reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
Dziewczyny mam pytanie, czy któreś z Waszych dzieciaczków ma taką suchą, łuszczącą się skórę między brwiami? co stosujecie na to...
Byłam u lekarza z tym kazał tylko nawilżać i czekać...na różnych forach piszą, ze to może być skaza białkowa lub ciemieniucha...

aduska123, miedzy brwiami to nie ale na glowce ma strasznie sucha skore i sie luszczy.. najpierw po kapieli smarowalismy oliwka.. a teraz przed kapiela.. pozniej myjemy glowke i pozniej kremik nawilzajacy - tak sobie wymyslilismy sami.

Aduska, moj synek to ma i to jest ciemieniucha. Nie daj sobie wmowic skazy bialkowej, jesli nie ma ku temu realnych przeslanek...
Smaruj oliwka i wyczesuj.
Ja walcze z ciemieniucha na glowie i w brwiach. Dostalam od kolezanki szampon na to. Dzisiaj nasmarowalam glowke oliwka przed kapiela, wyczesalam grzebieniem, a pote, umylam tym szamponem i na teraz efekt super. Zobzczymy rano.

aduska my uzywalismy krem nivea baby dla dzieci na kazda pogode miedzy brwiami, schodzila skorka ale juz teraz nie.
na czubku glowki tez troche zaczelo sie cos robic, elzu my stosujemy parafine, tzn krem ktory dostalam od poloznej i ma w sobie 40% parafiny, podobno na glowek najlepsza parafina albo wazelina albo oliwka.

aduska - u nas było takie coś między brwiami i nam mówił pediatra i pani pielęgniarka na szczepieniu że to początek ciemieiniuszki. Smarowaliśmy oliwką wieczorem i rano przy pierwszym przewijaniu kremem do twarzy mustela - taką grubą warstwę, że wchłaniała mu się do południa :-) Czasem zamiast tego kremu używaliśmy linomagu i po mniej więcej dwóch tygodniach zeszło. Teraz chyba mamy początek już takiej klasycznej ciemieniuchy - na główce. Dziś przy kąpieli zauważyłam i jutro mam zamiar użyć Olejuszki.

reklama
Dzięki...jak na razie synek na głowie nie ma objawów ciemieniuszki...Wczoraj posmarowałam kremem alantan plus i dziś jest lepiej!
Agatakat- jak smarowałam zwykłym kremem to pomagało Właśnie tylko na chwilę:/

Do góry