reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Anbar- ale masz fajnie:) mój maluszek od kilku dni uznaje tylko cyca na uspanie...jak jest zmęczony to kwili na jedzenie, dostaje cyca, 2 minuty i juz śpi... próbujemy ze smoczkiem, ale on go nie znosi;/

reklama
i Violett tez sie dawno nie odzywala

my pierwsza rozmowe przeprowadzilysm ydopiero dzisiaj ;) i tak jak juz gdzies pisalam to Amanda woli gadac do obrazkow na scianie albo do okna niz do mamy :))

A moja Julcia nie guga :( Czasem powie ooo i to wszystko. Nie przewróciła się jeszcze na bok. Ale czekam cierpliwie, już się nie martwię. Każdy maluszek rozwija się sowim tempem i się tego trzymam :)

Anbar- ale masz fajnie:) mój maluszek od kilku dni uznaje tylko cyca na uspanie...jak jest zmęczony to kwili na jedzenie, dostaje cyca, 2 minuty i juz śpi... próbujemy ze smoczkiem, ale on go nie znosi;/

A bo zanim zaczął sam zasypiać, to bez cyca ani rusz. Ja już swoje z nim odleżałam z cycem na wierzchu, więc teraz czas na lekką samodzielność mojego syneczka :-D

Jeśli chodzi o guganie, moje dziecko potrafi być bardzo gadatliwe. Gada ze mną, z tatą i z lampką nocną ;-) A wczoraj został z moją mamą na około godzinę i moja mama przysiega, że jak się mały obudził to pierwsze co powiedział to było: "ma".
Tak generalnie to się mój synek nauczył wołać, jak sie obudzi to zamiast jak dawniej w ryk, on najpierw grzecznie woła jedną sylabą.

Moja cora też już mówi ;) Z dnia na dzień jest coraz rozmowniejsza i nie pogardzi żadnym rozmowcą, z tapetą wlącznie :0
W ogóle jest cudowna

tylko ja mam dziś paskudny dzień, po prostu beznadzieja. Czuję się najgorszą matką nna świecie, że wszystko robię źle i wszystko jest nie tak
poryczałam się, naamrudziłam i nie przechodzi...

a wlaśnie, jak wyglądają wasze spacery?
U mnie brak pezejezdnych chodników, siedzimy w domu a malą wystawiam tylko na balkon (dziś jej nie wietrzyłam)

u nas snieg stopnial wiec dzisiaj bylysmy na spacerku, a takto to tylko w weekend jak tata byl w domu. w ostatnim tygodniu czesciej nawet na tygodniu bo T. mial tydz wolnego i robilismy Mala w samochod i do centrum jechalismy albo gdzies, bo kolo domu byla szklanka

Mój synek od sylwestra zrobił się strasznie gadatliwy, zwłaszcza wieczorem :) Potrafi od 18 do 20 leżeć i rozmawiać z lampą a jak się znudzi to ze mną. Najlepiej mu wychodzi litera B, potrafi ją z 3 razy powtórzyć (takie B B B) albo wyglądające jak wzdechnięcie "Aguuu" :)

Na spacery narazie nie wychodzimy po pogoda u nas albo super mroźna albo cały dzień padający śnieg nam to wyjście uniemożliwia :/

reklama
ja tam nie patrzę na pogodę, wychodzę co drugi dzień, no chyba że straszny wiatr, czasami tylko ciężko się przebić wózkiem i po spacerku zakwasy mam ;)

Do góry