reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Tez bym chciala podawac małej już cos :) Ale dzisiaj kupilam soczek jej i bede podawala z woda :) i od 4 miesiaca juz jedzonko inne :) A moze nawet i troche wczesniej. Tak za jakies tyg zaczne :)

reklama
edytka moj T. wychodzi z domu o 8 rano i wraca po 18 :) rano to on Mala przebiera i karmi, po pracy to on ja kapie karmi i usypia (na cala noc najczesciej), ja ide wtedy gary umyc itp, w nocy ja wstaje na tygodniu ale ostatnio Mala spi po 12 godz wiec sie wysypiam ;) w weekendy T. wstaje w nocy w dzien w weekend na zmiane.

co do karmienia to ja zakupilam kubeczek ;) z ktorego mam zamiar Mala uczyc pic

Agatakat-ale Ci fajnie,u mnie niewyróba,jak śpie 4 godziny na dobe to jest super:)i w dodatku praktycznie 24 godziny sama jestem z dwojką,karmie ich co 2 godziny,w praktyce co 1,5 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy kiedy to sie skończy.........................................
a jednocześnie nie wyobrażam sobie z tego karmienia całkiem zrezygnowac.i już sama nie wiem................

agatakat witam w klubie mam wyspanych. Nati też ostatnio sypia po 12h. Generalnie zasypia 20-21 a budzi się ok 8 już bez pobudki w nocy na karmienie :)

Agrafka kilka dziewczyn podawało bodajże marchewkę, i z tego co wiem nie było problemów.
My będziemy wprowadzać po skończeniu przez Leosia 4 msc, a że mamy wszystko swoje, więc dodatkowo będę jeszcze małemu gotować.

Ja trochę się boję wprowadzania nowych pokarmów, bo od jakiegoś miesiąca unormował się u nas brzuszek, i boję się kolejnych przebojów.
Co do nocy....ostatnio Leoś spał ładnie z jedną pobudka, ale przez tą chorobę znowu zaczął się budzić częściej....

Co do spania - nie moge narzekać, mój bąbel robi zadymkę o 21 bo chce już spać, wstaje o 1-1.30 na karmienie i od razu w kimkę, (teraz doszło mi oczyszczanie oczek i noska przez chorobę-histeria) i dosypia do 7.30. Pojemy,pobawimy sie pozwiedzmy mieszkanko- podwyższam mu oparcie w gondolce i siedzi jak król w karocy i obserwuje mieszkanie :-) i o 9 śpiocha.
Ja właśnie odstawiłam pierś, strasznie to przezywam, fajnie było karmić cycusiem :) ale z 120ml co 3 gdz. zrobiło mi się 20ml na cały dzień.
violet- jak to sę dzieje że Marika śpi całą noc, ile je o 21? Też tak chcę :-)

Co do spania, u nas jest główne nocne spanie, która trwa 7,5 godziny, ale młody idzie spać między 20 a 21, więc sie budzi koło 4. Szybkie karmienie i podsypia jeszcze do 6-7. Zdecydowanie dołączam do klubu wyspanych matek :-)

A jeśli chodzi o podawanie innych pokarmów jak najszybciej się da, to trochę nie widze sensu i nie zamierzam. Myślałam może o pierwszych próbach w 5 miesiącu, ale na pewno nie przed ukończeniem 4. No chyba, że znajdę jakiś sensowny argument za.

reklama
Ja też się z tym nie spieszę...nie widzę w tym nic atrakcyjnego:) Cycuś to cycuś i przyjdzie pora na inne jedzonko i będzie je jadł przez całe życie,,,,jeszcze mu się zdąży znudzić:p Planuję w 5tym miesiącu.

Do góry