reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Ja też jestem w pierwszej ciąży i nie za bardzo znam się na takich sprawach, lecz moja kolezanka która jest pielęgniarką mówiła że czasem zdarzają się delikatne krwawienia w ciaży, zwróć uwagę na kolor krwi (jesli jest jasnoczerwona czyli dotleniona) to natychmiast jedź na pogotowie...każdy lekarz dyzurujący musi Cię przyjąc.!!

powodzenia.!!

reklama
No a ja mam częste twardnienie brzucha ale zadnych boli przy tym.Wiec nie wiem co to jest?Za tydzien mam wizyte u gina wiec sie zapytam bo to zaczelo sie po poprzedniej wizycie.

Anarien ciesze sie ze sie odezwałaś.Wszystkie doskonale rozumiemy ze nie jest Ci latwo, ale masz o kim mysleć i troszczyc się, ta małą istotke w brzuszku.Myslę ze ona doda Ci sił zeby przetrwac jakos ten najgorszy okres.Trzymaj się.

ko81ko22 witamy na forum!!!!!

Elzu popieram ze na skurcze to raczej magnez.Moja siostra brała magnez z potesem.

Paulina super ze jestes zadowolona z mieszkania a samemu to napewno raj.Niestety my poki co musimy jeszcze na to poczekac, niestety przeliczac trzeba raczej na lata.

Tusia co do szyjki i rozwarcia moja siostra przez cala ciaze brala luteine bo miala takie problemy jak ty i do tego magnez z potasem.Ale w szpitalu nie musiala lezec.Wiec pewnie poobserwuja a potem przepisza leki i puszcza do domu.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny!
jak Nasze grono się powiększyło, normalnie w mega tempie, witam wszystkie nowe przyszłe mamusie.
Długo się nie pojawiłam...... no ale cóż czasami tak się dzieje.
trochę złego się wydarzyło z tego co zdążyłam się zorientować na forum, strasznie przykro....
Trusia trzymaj się kobitko w tym szpitalu i nie daj się tam :)
Jak tam sytuacja mam dotycząca odczuwania ruchów?
ściskam!

ja też będę listopadową mamuską....na szczeście w Anglii gdzie obecnie mieszkamy z partnerem zimy nie są aż tak srogie ;-)

Gratuluje wszystkim przyszłym mamuska.!!:-D

Moja koleżanka przez całą ciążę ,3 razy dziennie brała no-spę.....brzuch jej się spinał,stawał....i to jej pomogło.
Natomiast ja biorę dwa razy dziennie magnez,lekarz stwierdził,że jestem za ruchliwa i trzeba mi go przepisać;-).....i faktycznie,pochodzę trochę po mieście i od razu twardy brzuchol.....wezmę magnez i po 20 minutach mięknie.

Elooo, mam pytanko.
Czy bóle w górnej części brzucha wam się zdarzają?
Bo mnie boli tak jakby mięśnie brzucha jakbym zrobiła z 300 brzuszków, i nie wiem czy się podnosi i rozciąga skóra czy to coś niepokojącego?
Mały kopie jak szalony :D

Amerie ja nie mam zielonego pojęcia :eek:. Nie miałam takich bóli. A może tam jest głowa dzidzi i tak Ci uciska?

Dobra spadam na naleśniki francuskie do miasta a potem do Mothercare :-).

Buziaki.

główkę mały ma ułożoną do dołu i właśnie nie wiem czy mnie nie skopał bo boli jak .... znaczy się bardzo. Poczekam jeszcze chwilkę i zobaczymy...

reklama
Mnie chyba jakies przeziebienie chwyta, dobrze, ze juz weekend, to poodpoczywam troszke w domu.. mam nadzieje, ze przejdzie.

Trusia77, no to niezle masz przezycia.. tylko skad to rozwarcie i skurcze, bo od samych przytulanek? No nic w kazdym razie dobrze ze ksiezniczka zdrowa, dbaj o siebie i duzo odpoczywaj, trzymam kciuki, zeby wszystko wrocilo do normy (a na nude moze jakas ksiazka?).

Mysza84, dzieki :) musze sprawdzic czy maja te same leki w Angielskiej aptece, dzis w nocy na szczescie juz nie mialam skurczy lydek.

paulina109, witaj :) po samym poscie widac ze odzylas na nowym mieszkaniu i dobrze! Juz wszystko rozpakowaliscie? Czy jeszcze na walizkach? :) Co do Martynki, to pamietam jak o niej pisalas.. bidulka :(

mati2010, mysle ze lepiej popanikowac niz pozniej zalowac.. jak boli (a nie powinno przeciez) to moze idz do innego lekarza albo izbe przyjec.

Tusia88, kolejna mama z UK :) Witaj.

Ojej! Wlasnie zauwazylam ze przeskoczylam na 7 kwadracik :) ale faaajnie :)

Do góry