reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Kati, Angun, nie wiedzialam ze az tak dlugo trzeba czekac, moja kosmetyczka mowila mi ze 10 dni wystarczy. Choc znajac zycie i tak pewnie szybko sie nie wybiore na solarium bo zawsze cos innego jest do roboty.

Mycha fajne te cwiczenia z niemowlakiem chociaz nie wyobrazam ich sobie z moja Kinga, chyba bedzie sie trzeba zmobilizowac na silownie lub basen jak moj bedzie mial wolne.

Winki nie wiem jak z lekarzami w Polsce ale mi sie nawet nie udalo dostac becikowego bo mi napisali ze mam udowodnic ze mieszkam w Polsce bo z aktu urodzenia wynika ze za granica.

Ja chcę schudnąć 22kg żeby ważyć 58kg bo teraz ważę 80 przy wzroście 164 ale nie widać po mnie spaślaka tylko taką "ubitą" dziewczynę. chciałabym do wakacji zrzucić te 6-8kg zawsze lepiej się człowiek czuje, a na wiosnę biorę wózek i co dzień po pół dnia będę łazić wszędzie byleby schudnąć.

Angun zgadza się ja mam stan zapalny wokół paznokcia nie pod paznokciem, wstwię jutro zdjęcie moich palcy to same ocenicie. zastouję antybiotyk od chirurga znowu przez tydz jeśli nawet deczko nie będzie popawy lecę do kosmetyczki może któraś się podejmie tego. bo ja mam z boku kawałek skóry wystający - ja to nazywam "mięso" ale wiem, że boli jak ściągam z tego strup.

Margo ja mogę dołączyć się do uciskowych majtek ale bez batoników itp bo mi dieta wskazana, za gruba jestem i kręgosłup mi siada

angie super że Kingusia tak ładnie przybiera!!! Co do solarium to chyba się wybiorę w tym tygodniu:tak: Jka sie karmi to chyba lepiej piersi zasłonić? Czy wystarczy brodawki??
Angun my też się tak ważyliśmy z Mają i nam pi razy drzwi pokazało.
Winki super że jestes taka aktywna z małym... pozazdrościć:-D

Maja wczoraj padła o 18:40 przy cycku nieokąpana, nieprzebrana i myślałam ze się w środku nocy wybudzi a ona wstała o 7 rano. Spała 12 godzin!!! Dziś opluskała się ze mną i usnęła przy cycusiu:-D

Dziewczyny ja bym się chętnie do Was przyłączyła... muszę nad tym pomyśleć. ja sobie za bardzo pofolgowałam ze słodyczami po porodzie (Mai nie szkodziły) i mam teraz nagrodę w postaci brzucha... Ale już jakiś czas ograniczam słodycze, a właściwie staram się wcale nie jeść (dziś zjadłam 4 kostki białej czekolady studentska ze Słowacji- jest przepyszna!!!!). W każdym razie trzymam za Was wszystkie i za siebie też kciuki!!!!!!&&&&&&&&&&&&&

Andrzelika co do darmowej strony to znam www.zalukaj.tv ja tam ogladam seriale,a konkretnie Gotowe na wszystko.

Winki dziecko musi byc ubezpieczone "z rodzicem". Mozesz sobie wyrobic jeszcze EKUZ i wtedy powinni przyjac Cie do lek za darmo ale nigdy tego nie praktykowalam i nie wiem jak to wyglada realnie...

ANGIE REGENERACJA SKÓRY TO 28 DNI ja bym jako fachowiec nie wzięłabym na siebie odpowiedzialności i nie puściłabym klienta na solarium po kwasach czy po mikro po 10 dniach chyba że jest to robine b.delikatnie na zasadzie peelingu - ale tak czy siak miesiąc koleżanko bo skóra po złuszczaniu nie ma warstwy rogowej która stanowi ochronę przed uv itp. znam takie przypadki że kosmetyczki zezwalają ale chyba nie mają pojęcia ile czasu trwa regeneracja i jakie to nierozważne :) można cialo opalać ale trzeba czymś grubym przykryć twarz nasmarowaną filtrem przynajmniej 15. i po mikro też filtr stosować nawet zimą i uważać na silny mróz bo nic skóry nie chroni .. można chodzić po dworze ale nie zaleca się długich spacerów bo skóra może ulec podrażnieniu .. :-D

angie super że Kingusia tak ładnie przybiera!!! Co do solarium to chyba się wybiorę w tym tygodniu:tak: Jka sie karmi to chyba lepiej piersi zasłonić? Czy wystarczy brodawki??

Dziewczyny ja bym się chętnie do Was przyłączyła... muszę nad tym pomyśleć. ja sobie za bardzo pofolgowałam ze słodyczami po porodzie (Mai nie szkodziły) i mam teraz nagrodę w postaci brzucha... Ale już jakiś czas ograniczam słodycze, a właściwie staram się wcale nie jeść (dziś zjadłam 4 kostki białej czekolady studentska ze Słowacji- jest przepyszna!!!!). W każdym razie trzymam za Was wszystkie i za siebie też kciuki!!!!!!&&&&&&&&&&&&&

Czytalam ze wystarczy chronic brodawki, ale nie jestem specjalista w tej dziedzinie.

Ja tez sobie pofolgowalam niezle ze slodyczami i tez brzuch urosl a teraz ciezko sie go pozbyc, zwlaszcza ze kocham slodycze :-( a Studentska jest pyszna, mniam, wieki nie jadlam

ANGIE REGENERACJA SKÓRY TO 28 DNI ja bym jako fachowiec nie wzięłabym na siebie odpowiedzialności i nie puściłabym klienta na solarium po kwasach czy po mikro po 10 dniach chyba że jest to robine b.delikatnie na zasadzie peelingu - ale tak czy siak miesiąc koleżanko bo skóra po złuszczaniu nie ma warstwy rogowej która stanowi ochronę przed uv itp. znam takie przypadki że kosmetyczki zezwalają ale chyba nie mają pojęcia ile czasu trwa regeneracja i jakie to nierozważne :) można cialo opalać ale trzeba czymś grubym przykryć twarz nasmarowaną filtrem przynajmniej 15. i po mikro też filtr stosować nawet zimą i uważać na silny mróz bo nic skóry nie chroni .. można chodzić po dworze ale nie zaleca się długich spacerów bo skóra może ulec podrażnieniu .. :-D

Dzieki za info, zastosuje sie :tak: a mrozy mi narazie nie groza, tej zimy to min bylo 0 stopni jak narazie

U nas dzis tak beznadziejna pogoda ze nic tylko wejsc pod koc i nie wychodzic, Kinga spi od 20.00 a ja tez chyba zaraz pojde do lozka bo nie wiem kiedy czeka mnie pobudka na karmienie i odciaganie, moj juz dzis na noc w pracy wiec nie bede miala zadnej pomocy.

reklama
Niuniunia ja taj jak Ty waze 80 czuje sie fatalnie nie moge na siebie patrzec...doszły mi zwielkie zawroty głowy dzis ide do neurologa bo to podobno od kregosłupa ja mam gorzej bo moj wzrost to 158cm masakra nie jem nic wiecej a waga stoi w miejscu po porodzie schudłam tylko 8 kilo tak waga stoi....

Zaczełam młodemu podawac sok z jabłek zobaczymy czy kupy rusza...Jak na razie to mam wrazenie ze czasami sie cofa w rozwoju dzis w nocy budziła sie co 2 godziny masakra i jeszcze moja suczka ma cieczke przed klatka czekaja chłopaki nawet mroz nie jest im przeszkoda a moja tylko by na dwor latała juz nie wiem czy chce siku czy do nich tak lata:-Dmojego M obudziła o 1 w nocy i z nia poszedl ale chyba chłopakow nie było...Uwielbiam z nia isc na spacer a za nami przynajmniej 2 psy...Miałam ja wysterylizowac ale zawsze mi szkoda i tak do kolejnej cieczki...

Ostatnia edycja:
Do góry