nie przedłuzyli), więc jaki ja mam przedstawiać dowód ubezpieczenia? Wcześniej sie nad tym nie zastanawiałam, ale właśnie mi to przeszło przez głowę

Onanana powtórzę się po raz kolejny jak ja ci zazdroszczę tego nocnego spania małej moja koza mała mi tak nie daje tylko się budzi a to przytulić się a to bąki...:-) A teraz też marudzi może zaraz uśnie..bo dziś coś do spania jej się nie pali

Witam wszystkie mamy dzieciątek z listopada. Jestem mamą Olka. Mały urodził się w 35 tyg ciąży przez cc ( lekarz źle prowadził moja karte ciąży i był przekonany że to jest 38 tydz ) miałam podejrzenie zatrucia ciążowego, zielone wody. Synek ważył 3850 dostał 10 punktów, pierwsze godziny były ok, później pojawiły się problemy z oddychaniem i charczeniem. Po badaniach okazało się że ma wadę serduszka i wrodzone zapalenie płuc. W wypisie ze szpitala ma wpisane "urodzony o czasie" bo żaden lekarz nie dopatrzył się błedu, dopiero moja dociekliwość tydzień temu dowiodła że mamy wcześniaka, jak byk jest błąd w karcie. W tej chwili jesteśmy pod opieką poradni laryngologicznej, neurologicznej, kardiologicznej, alergologicznej i chodzimy na fizjoterapie bo rozwija się słabiej niż dzieci w jego wieku. Pozdrawiam was serdecznie i żałuję że trafiłam tu tak późno.

ssabrinna- dzięki ;)

tak jak piszę onanana u nas też jest potrzebne RMUA do lekarza, ale mój mąż nie wyciąga co wizyte wystarczy jeden raz RMUA jest jakby stałym dowodem ubezp.

helenka- witaj kochana oby jak najszybciej twój maluszek wyzdrowiał i był silny, lekarze czasem to bęcwały, ja zawdzięczam mojemu lekarzowi akurat życie mojego synka, ale jak byłam na początku u lekarza w 4 ciąży innego to stwierdził,że będę musiała mieć skrobankę, bo nic tam nie ma, a w ostateczności jak już odkładał usg zobaczył bijące serce mojego Alanka...

helenka witaj wśród nas:-) Nic się nie martw, zaraz się poczujesz jakbyś była tu od zawsze:-D Już tu dużo razy pisałyśmy ze konowały z tych lekarzy... Mam nadzieję że wada serduszka nie jest poważna i że wszystko będzie dobrze:tak:

ankusch no to po raz kolejny dzięki:tak::-)

andzrelika ja juz teraz wiadomo nie biorę RMUA za każdym razem. potrzebowałam do tego żeby zalożyc karte NFZ (na Śląsku obowiązują, nie wiem czy gdzie indziej też??). No i etraz np jak ja eod poradni dermatologicznej musze zabrac ze sobą...

reklama
Gola dla niej w szpitalu powiedzieli, że to dawno nie obowiązuje, bo oni tez tak myśleli, że do 6 miesiąca życia. A twoja Pola jest na Twojego męża ubezpieczeniu? Bo mój Filip jest na moim, ale ja jestem na zasiłku macierzyńskim (nie na urlopie, bo mi umowy nie przedłuzyli), więc jaki ja mam przedstawiać dowód ubezpieczenia? Wcześniej sie nad tym nie zastanawiałam, ale właśnie mi to przeszło przez głowę
mnie też nie przedłużyli umowy i mam zasiłek macierzyński i baba w ZUSIE mi powiedziała, że ja malej nie mogę ubezpieczać, ponieważ pobieram zasiłek - a wiec sie dowiedz, a jesli nie Ty, to może np Twoj, albo babcia, albo dziadek, niekoniecznie rodzic musi ubezpieczać dziecko, najlepiej zadzwon sobie do ZUSU i tam Ci powiedza, kto może ubezpieczac Filipka

Do góry