reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

violet- najwyraźniej masz treściwy pokarm, mała się najada i śpi jak suseł :-)
agatakat- moj nie przeżywał, jakby bylo mu wszytsko jedno byle by było jedzonko ;-) ale ja..buu smutno tak bez ssaka na piersi.. taki mój cycus mamusi :-)

reklama
mam wrażenie, że lekarze się tym tak nie przejmują. Może to norma przy skazie, może to trzeba czasu, ale malutki się męczy i my też. Obsesja, to ciągłe liczenie ile zje. A ja co chwilę dzwonię do pediatry albo idę. Już mnie powinni znać :zawstydzona/y:
my teraz nie chodzimy na spacerki, bo córka znowu chora :-(.

Jak myślicie, ile rozumieją takie małe dzieci? Bo jak mówię: Sawinek, a uśmiechnij się to on od razu się uśmiecha. Na samo słowo uśmiechnij się już mu się cała buzia śmieje.

Violett, właśnie zauważyłam, że Marika też się urodziła 16!!!

Ostatnia edycja:
Miaucia, mój Adaś też 16-go :-)
Piszesz, że po Pepti była poprawa a teraz znowu gorzej? Adaś też pije Pepti, po jakimś czasie widziałam poprawę na buzi, wysypka ładnie schodziła a dzisiaj obudził się na maksa obsypany... Jutro mamy szczepienie więc zapytam pediatrę o co chodzi.

Dziewczyny piszecie już o innym jedzonku, a mi mały nawet nie chce pić z dziurek, a 725 ml, to był jego max, zazwyczaj ok 600.
Już nie wiem co mam robić...

ech, wiele bym dała jakby moja chciała jesc ok 600 dziennie, ostatnio 3 dni (po zmianie smoka i podawaniu syropu na apetyt)miała ze zjadła 505 przez cały dzien ale znów jest tak jak dawniej i zjada w granicach od 400 w porywach do 500 ;/ , czasem jest i ponizej 400, aaa i tez jest na pepti.
Lekarka stwierdziła ze taki jej urok ale wiadomo jak dziecko nie zje to i nie zasnie jak trzeba i jest rozdraznione..

Dziewczyny piszecie już o innym jedzonku, a mi mały nawet nie chce pić z dziurek, a 725 ml, to był jego max, zazwyczaj ok 600.
Już nie wiem co mam robić...

miaucia U nas zazwyczaj też jest 600-700 ml, a Leoś przybiera 1100g w miesiąc, pediatra powiedział że taki jego urok, że mało je, ale waga w normie, więc nie będziemy cudować.

Amerie u Was mnie właśnie zastanawia że Leoś na mm i tak się budzi, ale skoro się wysypiacie to najważniejsze :) widocznie on jest bardziej towarzyski

Rtyska myślę że to jest kwestia tego, że mały nie je dużo w dzień, to nie te typ dziecka że zrobisz 120 to wypije, zrobisz 150 ml to też wypije.
U nas na jeden posiłek jest max 90, ale z reguły 70 ml, i myślę że on po prostu jest głodny w nocy, dlatego się budzi.
Plusem jest fakt, że zje, wezmę go do odbicia, odbije i już śpi, więc nie ma cyrków z usypianiem.
A wszelakie próby dawania mu więcej mleczka kończą się zwracaniem....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moja mała też wciąż nie przesypia całej nocy, zazwyczaj karmię ją przez sen o 23 i ok 4 postękuje z głodu więc znów ja karmię, wstejemy po następnym karmieniu o 7

ale uwaga, wczoraj nakarmiłam ją o 24 i obudziła mnie płaczem dopiero o 6 :)

jedziemy znów wyłącznie na piersi, ew herbata

cóż za piękna dziś aura! )

reklama
amerie, ja kąpię moja o 18 bo w zasadzie od 17 już jest marudna i przysypia, po kąpieli jedzonko i lulu
może Twoj mały też ma taki rytm

Do góry