reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

tygrysku jak dla mnie ferrari najlepsze :-D I jak będziemy Malego przenosic do "dorosłego" łózeczka to tez bedziemy kupować coś w tym stylu.
elzu a jak tam synuś? Wszystko w porząsiu? Pewnie fika na kazdym usg :-D No i jakieś imie macie już dla niego wybrane?

reklama
tygrysku- mój śpi na wersalce, na podłodze ścielę mu wielką poduchę, jak na razie ani razu nie spadł, a śpi może ze 2 miesiące. Wyłaził mi z łóżeczka przez górę, więc wolałam nie ryzykować.

Hej

U nas w porządku. Dziś odkryliśmy pierwszą piątkę... może polepszy się ze spaniem. Zasypia mi po 21 a pobudka jak dziś 6.15 :szok: niewiem w kogo ma tak ale napewno nie w rodziców.. Poza tym gada, dużo po swojemu dużo już zrozumiałych słów. Dziś było pierwsze - Puść jak ciągnęła mi za wózek w sklepie. Z sikaniem to różnie, ma chyba gorsze i lepsze dni. Zuzywamy dwa pampki jeden na noc i drugi na spacer plus drzemka.. czasem woła czasem leci fontanna po nogach. Kiedyś się nauczymy.

A poza tym nic ciekawego u mnie się nie dzieje. Zostałam z mała sama bo mąż na kontroli w Pl w szpitalu. W uk chyba jesień idzie bo zimnawo już

Pozdrwka i witam nową mamę :)

A nam wyszły kły..jesteśmy po ciężkim maratonie, mały ostatnio ma straszny apetyt i nawet zdarzy mu sie w nocy zawołać jeść, ale rysujemy kreseczki na ścianie i podrosło mu się ostatnio. Staranka dalej trwają, czekamy cierpliwie, aż w końcu się uda :-)

paulinka, no wlasnie imie nie wybrane i bedzie problem, bo nic nam sie nie podoba.. do kazdego jest jakies ale.. bedzie ciezko.. no ale mamy jeszcze 3 miesiace na wybor :) Maluszek kopie, ale Julus byl bardziej aktywny na tym etapie, ciekawe czy bedzie podobny do braciszka z wygladu i charakteru :)

agrafka, trzymam kciuki za staranka :) my tez juz mamy kielki, wlasciwie brakuje tylko 5tek. Jak szly kielki (wszystkie na raz) to zaczal wkladac paluchy do buzi.. i robi to do tej pory - mimo, ze juz wylazly.. potrafi nawet 4 naraz zapakowac do buzi :/ musze jutro dokladnie obejrzec, moze ida 5tki?

U nas z mowa slabo, Julek umie doslownie kilka slow, ale nie chce ich mowic, jak juz cos powie to sie strasznie zawstydza. Rozumie bardzo duzo, a porozumiewa sie jak malpka - smiejemy sie ze jest jak Ciekawski George z tej bajki z tv. Narazie ciagle mamy pieluchy, zabieram sie za oduczanie.. ale sie zabrac nie moge.. wiem, ze czas mnie goni (chce to zrobic latem) wiec moze od poniedzialku? :)

elzu na wybranie imienia macie jeszcze czas, czasem jest tak ze jak po porodzie kobieta pierwszy raz zobaczy swoje dziecko imie poprostu samo wpada do głowy i jak ulał pasuje do tej małej istotki :)
agrafko &&& kciuki zaciśniete mam ciągle za Was! Zobaczysz, ja Ci mówię ze razem z brzusiami będziemy chodzić :-D

A u nas staranka o drugie dzieciatko rozpoczęte :) Trzymajcie kciuki!!

elzu- hehe mój Damianek uwielbia ciekawskiego georga, nic sie nie martw, szwagierki synek jest starszy o 9 mies i mówi tylko autko,mama i tata, ale rozumie wszystko.
paulinka- też mi się coś tak wydaje, a kiedy testowanko pierwsze? ja jestem po clo i duphastonie, staram sie w ogóle o tym nie myslec, ale potwornie bolą mnie suty od 3 dni, pewnie to po tych lekach. za 3 dni test.
Trzymajcie kciuki hehe, jak by coś to Wam będę zawdzięczać :-D

Hej :*

Oj widze ze pustki tutaj straszne..
U nas ogolnie dobrze. Ostatnio byly problemy bo Marice szly wszystkie zabki na raz - 2 i 4 dolne i 4 górne wiec sie mała meczyla. Nie mamy jeszcze 3 i 5 ale chyba znowu cos sie dzieje w tej paszczy bo nocki gorsze.. Moze 3??

Agrafka, Paulinka mocno trzymam kciukasy za Wasze staranka, aby zaowocowaly piekna fasolina:)

Marika mowi duzo, czesto prowadzi z nami rozmowy:) Takie slodkie to jest, nadal mamy smoka i pieluchy. No nic kiedy sie i z tym rozstaniemy:)

reklama
agrafko ja planuję testować koniec sierpnia/początek września bo wtedy przypada mi termin @, ale jeśli pojawa sie jakieś ciążowe objawy to pewnie test zrobie wcześniej :D Trzymam kciuki za Ciebie Kochana!! :* Pisz co i jak u Ciebie :)
Violett my smoka pozegnaliśmy jak Dawid miał 1,5 roku i myślałam ze będzie o wiele gorzej. Teraz jesteśmy na etapie pożegnania z pampersem ale to jest trudniejsza "operacja" niż smoczek ;)

My wróciliśmy wczoraj znad morza, było wspaniale :))))

Do góry