reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

tygrysku jak dla mnie ferrari najlepsze :-D I jak będziemy Malego przenosic do "dorosłego" łózeczka to tez bedziemy kupować coś w tym stylu.
elzu a jak tam synuś? Wszystko w porząsiu? Pewnie fika na kazdym usg :-D No i jakieś imie macie już dla niego wybrane?

reklama
tygrysku- mój śpi na wersalce, na podłodze ścielę mu wielką poduchę, jak na razie ani razu nie spadł, a śpi może ze 2 miesiące. Wyłaził mi z łóżeczka przez górę, więc wolałam nie ryzykować.

Hej

U nas w porządku. Dziś odkryliśmy pierwszą piątkę... może polepszy się ze spaniem. Zasypia mi po 21 a pobudka jak dziś 6.15 :szok: niewiem w kogo ma tak ale napewno nie w rodziców.. Poza tym gada, dużo po swojemu dużo już zrozumiałych słów. Dziś było pierwsze - Puść jak ciągnęła mi za wózek w sklepie. Z sikaniem to różnie, ma chyba gorsze i lepsze dni. Zuzywamy dwa pampki jeden na noc i drugi na spacer plus drzemka.. czasem woła czasem leci fontanna po nogach. Kiedyś się nauczymy.

A poza tym nic ciekawego u mnie się nie dzieje. Zostałam z mała sama bo mąż na kontroli w Pl w szpitalu. W uk chyba jesień idzie bo zimnawo już

Pozdrwka i witam nową mamę :)

A nam wyszły kły..jesteśmy po ciężkim maratonie, mały ostatnio ma straszny apetyt i nawet zdarzy mu sie w nocy zawołać jeść, ale rysujemy kreseczki na ścianie i podrosło mu się ostatnio. Staranka dalej trwają, czekamy cierpliwie, aż w końcu się uda :-)

paulinka, no wlasnie imie nie wybrane i bedzie problem, bo nic nam sie nie podoba.. do kazdego jest jakies ale.. bedzie ciezko.. no ale mamy jeszcze 3 miesiace na wybor :) Maluszek kopie, ale Julus byl bardziej aktywny na tym etapie, ciekawe czy bedzie podobny do braciszka z wygladu i charakteru :)

agrafka, trzymam kciuki za staranka :) my tez juz mamy kielki, wlasciwie brakuje tylko 5tek. Jak szly kielki (wszystkie na raz) to zaczal wkladac paluchy do buzi.. i robi to do tej pory - mimo, ze juz wylazly.. potrafi nawet 4 naraz zapakowac do buzi :/ musze jutro dokladnie obejrzec, moze ida 5tki?

U nas z mowa slabo, Julek umie doslownie kilka slow, ale nie chce ich mowic, jak juz cos powie to sie strasznie zawstydza. Rozumie bardzo duzo, a porozumiewa sie jak malpka - smiejemy sie ze jest jak Ciekawski George z tej bajki z tv. Narazie ciagle mamy pieluchy, zabieram sie za oduczanie.. ale sie zabrac nie moge.. wiem, ze czas mnie goni (chce to zrobic latem) wiec moze od poniedzialku? :)

elzu na wybranie imienia macie jeszcze czas, czasem jest tak ze jak po porodzie kobieta pierwszy raz zobaczy swoje dziecko imie poprostu samo wpada do głowy i jak ulał pasuje do tej małej istotki :)
agrafko &&& kciuki zaciśniete mam ciągle za Was! Zobaczysz, ja Ci mówię ze razem z brzusiami będziemy chodzić :-D

A u nas staranka o drugie dzieciatko rozpoczęte :) Trzymajcie kciuki!!

elzu- hehe mój Damianek uwielbia ciekawskiego georga, nic sie nie martw, szwagierki synek jest starszy o 9 mies i mówi tylko autko,mama i tata, ale rozumie wszystko.
paulinka- też mi się coś tak wydaje, a kiedy testowanko pierwsze? ja jestem po clo i duphastonie, staram sie w ogóle o tym nie myslec, ale potwornie bolą mnie suty od 3 dni, pewnie to po tych lekach. za 3 dni test.
Trzymajcie kciuki hehe, jak by coś to Wam będę zawdzięczać :-D

Hej :*

Oj widze ze pustki tutaj straszne..
U nas ogolnie dobrze. Ostatnio byly problemy bo Marice szly wszystkie zabki na raz - 2 i 4 dolne i 4 górne wiec sie mała meczyla. Nie mamy jeszcze 3 i 5 ale chyba znowu cos sie dzieje w tej paszczy bo nocki gorsze.. Moze 3??

Agrafka, Paulinka mocno trzymam kciukasy za Wasze staranka, aby zaowocowaly piekna fasolina:)

Marika mowi duzo, czesto prowadzi z nami rozmowy:) Takie slodkie to jest, nadal mamy smoka i pieluchy. No nic kiedy sie i z tym rozstaniemy:)

reklama
agrafko ja planuję testować koniec sierpnia/początek września bo wtedy przypada mi termin @, ale jeśli pojawa sie jakieś ciążowe objawy to pewnie test zrobie wcześniej :D Trzymam kciuki za Ciebie Kochana!! :* Pisz co i jak u Ciebie :)
Violett my smoka pozegnaliśmy jak Dawid miał 1,5 roku i myślałam ze będzie o wiele gorzej. Teraz jesteśmy na etapie pożegnania z pampersem ale to jest trudniejsza "operacja" niż smoczek ;)

My wróciliśmy wczoraj znad morza, było wspaniale :))))

Do góry