reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Mój mały ma uczulenie buźce,szyjce-takie malutkie krosteczki ,niektóre z białymi końcówkami-cóż to może być??
Kąpię go w Olian i niczym nie smaruję...buźkę przecieram wacikiem i czystą wodą,ale nie przegotowaną ...
Czy któraś z Was miała coś podobnego??:-(

reklama
Ja polecam zdecydowanie- pisałam o tym na grupie ale nie wszystkie z Was tam zaglądają :) EMOLIUM- rewelacja, lepszy niż Oilatum, Oilan itp. nie uzależnia skóry- czyli można później wrócić do kosmetyków typu Hipp i nie pojawia się alergia. Emulsja do kąpieli 400ml- 29 zł - w tym kąpie, nie trzeba już szamponu, mydła ani nic, kąpiel musi trwać min 10 min, potem kremik na buzie i główkę, KREM EMOLIUM- nie pamiętam ceny, jest to emolient- efekt nawilżenia natychmiastowy- główka po 2 dniach gładziutka. Polecił nam to pediatra na uczulenie i ciemieniuchę min. dla tego że nie uzależnia skóry jak niektóre kosmetyki do skóry wrażliwej- działają ale jak się próbuje wrócić do poprzednich to pojawia się alergia bo skóra robi się wrażliwsza i nie przyzwyczajona do normalnych kosmetyków. Teraz używam dwa razy w tygodniu tak żeby zużyć butelkę do końca

Dzięki rtyska-pisałam o tym problemie na grupie i pamiętam,że to mi właśnie polecałaś...ale mój mąż był w dwóch aptekach i nie było właśnie tej emulsji do kąpieli Emolium,więc kupił Olian,ale jak narazie nie pomogło,więc i tak będzie trzeba spróbować tego co Ty mówisz :tak:

Podpisuję się pod tym co napisała Rtyska. My stosowaliśmy Emolium zaraz po urodzeniu Lili. Teraz przeszkliśmy na Nivea Baby. Nigdy żadnych problemów ze skórą nie było. I oby tak dalej :-)

efinka, w tym tygodniu moja mała miaa to samo, wyskoczyło 2 dni po szczepionce więc byłam od razu z nią u lekarza - okazało się, że ta kjak podejrzewaliśmy, jest to uczulenie, najprawdopodobniej na proszek (aakurat zmieniłam jej posciel na taka którą prałam w proszku dla dorosłych) albo na mój nowy wełniany sweter
w każdym razie swedziało ja okropnie, nie chciała się przesysać, płakała, więc jechałyśmy na odciągniętym z butli, ew modyfikowany (który tez może uczulać)krem jaki mi poleciła lekarka powodował pieczenie - oliatum soft (tak śadze bo po nalożeniu bardzo płakała)
zastosowałam więc babciną terapię - krochmal
przedwczoraj i wczoraj w nim kąpałam, dodatkowo wieczorem posmarowałam główkę bardziej stężonym krochmalem i dziś pierwszy raz po kilku dniach Hania znów się uśmiechnęła, uf. Krostki jeszcze są ale już tak nie dokuczają chyba, dziś jeszcze raz będzie krochmal no i oby przeszło.
Oczywiście wszystko z czym się styka jeszce raz uprałam w jelpie i nawet jak ją biore na ręce to na tetrze, zeby przypadkiem uczulenie nie wracało.
Biedne te nasze maleństwa, ciężko im w tym chemicznm świecie

Ostatnia edycja:
A kremujecie buzki dzieciom codziennie? Bo ja nie kremowalam.. tylko na spacerek, a dzis stwierdzilam, ze chyba powinnam bo ma suchutka skore kolo ust - pod noskiem i brode..

Ja codziennie używam kremu do buźki Mustela a po kąpieli (choć kąpię w oilatum) oliwkuję jeszcze całe ciałko Bambino. Skóra Leosia jest mięciutka, jedwabista i pachnąca :-)

reklama
a po kąpieli (choć kąpię w oilatum) oliwkuję jeszcze całe ciałko Bambino. Skóra Leosia jest mięciutka, jedwabista i pachnąca :-)

Ja też kąpię w Oilatum, bo na początku miał mocno zluszczającą się skórę i tak nam poleciła pediatra w szpitalu. A teraz już tylko chcę zużyć butelkę i przejść na jakiś inny kosmetyk. Bambino używałam tylko do smarowania główki, teraz mam inną oliwkę - domowej roboty. Moje dziecko wykąpane w Oilatum i wysmarowane Bambino, jak dla mnie, zwyczajnie śmierdzi :-( Jakiś taki chemiczny zapach się wokół niego unosi.

Do góry