reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
MonikaO- mój Damianek jest od urodzenia facetem w rajtuzach :-D
z
mychakp-Rzeczywiście zimno dziś..a my z moim M. mamy wolne bo teściówkę trzeba było zawiezc do lekarza, no a ja zostałam z małym..

85asia- fajnie, że Olo już chodzi, ja tylko obserwuje bliźniaka bo wiem, co mnie w krótce czeka, no cóż Oluś szybciej wszytsko zaczyna nie ma co ukrywać :-)

Agrafka do tej pory mi się śmiać chce jak czekałyśmy na te nasze dzieciaki i chciałyśmy już rodzić. Miałaś termin 3 tyg po mnie, ale żeby Ci smutno nie było, że ja mam już swojego syneczka na świecie to urodziłaś pare godzin po mnie :-). Poprostu bocian potrzebował troche czasu żeby przelecieć z Warszawy do Legnicy.
Olek ma temperature i gila do pasa. No i oczywiście straszna maruda...

Biedny Oluś:( Zdrówka dla niego i buzi ode mnie:*

U nas leje jeszcze bardziej niż rano. tata będzie palił w centralnym bo się strasznie wychłodziło w domu.
Nie wiem czy Wam mówiłam, kupiłam Krzysiowi te butki szmaciołki u nas w sklepie w Olkuszu. Są bardzo fajne, ale faktycznie tak jak któraś dziewczyna pisała nózki mu się pocą...Cenowo niedrogie - 14zł:)

Witajcie kobitki.Oj nie moge się ogarnąć.Zero czasu.Muszę pogodzić jakoś te szkolne obowiązki z całą resztą.Zaprowadzam Zuzie na 8,dobrze do domu nie wejdę i już znowu trzeba lecieć po Nią.Mała 3 dni płakała a teraz już jest ok i zadowolona.Tylko,że już katar się zaczyna.
Filip się zrobił okropna maruda.CHodzi tylko i buczy o wszystko.No i tylko by dreptał.Pogoda nas nie rozpieszcza,każde wyjście w strugach deszczu.Pozdrawiam kobitki.
Chciałam cosik napisać do każdej ale czytałam wcześniej i już nie pamiętam...więc wybaczcie,że tylko o mnie:(
Buziaki

Czesc dziewczyny.Jestem mama listopadowa tak jak wy moj synek urodzil sie 01.11.2010 mimo iz termin mialam na 18.11.Czytam wasze forum od czasow jak jeszcze bylam w ciazy,ale nigdy sie nie udzielalam tutaj.Tak sobie mysle czy moglabym dolaczyc do waszego grona,jesli nie macie nic przeciwko?Bo milo by mi bylo dzielic sie z wami moimi radosciami i pytaniami zwiazanymi z wychowywaniem mojego synka.A jak wiadomo nikt matki nie zrozumie tak jak druga matka.Pozdrawiam was:-)

No a my wylądowaliśmy w końcu na NPL-u ( nocna pomoc lekarska). Olek od 17 strasznie płakał. Dałam mu w końcu ibufen.Jak M wrócił z pracy to pojechaliśmy, bo się przestraszyłam, że to ucho, a jeszcze go takiego nie widziałam. Jak dotaeliśmy to już nie płakał przestało boleć. Pani doktor stwierdzila iż jest infekcjia nosa i lekko zaczerwienione gardło. Oskrzela i uszy czyste. Natomiast temperatura i te bóle są od zębów, bo idą górne dwójki. Dała wszystko to co podałam Olkowi rano i jeszcze jeden syrop. Teraz synkowi spadła temperatura, nie boli i zamiast iść spać to ma ochotę na zabawe. Jak dobrze, że to tylko zęby...

Moja Hania też trochę marudzi, pewnie zęby, bo po tym jak jej wyszły 2 na dole, zaczęły jej wychodzić górne. Wczoraj z M zorientowaliśmy się, że wyszły jej już na górze 4!!!! Zszokowaliśmy się, bo dopiero co widać była wychodząca jedynkę, a tu naraz tyle tego... ;)
Poza tym klocek się robi, już nie tak łatwo się biega z nią na rękach.
I wszystko ponad to jest super :)

Witaj Magdalena! oczywiscie że mozesz dołączyć:-).Ciesze sie że grono nam sie powieksza! Napisz cos o sobie i swoim skarbie:tak:

Wreszcie się wyspałam! Mój Krzyś spał dziś bez zadnej pobudki do 5 rano
biggrin.gif
Ale jestem szczęśliwa.Moze to koniec nocnego wstawania...

Asia jak zaczełam czytać twojego posta to strasznie sie wystraszyłam...Dobrze że juz w porzadku!Bidulek Oluś:*

Lasotka to ma Hanulka tempo:-D Dobrze - będziecie mieć z głowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Oj dziewczyny kochane...
Ja dopiero teraz wiem co to znaczy ząbkujące dziecko. Nigdy wczesniej nie było takich problemów, nie było kolek czy innych chorób. Nie wiedziałam jak dziecko może płakać. Stwierdzam, że nie ma nic gorszego niż patrzeć na cierpienie własnego dziecka i ta bezsilność... Oluś zasną gdzieś po 23 potem obudził się po 24 i znów wył bidulek. Ratuje nas tylko ten ibufen. Potem od 1.30 spał już do 7. Z rana znów maruder. Nie chce pić tych syropków i musze mu je na siłe podawać. I jeszcze ten katar nieszczęsny. No nic damy rade, po prostu trzeba przez to przejść.
Magdalena witamy i zapraszamy :-). Napisz kilka słów o sobie i swoim maluszku.

Do góry