reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
Cześć dziewczynki, nie było mnie trochę, byłam na weselu z moim M i zostawiliśmy Damianka u teściów i strasznie źle to znosił, płakał, był strasznie marudny, zganialiśmy na zęby, ale jak wróciliśmy małemu wrócił humor. U nas też była dziś parówa, całę pół wciagnął.

Witam dziewczyny :) dziś u nas znów beznadziejna pogoda. Zimno jak diabli, wieje i pochmurno, wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze lało. Kobietki gdzie te lato??
Krzyś uwielbia być na dworze a tu już przez kilka dni taka beznadziejna pogoda. Jedynie wczoraj zaliczył wyjście na dwór.

Witajcie Mamusie:)
Wieki mnie tu nie było, byłam przekonana, że forum juz umarło, zagladam a tu taka mila niespodzianka:-p Wiec i ja postanowilam sie odezwac.
Widze, ze niektore mamusie spodziewaja sie dzieciaczkow. Ogromne gratulacje, ale tez slowa uznania, bo dwojka tak malych dzieci to nie lada wyzwanie, sama cos wiem na ten temat;-)
Moja Zuzka nadal stacjonarna, wciaz jest malym grubaskiem, choc ostatnio sie zatrzymala i przez miesiac przybrala tylko 100g no i w nocy jak sie budzila tak sie budzi min 2 razy. Wazy teraz ok 10kg i jak doczytalam nie jest najgrubszym dzieciaczkiem na forum, a bylam przekonana, ze tak wlasnie jest:tak:
Mam pytanko do mam karmiacych i tych juz nie karmiacych. Dostalyscie juz pierwsza miesiaczke po porodzie? No i mamusie, ktore przestaly karmic jak odstawilyscie dzieciaczki od piersi? Stopniowo czy zupelnie no i co robic z pokarmem, ktory jednal wciaz sie produkuje? Ja powoli zabieram sie do zaprzestania karmienia, ale nie przypuszczalam, ze bedzie to tak trudne:sorry2:

Witaj asiulkaa :-) fajnie, że się odezwałaś.
Wśród tych forumowych grubasków jest mój Krzyś :) też jeszcze karmię piersią i mam zamiar karmić do roku ale nie mama pojęcia jak małego odstawię od cyca bo to jest cycopijca pierwsza klasa :-) na pewno nie będzie to łatwe.
Jeżeli chodzi o miesiączkę to ja pierwszy okres dostałam 7 miesięcy po porodzie. Pozdrawiam :happy2:

Wstaliśmy koło 10.00. Patrzymy za okno a tam takie zaskoczenie deszcz. Dawno u nas nie padało jakieś 3-4 godziny w ncy hehe. Masakra z tą pogodą. Ja już nie wyrabiam.
Asiulkaa czasem mam obawy jak ja sobe poradze z dwoma maluchami, ale myślę sobie wtedy, że nie ja pierwsza, nie ostatnia. U Ciebie jest różnica 2 latka? Napisz jak Ty dawałaś rade. Jednak chyba miałaś trudniej, bo bunt 2 latka i świadomość dziecka, że już nie jest jedyne dla swoich rodziców.

Monika prawde mowiac zamierzam przestac karmic glownie z czysto egoistycznych powodow:zawstydzona/y: Nie moge zcierpiec moich olbrzymich piersi. Zawsze mialam duzy biust, ale teraz przy karmieniu jest jeszcze wiekszy, a ja jestem bardzo szczupla i drobna osoba i po pierwsze wyglada to co najmniej smiesznie a po drugie mam problem z kupieniem sobie ubran w gornych partiach ciala. Poza tym mam nadzieje, ze jak mala odstawie od piersi to przestnie mi sie w koncu budzi w nocy, bo teraz budzi sie zeby sobie po prostu pocycac. A po trzecie wiem, ze im dluzej bede zwlekala tym bedzie mi trudniej no i malej bedzie trudniej:tak:

Tygrysku tak wiem, ze Twoj Krzys tez nie nalezy do okruszkow:-D Wazy tez chyba wiecej niz moja Zuza, choc na zdjeciu wyglada na drobniejszego. Zrzuca jak zaczna sie wiecej ruszac, ciagle tak sobie powtarzam:tak: Wiem, ze zadna skrajnosc nie jest dobra, ale z dwojga zlego to wole juz, zeby byla jako niemowlak troszke za gruba niz za chuda;-)

Asiu pewnie, ze dasz rade. Tak jak napisalas nie Ty pierwsza, nie ostatnia:tak: Posiadanie dzieci z tak mala roznica wieku ma wiele plusow:tak: U mnie jest 2 lata miedzy synkiem a corka i tak roznica wclae nie jest taka zla. Wbrew pozorom Filip wcale nie byl o Zuzie zazdrosny, bardzo ja kocha no i takie dziecko juz potrafi samo sie soba zajac, nie trzeba poswiecac mu 100% czasu.

A miesiaczki to chyba tylko ja jeszcze nie dostalam:shocked2:

reklama
Do góry