reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

nie wolno dzieciom dosalać jedzenia. Mają za słabe nerki. Koniec kropka.
Z cukrem też spokojnie - trzustka też dopiero zaczyna pracować.

:no:

reklama
Byliśmy dzisiaj z Sawinkiem na badaniach kontrolnych, no bo skończył pół roczku, i okazało się że bardzo mało przytył. Ma prawie 69 cm i tylko 6,6 kg. Skierowanie na badania krwi i moczu. Jest poniżej kreski :-(

buzina-to Ty miałaś gorzej,bo ja małą przynajmniej zostawiłam domu z tatą bo akurat wrócił z nocki a Ty biedna musiałaś przeżyć to pierwsze rozstanie. W nagrodę zapewne nie będziesz miała już tego problemu,kiedy Adaś pójdzie do przedszkola-wtedy ja będę beczeć:-(

Przeżyłam dzisiejszy dzień,ale pół nocy nie spałam z nerwów i pewnie udzieliło się to mojej księżniczce,bo też często sie budziła i tylko cycuś ja uspokajał.Patrzyłam jak śpi i łzy mi leciały tak się rozżaliłam. W pracy doradzili,żebym nie dzwoniła non stop do domu i tak też uczyniłam,co chyba wyszło mi na dobre. Starałam się zająć nowymi-starymi obowiązkami i tak czas zleciał.

AniazZielonego-
Zazdroszczę Ci tych kolejnych 3 miesięcy z Małgosią. Wierzę,że już się stresujesz,bo ja miałam tak samo od dłuższego czasu ale teraz, po tym pierwszym dniu chyba mi lepiej. Mała była dzielna,tatuś spisał się na medal a ja powoli przypomniałam sobie, co i jak w pracy

https://www.babyboom.pl/forum/members/aniazzielonego-74776.html

Miaucia współczuję, może w wynikach nic nie wyjdzie, a taka jego natura. Widzisz mój je jak wróbelek, a przybiera po 1 kg na miesiąc, też mu robiłam badania.

Ja nie dosalam ani nie dosładzam - wdł. mnie to co ja gotuję nie jest mdłe, jest ok.

Ja ubolewam bo nie gotuję a raz że wolałabym a dwa że taniej, w uk słoik pl 1.19-1.69 a ich 10 za 5Ł ale małe, coś ostatnio ich nie chce jeść, a polską jarzynową z szynką duży słój wmłóciła, jeszcze troszkę i będę gotować tylko te warzywa w supermarketach ble ale cóż
trzymam kciuki za rozstania z Maleństwami, oby jak najmniej bolesne

ja miło wspominam jedzenie dla dzieci w uk. Większy wybór niż tutaj, ceny na ich zarobki ok. Teraz doceniam to jeszcze bardziej, bo po poszukiwaniach po sklepach i necie nie znalazłam żadnej kaszki bez mleka i ryżu oprócz kleiku kukurydzianego Nestle. Jak coś jest, to albo zawiera śladowe ilości mleka, albo ryż (nawet Sinlac). A przeszukałam po markach uk, bo już zapomniałam co kupowałam. Tam głównie się jada owsiankę i bez problemu znalazłam bez mleka i ryżu, np bananowa. Zresztą znalazłam kilka różnych. Dobrze, że mamy tam znajomych to mi po prostu przywiozą. W ogóle jak to jest, w Polsce niby są produkty Hippa, ale tam jest Hipp organic i te produkty są inne, jest większy wybór.
A Trusia77, tam w marketach można kupić ekologiczne warzywa i owoce (np Sainsbury's), są ok 2x droższe. Bynajmniej tak było za moich czasów.

ja miło wspominam jedzenie dla dzieci w uk. Większy wybór niż tutaj, ceny na ich zarobki ok. Teraz doceniam to jeszcze bardziej, bo po poszukiwaniach po sklepach i necie nie znalazłam żadnej kaszki bez mleka i ryżu oprócz kleiku kukurydzianego Nestle. Jak coś jest, to albo zawiera śladowe ilości mleka, albo ryż (nawet Sinlac)
Miaucia te kaszki są bez ryżu, może się nadadzą :-)
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Trusia ja nie narzekam na jedzenie w UK. Kupuje słoiczki 10 za 5 funtów więc cena śmieszna w porównaniu do zarobków a Natashy to smakuje-do tej pory wszystko co podałam było pycha :-) Jak jest jej mało po słoiczku to później daję mleko.
I tak jak napisała miaucia warzywa ekologiczne (organic) kupisz praktycznie w każdym supermarkecie tyle,że faktycznie cena dużo wyższa.

reklama
ja tez zachwalam sobie ta promocje 10 sloiczkow za 5 funtow :) tylko ze ja kupuje tylko deserki w sloikach, ich spaghetti bolognese dla 4 miesieczniaka mnie nie przekonuje ;)
mamy tez polski sklep a w nim duzy wybor produktow, jednak jeden maly sloiczek np z krolika kosztuje ponad funta, dla mnie to jest duzo za duzo:/
dlatego obiadki gotuje sama :)

Do góry