reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

U mnie jeszcze nic nie widać, ale nie mam też jakiegoś płaskiego brzuszka.
Popraw sobie suwaczek, bo na nim się wyświetla że to 6tc2d :-)
To dobrze że mdłości juuż tak nie męczą...do mnie na razie nie dotarły.

Mysza, to Twoje pierwsze dziecko i ciąza, wiec możesz sie nie orientować...Suwaczek jest poprawny w tym przypadku. Jesli suwaczek pokazuje np 6 tydz. 1 dzien ciazy to znaczy ze zaczął się 7 tydzien. jesli np 5t i 1 d to zaczyna sie 6tydz. Natomiast jesli pokazuje np 5 tydzien 0 dni to własnie znaczy ze ukonczyłas pełne 5 tyg ciązy :) i za jeden dzien zaczynasz 6 :)...Ja mam wg suwaczka 5 tydz i 6 dzien ciazy to znaczy ze jestem w 6 tyg ciązu i za 2 dni zacznę 7 tydzien :)

Mnie moja lekarz uświadomiła jak to sie liczy :)

reklama
Mysza, to Twoje pierwsze dziecko i ciąza, wiec możesz sie nie orientować...Suwaczek jest poprawny w tym przypadku. Jesli suwaczek pokazuje np 6 tydz. 1 dzien ciazy to znaczy ze zaczął się 7 tydzien. jesli np 5t i 1 d to zaczyna sie 6tydz. Natomiast jesli pokazuje np 5 tydzien 0 dni to własnie znaczy ze ukonczyłas pełne 5 tyg ciązy :) i za jeden dzien zaczynasz 6 :)...Ja mam wg suwaczka 5 tydz i 6 dzien ciazy to znaczy ze jestem w 6 tyg ciązu i za 2 dni zacznę 7 tydzien :)

Mnie moja lekarz uświadomiła jak to sie liczy :)

Akurat ciąża nie pierwsza i wiem o co w tym chodzi...faktycznie to moje przeoczenie bo rachel napisała że 7tydzień 2ciaża, a poniżej ma 6tydzień 2dzień...więc ja to pierwsze przeczytałam jako 7t2d i stąd myślałam że suwak o tydzień przeskoczył :-D :-D :-D
Coś mi się ciąża na oczy rzuca :p

Cześć kochane kobietki,troche sie martwie ,bo dopadł mnie ból gardła a własciwie odczuwam prawy migdał,nie przy połykaniu ale jest jakby lekko powiekszony i podrazniony. Jem czosnek i herbatka z cytynką.Chyba nie warto iśc do lekarza? Jak myslicie.Nie mam kataru ani nawet podwyższonej temperatury mam 36,8 czyli norma ale zastanawiam sie czy to nie aby poczatek infekcji. A mój mąz zainfekowany najpierw miał opryszczke a teraz zatoki. Kurcze ja zwarjuje;((

Cześć dziewczyny...przepraszam,że się wtrącam...ale mam sentyment do listopada...w listopadzie 2009r. urodziłam synka. Życzę Wam bezproblemowej i zdrowej ciąży:)

Czesc kochane:-) Jak dzionek mija? Samopoczucie dobrze? U mnie w porzadku tylko piersi troszeczke dokuczaja ale ogolnie jest dobrze za oknem ladna pogoda sloneczko swieci:-).
Kokota82 nie mozesz sie tak wszystkim bardzo przejmowac bo to szkodzi malenstwu kochana zobaczysz wszystko bedzie dobrze jedz duzo czosnku i pij herbatki z cytrynka i pewnie powinno przejsc dobrze ze temperatura w normie a jak sie by cos pogorszylo to szybko do lekarza i napewno cos zaradzi.

Chciałam się przywitać :-) Mam nadzieję, że razem z Wami dotrwam do listopada :-) Miłego dnia życzę wszystkim!

Chciałam się przywitać :-) Mam nadzieję, że razem z Wami dotrwam do listopada :-) Miłego dnia życzę wszystkim!

Witaj buzinia :-) już gratulowałam na ciąża po... ale gratulacji nigdy za wiele!!! Jeszcze raz GRATULUJĘ fasolki!!!
Życzę spokojnej ciąży!

Ostatnia edycja:
ja też się pzrejęzyczyłam z tą pierwszą ciąża hahaha... też mi sie rzuciło na oczy hahaha... ;)

I tym sposobem mamy kolejny objaw zafasolkowania :-) :-) :-)

Cześć kochane kobietki,troche sie martwie ,bo dopadł mnie ból gardła a własciwie odczuwam prawy migdał,nie przy połykaniu ale jest jakby lekko powiekszony i podrazniony. Jem czosnek i herbatka z cytynką.Chyba nie warto iśc do lekarza? Jak myslicie.Nie mam kataru ani nawet podwyższonej temperatury mam 36,8 czyli norma ale zastanawiam sie czy to nie aby poczatek infekcji. A mój mąz zainfekowany najpierw miał opryszczke a teraz zatoki. Kurcze ja zwarjuje;((

Na pewno Rutinoscorbin możesz brać i jakiś syropek.
Kiedyś słyszałam że czosnek w ciąży nie jest zalecany, nie pamiętam od kogo ale warto sprawdzić. Ale może lepiej skonsultuj z lekarzem. I wracaj szybko do zdrówka.

Cześć dziewczyny...przepraszam,że się wtrącam...ale mam sentyment do listopada...w listopadzie 2009r. urodziłam synka. Życzę Wam bezproblemowej i zdrowej ciąży:)

Nie dziękujemy :-) miło że zajrzałaś.

reklama

Na ból gardła mogę polecić mało smaczny ale doskonały środek " SÓL EMSKA"
Rozpuszczasz w pół szklance 2 tabletki i płuczesz gardło 3 x dziennie (nie połykając w ciąży).

Do góry