reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

aduska - MOJE GRATULACJE Kochana !!! :) Czyli kojeny chłopczyk do naszej listy sie dopisuje :D I gratuluje ze intuicja Cię nie zawiodła :) Wiem jaka to satysfakcja :D

reklama
mama2010, witaj spowrotem! Jak sie urlop udal? Wypoczeliscie sobie?

aduska123, gratuluje :) ja tez mialam przeczucie na chlopczyka i sie sprawdzilo :)

My dzisiaj pojedziemy do ikei po komode z szufladami na dzieciece rzeczy :) a pozniej zacznie sie ich wypelnianie :)

Aduska - gratuluję syneczka :-)

ja też mam przeczucie na chłopaczka, ale z drugiej strony dziecko moje i P na pewno jest przekorne więc nie zdziwię się jak to będzie dziewczynka :-)

Witajcie sobotnio!!!
Dzis zamierzam siedziec w domku bo jest tak goraco ze nie mam ochoty jednej nogi wystawic poza drzwi...

Elzu urlopik byl fajny, ale jak zwykle za krotki!

mama2010 - moja taktyka na dziś jest taka jak Twoja :D Po ostatnim wyjsciu w taki upał na miasto mam już nauczkę... Ze spacerkiem czekam do wieczora :) Wtedy to czysta przyjemność, teraz niestety męczarnia. Jeśli nie spędzam takich upałów nad wodą to bezpieczniej dla mni siedzieć w domku :)

Cześć mamuśki.
Pogoda faktycznie męcząca. Ja mam dodatkowe zmartwienie. Od wczoraj rana mam bóle łydek i ledwo co przebieram nóżkami. Boli jak chol... . Mąż leciał dziś do apteki po Lioton 1000 i teraz leżę z kopytkami w górze. Wizyta we wtorek. Mam nadzieję, że obędzie się bez zastrzyków.
Pozdrawiam Was wszystkie.

Aduska - gratuluję synka :)

Ja mam przeczucie że będę miała parkę, tzn bardziej to takie moje marzenie ale jak będzie dwóch chłopców lub dwie dziewczynki to też ok... ważne żeby zdrowe były :)

Co do upałów to męczą... ale dzisiejszy dzień podobnie jak i wczoraj przesiedziałam na działeczce pod drzewkiem :)

reklama
rainmanka, jak marzysz o parce to trzymam kciuki :) ogladalam jakis czas temu film dokumentalny o dzidzi w brzuszku jak sie rozwija i druga czesc o blizniakach (i wieloraczkach) bardzo ciekawe rzeczy mowili i fajnie byly dwa maluchy pokazane w brzuszku razem.

Widze, ze dzisiaj tutaj bardzo spokojnie :) pewnie sobie odpoczywacie weekendowo. My robilismy male przemeblowanko w sypialni bo doszla nowa komoda dla dzidzi i postawilismy tez kolyske (mimo ze nadal nie jest odnowiona), troche mamy malo miejsca.. i nie wiem gdzie bede karmic malucha, bo fotel sie juz nie zmiescil.. chyba pozostanie mi lozko albo inny pokoj.. na szczescie ta ciasnota tylko na pierwsze miesiace, a pozniej bedziemy w PL gdzie mamy duzo wieksza sypialnie :) teraz tak sobie mysle.. ze jakbysmy zdecydowali sie na normalne albo turystyczne lozeczko, to nie bylo by juz miejsca na komode..

Czytalam sobie dzisiaj opisy porodow lipcowek.. i sobie pomyslalam, ze jeszcze kilka miesiecy i to inne dziewczyny beda czytaly nasze opisy.. ach jak ten czas leci, co? Jak powiedzialam poloznej wczoraj, ze sie boje.. to powiedziala, ze sie mna dobrze zaopiekuja i ze poczuje sie pewniej po szkole rodzenia.. mam nadzieje :)

Siostra dala mi taka mala ksiazeczke poradnik dla rodzicow, to chyba bylo dolaczone kiedys do ktorejs z ciazowych gazetek, duzo ciekawych rzeczy pisza o pierwszych dniach i miesiacach malucha jak i o pologu, szczepieniach i najbardziej popularnych problemach zdrowotnych.. postaram sie dla was zeskanowac, zebyscie tez mogly sobie poczytac, bo nie jest dlugie, a ciekawe..

To sie rozpisalam..

Dobranoc kochane :)

Do góry