reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzięki bardzo andzelika 1989.
Ja miałam złe przeczucia od porodu że coś jest nie tak, od jednej z położnych usłyszałam zdanie że albo zapłaciłam grubą kase albo mi coś schrzanili że tak wkoło mnie latają. Dzień przed porodem waga synka na usg miała być około 5000g był bardzo spuchnięty od zatrucia i to przyspieszyło zgodę na cesarkę, ja bardzo źle się czułam i prosiłam żeby pomogli a Oni chcieli poczekać tydzień. Teraz pozostaje mi tylko walczyć żeby mały miał dobrą rechabilitacje i żeby wyszedł na prostą. Jak narazie nie było dnia żeby nie płakał, albo kolki albo szpital( 3 razy zapalenie ucha, gardła, krtani)

reklama
helenka1986 witaj kochana,oj wspolczuje Ci tyle sie wycierpieliscie ale teraz musi byc tylko lepiej,trzymam za Olka kciuki zeby szybko doszedl do siebie i zeby te rehabilitacje daly jakis rezultat jak najszybciej ;-)

ja pobieram kuruniówke, bo mnie szefowa zwolniła z powodu likwidacji zakładu tyle,że w paragrafie jej nie wpisała i nie należało mi się macierzyńskie jakby z pracy, w ogóle byłam w czasie likwidacji która nastąpiła w styczniu na chorobowym, ale nie byłam wtedy w ciąży, bo dopiero ostatni @ miałam 3 luty o ciąży dowiedziałam się w marcu na początku i ciągłam tak chorobowe do września, a później rehabil. do porodu nie dałam za wygraną tak sobie załatwiłam żebym na lodzie nie została bez kasy, bo za co bym małemu po kupywała wszystko :-), za to chorobowe wliczyło się żeby dostać kuruniówke i całe szczęście akurat wyszedł mi przeprowadzony rok, chociaż mam te 540zł zawsze coś przez 6 miesięcy i po tym mam dostać z urzędu pracy 3 miesięcy macierz. 300zł co miesiąc i mały też mówili,że może być u mnie ubezp.

helenka- mój też był bardzo spuchnięty, miał 8pkt i podawali mu dwa dni tlen na wszelki wypadek, ma powiększony układ prawostronny narządów co muszę pilnować, czy to nie zapalenie, mój gin kazał cc zrobić i miał rację wole nie myśleć co by inaczej było.

mnie też nie przedłużyli umowy i mam zasiłek macierzyński i baba w ZUSIE mi powiedziała, że ja malej nie mogę ubezpieczać, ponieważ pobieram zasiłek - a wiec sie dowiedz, a jesli nie Ty, to może np Twoj, albo babcia, albo dziadek, niekoniecznie rodzic musi ubezpieczać dziecko, najlepiej zadzwon sobie do ZUSU i tam Ci powiedza, kto może ubezpieczac Filipka

O widzisz jakie oni maja sprzeczne informacje? Bo ja sie dowiedziałam, że do końca zasiłku macierzyńskiego jestesmy ubezpieczeni :) Masakra jakaś z tym zusem i całym tym nfzetem...

helenka witaj! To forum czasami naprawdę jest jak zbawienie... Niestety niektórzy lekarze pozostawiają wiele do życzenia... Życzę Ci aby z dzidzią było wszystko w porządku i jak przebrniecie przez ten trudny okres napewno bedzie lepiej! Moj mały tez już w szpitalu dostał antybiotyk:(

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny;)

Helenka witaj wśród nas;) Współczuję Ci bardzo tych problemów z maleństwem;( Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej i coraz zdrowszy. Trzymam kciuki mocno;)

Gola nie dziwię Ci się wnerwienia na męża. Mój w nocy do małej nie wstaje ale jak płacze to ją zabawia itp. Teraz Wiktoria polubiła noszenie na rękach u tatusia bo wcale nie chciała u niego siedzieć.

Dziewczyny co do becikowego to ja składałam o becikowe i o zasiłek rodzinny w tym to drugie becikowe i nie dostałam jeszcze ani pieniędzy ani decyzji. A Wy kiedy dostałyście kaskę? tzn w jakim mniej więcej czasie od złożenia wniosku?

Byłam z Wiki u lekarza z tym pępuszkiem - nie ma żadnego stanu zapalnego;:) STAN ZAPALNY MOŻE WYSTĄPIĆ TYLKO GDY JEST JESZCZE KIKUT. \moja ma czerwony pępek od alergii dostała maść dla alergików. Pani doktor kazała mi wykluczyć wszystkie mleczne produkty i żadnego płynu do płukania nie używać. moja lekarka nie chciała ode mnie ubezpieczenia

co do ubezpieczenia to tylko przez pierwszy miesiąc dziecko nie musi być wpisane do rodziców ubezpieczenia, natomiast jak mamy pesel to ubezpieczenie dziecka musi być od razu. Nie stosują już tej ustawy o ubezpieczeniu do 6 miesiąca życia, a szkoda.

Marttika Olek miał już 5 antybiotyków i bactrim, teraz w środę znowu wizyta na oddziale laryngologicznym w WSD w Bydgoszczy na kontrolne badanie słuchu i mają poszukać przyczyny ciągłego zapalenia ucha. Oby coś znaleźli w końcu.

reklama
helenka - witaj na BB forum. Trafiłaś do nas późno, ale ważne że trafiłaś. Na pewno się u nas zadomowisz:tak:
Biedny ten Wasz synuś - jest pod opieką tylu lekarzy - na pewno będzie zdrowiutki. Bardzo dobrze, że wypatrzyłaś pomyłkę lekarzy - dzięki Tobie synuś ma teraz najlepszą opiekę medyczną. Mama to jednak anioł stróż dla dzieciątka.

Do góry