reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

asia dobrze,że doszłaś do tego co dolega Małej:)
My byliśmy 6 tyg w PL w tym czasie Adaśko nabawił się biedak choroby Bostońskiej,do tego skórę miał od urodzenia strasznie suchą i z problemami a wtedy było zaostrzenie i wyglądał dramatycznie. Do tego odkąd przestałam karmić piersią przestał przybierać na wadze. Ze względu na tego wirusa Bostońskiego i ogólny wygląd skóry pojechałam z nim na IP,tam stwierdzili,że on się na oddział nadaje i spędziliśmy 3 dni w szpitalu :(
Ale przynajmniej zrobili mu wszystkie badania. No i niestety mamy potwierdzone AZS :( oraz nieprawidłowe wchłanianie jelitowe więc zalecenia dietowe. W PL przez miesiac pił bebilon pepti i wygląd skóry o wiele lepszy,kupki tez inaczej wreszcie zaczeły wyglądać,waga ruszyła w górę. Po powrocie do UK tutejszy odpowiednik bebilonu pepti mu wogóle nie podszedł,męczył się bidule,bóle brzuszka miał,płakał wciąż,od kilku dni pije nutramigen czyli całkowicie wyczyszczony z mleka krowiego i jest elegancko,skóra o niebo lepsza,humor też mu się nieco poprawił,tylko wciąż jeszcze mało je (to mleko jest okropne w smaku wiec pewnie musi przywyknąć).
Więc u nas całkowite wykluczenie mleka krowiego dało wyraźne efekty,bo i waga ruszyła w górę i kupki inne,normalnijesze no i wygląd skóry (chociaż tą oczywiście codziennie musze emolientami smarować).
A alegreny u takich małych dzieci nie zawsze wychodzą poprawnie,Młody miał testy z krwi robione te IgE na mleko i wyszły negatywnie tzn brak wykrywalnych swoistych przeciwciał a przejście na mleko dla alergików dało wyraźne efekty.

Tygrysku
ogromne gratulacje! Super!

agrafka trzymam kciuki aby i Tobie się udało niebawem zafasolkowac :)

reklama
My też mamy AZS, ale na co Olka ma alergię do tej pory nie wiadomo. U nas objawia się to przyczerwieniną i suchą skórą na policzkach oraz krostkami na rączkach (nie dłoniach). Kremy,emolienty, azomyr 2,5 ml do picia (antyhistaminowy) i to wszystko. Ostatnio zmieniłam krem z emolium specjalny na perfectę dla skóry atopowej i jest trochę lepiej.

pozdrawiam,

tygrysek- u nas też jest kaszel, chyba już 3 ci tydzień.. a z tą kasą chorych to porażka.. gratulacje! super :-) proszę mnie zarazić
joasia- a pije normalnie nutramigen? mojej koleżanki synek nie chiał pić, płakał, pamiętam, ze ma nieprzyjemny zapach, bidulek

Oglądałyście dziś o tym żłobku we Wrocławiu, jak baby znęcały się nad dziećmi i przywiązywały je do łożeczek?..masakra!!! :wściekła/y:

joasia- a pije normalnie nutramigen? mojej koleżanki synek nie chiał pić, płakał, pamiętam, ze ma nieprzyjemny zapach, bidulek
no własnie nie bardzo,zazwyczaj 40 w porywach do 100ml na karmienie z czego jak zjadał to 100 to na naprawdę dużym głodzie musiał być. Ogólnie jadł go mniej więcej połowę zalecanej dobowej dawki. Do tego strasznie rzygał i o wiele cześciej i bardziej mu się ulewało. Wcale się nie dziwnie bo smak i zapach tego mleka jest ochydny po prostu. Mnie cofało na sam zapach a jak sp®óbowałam to myslałam,że i ja zwymiotuję. Od dziś wrócilismy do pepti z tym,że przez te ulewania i wymioty stwierdzili,że ma refluks,byłam z nim u lekarza i dostalismy gaviscon infant do zagęszczania bo zgaga mogła być przyczyną tego płaczu a nie ból brzuszka. Zobaczymy,na razie jest lepiej. A jak mu podałam ten aptamil pepti to tak łapczywie jadł,że musiałam dorabiać-wreszcie normalniejszy smak poczuł :)

Nie było mnie chwilkę i widzę takie cudowne wieści.

Tygrysku ogromne gratulacje zafasolkowania, trzymam za Was kciuki mocno :tak:!

Agrafka doczekasz się i Ty, również trzymam kciuki za starania, oby były jak najszybciej owocne :tak:.

Hey:)
Oj nie bylo mnie tutaj juz dosc dawno, ale stwierdzilam ze wejde zobacze co u Was slychac:) Szkoda ze tutaj sie tak porobilo ze zadko ktos pisze.
A na grupie macie kontakt czestszy?? Czy tez tak jak tutaj??

Asia widze ze u Ciebie malutka to alergin u nas tez niestety Fabianek jest alergicznym tylko unas objawy i skorne i brzuszkowo/kupkowe. No i u nas Fabianek jest uczulowny na baardzo duzo produktow, caly nabial, wiekszosc mieska, nawet marchewka, duzo owocow.. Wiec nasza dieta jest baardz uboga przz to to taka drobinka jest:) Wazy ok 8 kilo a jest dosc dlugi bo ma cos kolo 78 cm.

Tygrysku, Paulinka - serdecznie gratuluje Wam zafasolkowania:) Jak sie czujecie??

A co u nas?? Wszystko ok, dzieciaczki rosna, sa cudowne, Mariczka gada jak najeta, cwaniara maa, opiekuje sie mlodszym braciszkiem, nadal mamy smoka i pampersy niestety.
A Fabianek tez super, juz zaczyna chodzic:) I tez takimaly cwaniaczek rosnie:)

reklama
Witajcie, ujawniam się jako mamusia czerwcowa :)

Violett teraz to wszyscy cierpią na brak czasu ja w szczególności. Mały sika i beja do kibelka pielucha to tylko na noc ale ostatnio robi często w majty i na to mam nerwa bo najczęściej jak mamy wychodzić do przedszkola.

Ostatnia edycja:
Do góry