reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

no tak to jest jeden głupi błąd a do końca by człowiek sobie wyrzucał, a tym bardziej że to same groźne choroby wryyy....., głupota ludzka nie zna granic. szkoda tylko dzieci. A my odliczamy czas do kąpieli hehe czekam na 19:30 i idę kąpać małą a potem czas relaksu tylko dla mnie hihi. Chociaż dziś Gosia była grzeczniutka i fajnie potrafi się sama bawić.
a ogólnie już nie mogę się doczekać jutra, nawet jej nic nie mówiłam bo idziemy z wizytą do przedszkola bo nasza kruszynka od września pójdzie do "kurczaków" już nie może się doczekać. Wciąż nam mówi że idzie do przedszkola do dzieci, szybko nam dorosła hihi.

reklama
zgadzam się Wami dziewczynki :) ja się przyznam że pół kieliszka wina to się napiłam w sumie, ale takie wyrzuty sumienia po tym miałam ( były imieniny teściowej i mówi ojj nie szkodzi, a skoro jest matko to myślę, ma rację ). Po tym spróbowaniu powiedziałam, że dziekuję bardzo :)
Niedziela piękna, ciepła itd....a dziś odkryłam, że już czas pomalutku na ciążowe spodnie

hej dziewuszki witam Was po moim jednodniowym pobycie nad morzem....oj milo tak sobie wyskoczyc czasem:)

co do alkoholu...dziwi mnie gdy często ludzie mowią oj jedną lampkę to możesz sprobowac...a ja im zawsze mowię ale po co?? tak jakby wino czy cokolwiek byloby jakims cudownym napojem a ten kto nie chce sie napić jest glupcem...

Hej!

Wpadłam na chwilkę, ale jednak nie mam tyle czasu zeby wszystko poczytać więc uciekam...
Miłej nocki! Do jutra!

Ja się nasluchalam o tym zespole FAS. Mialam o tym wyklady w szkole w tamtym roku w listopadzie. Dzieci kobiet pijących w ciąży mogą byc zdrowe, ale za to mają cechy wygladu odrozniajace je od innych. Potem przez miesiac patrzylam na wszystkie dzieci na ulicy czy mają to o czym mowili tamci ludzie. Ja mam tez dylemat, bo mam slub w sobote i nie wiem czy napic sie łyka szampana na wejscie z goscmi czy po prostu stac i patrzec, albo sok. Wiadomo, ze szampana leje sie na dno kieliszka, tylko zeby toast wzniesc. Ale i tak mnie to jakos nie przekonuje.

modlisiu-nie jestes sama, ja tez uwielbiam jezdzic jako pasazer mimo tego ze zrobilam prawo jazdy rok temu, rowno z P.

a dzis zabral mnie na kebab :-D a potem na wycieczke w jego miejsce pracy - 50 km za miastem rozbudowują dom opieki spolecznej. Spedzilismy bardzo milo czas. :)

Ja mam tez dylemat, bo mam slub w sobote i nie wiem czy napic sie łyka szampana na wejscie z goscmi czy po prostu stac i patrzec, albo sok. Wiadomo, ze szampana leje sie na dno kieliszka, tylko zeby toast wzniesc. Ale i tak mnie to jakos nie przekonuje.

A coś zyskasz jeśli się napijesz? Ja jestem jeszcze przed ślubem, ale przyznam szczerze, że nie mam takiego dylematu. Dla mnie to oczywiste, że w ciąży alkoholu nie biorę do ust i nie zamierzam go pić również na swoim ślubie. Pecha to na pewno nie przyniesie, wpływu na udane bądź nieudane pożycie małżeńskie również nie będzie miało.
A może wyrządzić ogromną krzywdę dziecku.
Moim zdaniem powinnaś poprosić kelnera o nalanie do Twojego kieliszka soku jabłkowego lub jakiegoś sprite'a, żeby były bąbelki.

hej poniedziałkowo i cafkowo :)

co do alkoholu..., mam zasadę- w ciąży i w obecności dziecka nie piję!!!

ale juz najbardziej rozśmieszyły mnie opowiastki dziewczyn w szpitalu,że lekarz zalecił picie butelki wina dziennie, bo żadne preparaty z żelazem się nie wchłaniają....

Witam!
dokładnie w ciąży alkoholowi całkowicie nie nawet w odrobinie. Niestety nie wiadomo ile może zaszkodzić!a dziecko za to będzie płacić do końca życia.
a my dziś mamy wielki dzień idziemy do przedszkola z Małgosią na rozpoznanie hihihi. Później napisze jak tam było.
Idę robić śniadanko dla mężusia do zobaczenia papa
Pozdrawiam

Aniu my zrobiliśmy tak na ślubie, że kupiliśmy 3 butelki picollo i dzieci i my piliśmy picollo.
A potem ja piłam z kieliszka wodę z cytryną :D
Mam nawet zdjęcie jak piję moją wódę bez mrugnięcia okiem. :D
Dzieci zachwycone, bo też mogły napić się szampana i kierowcy też.

reklama
Ja juz raz pisałam na ten temat. Kobietka mojego teścia pracuje w ośrodku wczesnej interwencji noworodkowej, rehabilituje dzieci do 1 roczku. 60% przypadków, mniejszych lub wiekszych niedorozwojów u rodzących sie dzieci nie ma racjonalnego wyjaśnienia. Fizjoterapeuci uważają że włąsnie przyczyną jest alkohol., i pzrestrzegają przed nawet jedną przyslowiową lampką.
Jedna lampka wina, szampana nie zmieni w cudowny sposob Waszego samopoczucia,aaa może pogorszyć samopoczucie dziecka więc po co wogóle sięgać po alkohol??

Do góry