reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

U mnie jeszcze nic nie widać, ale nie mam też jakiegoś płaskiego brzuszka.
Popraw sobie suwaczek, bo na nim się wyświetla że to 6tc2d :-)
To dobrze że mdłości juuż tak nie męczą...do mnie na razie nie dotarły.

Mysza, to Twoje pierwsze dziecko i ciąza, wiec możesz sie nie orientować...Suwaczek jest poprawny w tym przypadku. Jesli suwaczek pokazuje np 6 tydz. 1 dzien ciazy to znaczy ze zaczął się 7 tydzien. jesli np 5t i 1 d to zaczyna sie 6tydz. Natomiast jesli pokazuje np 5 tydzien 0 dni to własnie znaczy ze ukonczyłas pełne 5 tyg ciązy :) i za jeden dzien zaczynasz 6 :)...Ja mam wg suwaczka 5 tydz i 6 dzien ciazy to znaczy ze jestem w 6 tyg ciązu i za 2 dni zacznę 7 tydzien :)

Mnie moja lekarz uświadomiła jak to sie liczy :)

reklama
Mysza, to Twoje pierwsze dziecko i ciąza, wiec możesz sie nie orientować...Suwaczek jest poprawny w tym przypadku. Jesli suwaczek pokazuje np 6 tydz. 1 dzien ciazy to znaczy ze zaczął się 7 tydzien. jesli np 5t i 1 d to zaczyna sie 6tydz. Natomiast jesli pokazuje np 5 tydzien 0 dni to własnie znaczy ze ukonczyłas pełne 5 tyg ciązy :) i za jeden dzien zaczynasz 6 :)...Ja mam wg suwaczka 5 tydz i 6 dzien ciazy to znaczy ze jestem w 6 tyg ciązu i za 2 dni zacznę 7 tydzien :)

Mnie moja lekarz uświadomiła jak to sie liczy :)

Akurat ciąża nie pierwsza i wiem o co w tym chodzi...faktycznie to moje przeoczenie bo rachel napisała że 7tydzień 2ciaża, a poniżej ma 6tydzień 2dzień...więc ja to pierwsze przeczytałam jako 7t2d i stąd myślałam że suwak o tydzień przeskoczył :-D :-D :-D
Coś mi się ciąża na oczy rzuca :p

Cześć kochane kobietki,troche sie martwie ,bo dopadł mnie ból gardła a własciwie odczuwam prawy migdał,nie przy połykaniu ale jest jakby lekko powiekszony i podrazniony. Jem czosnek i herbatka z cytynką.Chyba nie warto iśc do lekarza? Jak myslicie.Nie mam kataru ani nawet podwyższonej temperatury mam 36,8 czyli norma ale zastanawiam sie czy to nie aby poczatek infekcji. A mój mąz zainfekowany najpierw miał opryszczke a teraz zatoki. Kurcze ja zwarjuje;((

Cześć dziewczyny...przepraszam,że się wtrącam...ale mam sentyment do listopada...w listopadzie 2009r. urodziłam synka. Życzę Wam bezproblemowej i zdrowej ciąży:)

Czesc kochane:-) Jak dzionek mija? Samopoczucie dobrze? U mnie w porzadku tylko piersi troszeczke dokuczaja ale ogolnie jest dobrze za oknem ladna pogoda sloneczko swieci:-).
Kokota82 nie mozesz sie tak wszystkim bardzo przejmowac bo to szkodzi malenstwu kochana zobaczysz wszystko bedzie dobrze jedz duzo czosnku i pij herbatki z cytrynka i pewnie powinno przejsc dobrze ze temperatura w normie a jak sie by cos pogorszylo to szybko do lekarza i napewno cos zaradzi.

Chciałam się przywitać :-) Mam nadzieję, że razem z Wami dotrwam do listopada :-) Miłego dnia życzę wszystkim!

Chciałam się przywitać :-) Mam nadzieję, że razem z Wami dotrwam do listopada :-) Miłego dnia życzę wszystkim!

Witaj buzinia :-) już gratulowałam na ciąża po... ale gratulacji nigdy za wiele!!! Jeszcze raz GRATULUJĘ fasolki!!!
Życzę spokojnej ciąży!

Ostatnia edycja:
ja też się pzrejęzyczyłam z tą pierwszą ciąża hahaha... też mi sie rzuciło na oczy hahaha... ;)

I tym sposobem mamy kolejny objaw zafasolkowania :-) :-) :-)

Cześć kochane kobietki,troche sie martwie ,bo dopadł mnie ból gardła a własciwie odczuwam prawy migdał,nie przy połykaniu ale jest jakby lekko powiekszony i podrazniony. Jem czosnek i herbatka z cytynką.Chyba nie warto iśc do lekarza? Jak myslicie.Nie mam kataru ani nawet podwyższonej temperatury mam 36,8 czyli norma ale zastanawiam sie czy to nie aby poczatek infekcji. A mój mąz zainfekowany najpierw miał opryszczke a teraz zatoki. Kurcze ja zwarjuje;((

Na pewno Rutinoscorbin możesz brać i jakiś syropek.
Kiedyś słyszałam że czosnek w ciąży nie jest zalecany, nie pamiętam od kogo ale warto sprawdzić. Ale może lepiej skonsultuj z lekarzem. I wracaj szybko do zdrówka.

Cześć dziewczyny...przepraszam,że się wtrącam...ale mam sentyment do listopada...w listopadzie 2009r. urodziłam synka. Życzę Wam bezproblemowej i zdrowej ciąży:)

Nie dziękujemy :-) miło że zajrzałaś.

reklama

Na ból gardła mogę polecić mało smaczny ale doskonały środek " SÓL EMSKA"
Rozpuszczasz w pół szklance 2 tabletki i płuczesz gardło 3 x dziennie (nie połykając w ciąży).

Do góry