reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Witaj w skrócie koko :)
Suwaczek zmieniasz w ustawieniach-> panel kontrolny-> edytuj sygnaturę -> i tam wklejasz link i zapisujesz.

reklama
eve19, czytalam kiedys artykul, ze trzymanie rybki w akwarium w ksztalcie kuli nie jest dobrym pomyslem, bo sie ona męczy, poszukaj w internecie moze znajdziesz jakies info na ten temat..

oleńka:), to milo, ze masz takie dobre stosunki z tesciowa :) i jeszcze pomogla przy malej - super.

Anarien nie ma za co przepraszac, po to tu jestesmy zeby pisac i czytac, zreszta tesknilysmy za Toba.. Nie wiem jak Ci pomoc z tymi problemami nocnymi :( do wizyty juz tylko kilka dni to moze lekarz cos Ci doradzi - mam nadzieje. Dziewczyny juz pisaly o psychologu to nie bede sie powtarzac ale moze tez sa jakies grupy wsparcia, dla osob z podobnymi przezyciami, chyba warto sie rozejrzec na internecie.

holly101, mi sie tez zdazaja dziwne sny w ciazy, a o uciekaniu, to bardzo czesto.. swoja droga ciekawe co sennik na to uciekanie..

madziankaa, dzieki za info, chyba w takim razie martwie sie na zapas, bo nic mi takiego nie doskwiera jak swedzenie i tym podobne, przynajmniej bede teraz wiedziala, na jakie objawy zwracac uwage.

Witaj koko :) gratuluje Tymonka :) kolejny chlopak na naszej liscie, jak narazie wygrywamy z dziewczynkami (u nas tez synek), rozgosc sie i czesto zagladaj :) aa.. milego czytania naszej skarbnicy wiedzy ciazowej hehe.

Co do mnie.. to wszystko ok, wczoraj przyszedl materacyk do kolyski i przewijak wiec nasza sypialnia coraz bardziej przypomina pokoik dla dzidzi i wszystko robi sie bardziej realne..

Poducha ciazowa taka sobie.. niby wygodnie ale po paru godzinach juz mi sie jej nie chce i reka mnie boli i sie zaczynam wiercic..

W nocy zlapaly mnie skorcze lydek.. najpierw prawa noga w srodku nocy, a rowno z budzikiem lewa.. wiem, ze ten temat juz byl poruszany, czy wystarczy brac wapno? I czy sama sobie moge je kupic, czy musze skontaktowac sie z polozna? Bo bede ja widziec dopiero za tydzien.. :/

Witam Was Wszystkie Bardzo Serdecznie!!!
Od pewnego czasu odkryłam forum i z wielkim zainteresowaniem czytam .....dziś postanowiłam się z Wami przywitać.
Wprawdzie mam termin na przełom pażdziernika i listopada,ale pierwsze zapowiedzi były na 4 listopada,Dlatego dołączam się do Listopadówek.My czekamy na chłopczyka - Tymonka ( chyba ,że jeszcze inne imię nam wpadnie do głowy).

ps.jeszcze nie wiem jak zamontować suwaczek,ale szybko się nauczę...
ps.w skrócie jestem koko

pozdrawiam
Witaj :) Rozgosc sie :)

Witaj Koko i gratuluję Synka :)

holly101, mi sie tez zdazaja dziwne sny w ciazy, a o uciekaniu, to bardzo czesto.. swoja droga ciekawe co sennik na to uciekanie..

Kiedyś bardzo interesowałam się znaczeniem snów bo sama miałam właśnie takie o uciekaniu, że mnie ktoś goni....
Wyczytałam że takie sny pojawiają się gdy ma się jakiś problem, nad czyms bardzo się myśli jak to będzie, jak sobie z czymś poradzić, itp.
U mnie to się zgadzało bo zawsze gdy miałam właśnie jakis problem o ktorym ciągle myślałam to taki sen sie pojawiał.

Hmm.. zobacze czy sie beda skorcze powtarzac, jesli tak to kupie poporostu magnez, a jak nie.. to poczekam do piatku przyszlego i zapytam poloznej, moze mi poleci jakies konkretne tabletki.. dzieki Wam za pomoc :)

reklama
Uff mam neta, jakiś kontakt z ludzmi
Więc leżę sobie w szpitalu... Z wt/śr miałam dziwne bóle brzucha, nie spałam pól nocy. Ciekawe czy to nie wynik naszych przytulanek w pn.......
Wczoraj wybrałam się do pracy ale ciągnęło jak diabli, zapakował mnie mój do auta i do lekarza. A ona mi tu że szyjka nie tak i na oddział, no zbaraniałam, myślałam, że da prochy i finał. Pojechaliśmy na pizze jeszcze, potem do domu po tabołki, jakiś postrzelony lekarz mnie zbadał i krzyku narobił że rozwarcie że skurcze. Jak ja dobrze się czulam, dostałam wielkich oczu. A oni na oddział, co śieszne podlożył 2 cegły pod łóżko żebym miała nogi wyżej. tak tylko w pl potrafią. Ale mój doszedl że kolbką można unieść. Ryczałam jak bóbr, zaraz kroplówka, potem kolejna na 12g. No masakra....Brzucho to bolało mnie z nerwów bo więcej nikt nie powiedział, rano pobrali krew i mocz, zabrali na usg i okazało się że skurcze były, rozwarcie na pół cm a nie jak tamten krzyczał jakbym rodziła. Wszystko z księżniczką ok, przy okazji badania szkoleniowewgo (studencik patrzyl w moją broszkę) ordynator obadał zmierzył i nawet zmusił do ruchów. Skubana 5 min nie poruszyła się. Mówil że odczuwanie ruchów nie świadczy o zdrowiu dziecka na tym etapie. Na usg potem fikała nogą mocno a ja nie czułam. A teraz co ona wyczynia.
No i jak mnie wypuścił i powiedzial raz że córa na bank, dwa że napewno z tydzień poleżę to takiego nerwa dostałam, że nie mogłam lewą ręką poruszyć i cisnęło w klatce. Zrobili łaskawie ekg i nic, wzięlam paracetamol i pomogło. Ale leżę bezczynnie i tak to mnie wkurza. Bez badań to ja mogę tak wdomu leżeć, w dodatku sama na sali, wieczorem byli rodzice, niedawno odjechał chłop a tak w dzień kaplica. dobrze że kobieta sprzątala to zagadała. A jutro dopiero piątek.....

To tyle u mnie, idę spać

ANARIEN zaglądaj do nas!
witam nową mamuśkę

Do góry