reklama
Jola1205
Fanka BB :)
Agusiazar na czym polega ten Łatwy Plan???
Agusiazar na czym polega ten Łatwy Plan???
Porządkuje dzień dziecka w mniej więcej 3 godzinne cykle na które składa się karmienie, zabawa i sen. Dzięki temu i Ty i dziecko wiecie co i kiedy bedziecie robic w ciagu dnia. Ja np zawsze po karmieniu staralam się kłaść Małą spać - bo skoro przy cycu prawie usnela to znaczy ze spiaca - co jak się okazałao nie było najlepszym rozwiazaniem bo wtedy pojawiały się problemy z brzuszkiem, ulewanie, wiercenie itp. Teraz mamy karmienie, odbijanko i zabawa ok. 45 min a potem - oczywiscie jak Mała jest zmęczona - sen. Na razie sie sprawdza :-)
Ksiązki nie mam w wersji elektrocznicznej ale zakupiłam ja razem z druga w KDC na promocji za 19,80 i przesylka gratis.
język niemowląt – Sklep internetowy KDC.pl – niskie ceny, szybka wysyłka gratis: Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Lublin=
Jola1205
a kochana na czym polega zabawa???
cześć, chciałam napisać "witam z rana" ale właśnie spojrzałam na godzinę 
holly - grupa zamknieta - dla mnie super, jeśli można to chciałabym zostać zaproszona
trusia - ja też nie ogarniam, gdyby nie to że teściowa wzieła urlop to bym zgineła
Mam dylemat z wychodzeniem na dwór, bo mamy w domu klatke schodową na której jest ok 5 stopni i Karoline wystawiam tam codziennie i nie wiem czy ją jeszcze ciągać na dwór na spacery, czy może na tej klatce jej wystarczy - co radzicie?
Widziałam ze pojawił się wątek piesków wiec podam jeszcze raz - tym razem link do Ajaksa ale można sobie wybrać innego, kliknąć i dokarmić do 21 grudnia, albo adoptować
Ajaks ze schroniska w Kaliszu - akcja "Nakarm psa z Szerlokiem" Łódź • Pozostałe Łódź • Ogłoszenia Szerlok.pl
Przy okazji - jeśli chodzi o lekarzy, badania, itp. to u nas sytuacja wyglada conajmniej źle, tak wynika z tego artykułu
Rośnie pokolenie rencistów
trzymajcie się, wpadnę w następnej przerwie na spanie
holly - grupa zamknieta - dla mnie super, jeśli można to chciałabym zostać zaproszona
trusia - ja też nie ogarniam, gdyby nie to że teściowa wzieła urlop to bym zgineła
Mam dylemat z wychodzeniem na dwór, bo mamy w domu klatke schodową na której jest ok 5 stopni i Karoline wystawiam tam codziennie i nie wiem czy ją jeszcze ciągać na dwór na spacery, czy może na tej klatce jej wystarczy - co radzicie?
Widziałam ze pojawił się wątek piesków wiec podam jeszcze raz - tym razem link do Ajaksa ale można sobie wybrać innego, kliknąć i dokarmić do 21 grudnia, albo adoptować
Ajaks ze schroniska w Kaliszu - akcja "Nakarm psa z Szerlokiem" Łódź • Pozostałe Łódź • Ogłoszenia Szerlok.pl
Przy okazji - jeśli chodzi o lekarzy, badania, itp. to u nas sytuacja wyglada conajmniej źle, tak wynika z tego artykułu
Rośnie pokolenie rencistów
trzymajcie się, wpadnę w następnej przerwie na spanie
Chyba też musze popracowac nad Łatwym Planem. Oczywiscie jak ksiazke czytalam to wydawalo mi sie to wszystko takie latwe. Teraz na nic nie mam czasu, w kuchni czeka zmywanie, ja jestem zmeczona, rano nie mam jak sie zebrac bo Mały ucina sobie ostatnio tylko jedna dluzsza drzemke w dzien po poludniu a tak albo marudzi albo je albo sie rozglada i nie moge go na dluzej zostawic bo bedzie plakac. W nocy odpukac ladnie spi (po polnocy)ale ja wtedy po calym dniu jestem zmeczona i tez spie. A tu swieta trzeba przygotowac, co prawda mam wsparcie i rodzicow i tesciow ale jednak samemu cos trzeba zrobic tez.
hej dziewczyny,
mam okropne wyrzuty sumienia, ze nie mam nawet chwilki zeby cos podczytac
z Hani sie zrobil maly diabelek w nocy. Budzila sie co 3 godz. na jedzenie, a teraz spi jak wrobelek i np od 2:30 do 5 potrafi rozrabiac. Mam nadzieje, ze jej sie znowu przestawi, bo teraz zeby byc w miare przytomna, musze spac w dzien razem z nia. Wlasnie mi zasnela, takze mam chwilke. Zaraz poczytam co tam u was 
Amerie, napisalas w ktoryms poscie o masażu stópek. Odkąd to przeczytalam, to zrobilo sie naszym codziennym rytuałem
Mała to uwielbia, do tego schodzi jej troche skórka, więc mleczkiem intensywnie nawilzajacym jej nacieram i jest wtedy przeszczesliwa.
Do tego zauwazylam, ze jak nie moze mi w dzien usnąć, to jak juz jest naprawde marudna i wykonczona (a ja razem z nia) rozbieram ją do pampersa i owijam w bardzo mięciutki kocyk tak, ze jej tylko twarzyczke widać. Wtedy mi śpi 3 godz. bez przerwy.
Od 2 doby zycia probowalam jej dawac smoczka. Nic z tego. 3 rozne firmy przetestowalam. Dopiero wczoraj po dlugich próbach zdecydowala sie zaakceptowac Avent.
U was tez juz powoli goraczka swiateczna sie rozkreca?
mam okropne wyrzuty sumienia, ze nie mam nawet chwilki zeby cos podczytac
Amerie, napisalas w ktoryms poscie o masażu stópek. Odkąd to przeczytalam, to zrobilo sie naszym codziennym rytuałem
Do tego zauwazylam, ze jak nie moze mi w dzien usnąć, to jak juz jest naprawde marudna i wykonczona (a ja razem z nia) rozbieram ją do pampersa i owijam w bardzo mięciutki kocyk tak, ze jej tylko twarzyczke widać. Wtedy mi śpi 3 godz. bez przerwy.
Od 2 doby zycia probowalam jej dawac smoczka. Nic z tego. 3 rozne firmy przetestowalam. Dopiero wczoraj po dlugich próbach zdecydowala sie zaakceptowac Avent.
U was tez juz powoli goraczka swiateczna sie rozkreca?
Hej kochane :*
Ale pogoda beznadziejna, wiec dzisiaj zamiast spacerku witrzymy sie przy oknie. No coz jakos trzeba sobie radzic.
Cd ciszy przy dziecku, to moja Marika takiego rarytasu nie ma
Zawsze gra telewizor, jak ona spi to ja sprzatam. Odkurzam a ja nic nie budzi. Cisza jest tylko i wylacznie w nocy 
Joas moj brat cioteczny na dwie coreczki jedna 3 lata a druga rok i naprawde jak one byly mniejsze robili konkretne imprezy a ja zawsze sie dziwilam jak one moga spac w takich chalasie.
Mojej Marice chyba zaczynaja sie kolki
Dzis w nocy od godziny 12 do 4 nad ranem byl prawie caly czas placz, tzn spala przytulona do brzuszka a jak tylko ja odlozylam to byl placz i tak wkolko, wiec wkoncu kolo 4 polozylam ja kolo siebie przytulilam mocno i pospalysmy do 6 potem jedzonko i odlozona do lozeczka usnela sama.
Ale pogoda beznadziejna, wiec dzisiaj zamiast spacerku witrzymy sie przy oknie. No coz jakos trzeba sobie radzic.
Cd ciszy przy dziecku, to moja Marika takiego rarytasu nie ma
Joas moj brat cioteczny na dwie coreczki jedna 3 lata a druga rok i naprawde jak one byly mniejsze robili konkretne imprezy a ja zawsze sie dziwilam jak one moga spac w takich chalasie.
Mojej Marice chyba zaczynaja sie kolki
Elzu
agatakat, masz ta ksiazke o spaniu jako ebook? Czy prawdziwa ksiazke?
podgrzybek, na noc Julek spi w body + pajacyk bawelniany, niedrapki i w spiworku, a w dzien tez body i pajacyk, ale zwykle pod kocykiem, chyba ze nie zasnie na cycu i musze go zalulac, to wtedy w rozku - ale mam wrazenie ze mu za cieplo czasami w rozku..
tomas2209, podaj mi na PW maila to ci wysle
Agusiar, a po czasie zabawy, twoja Lilka sama zasypia? Wystarczy do lozeczka ja odlozyc? Jak Julek zasnie sam na cycku, to go nie budze, a jak nie zasnie to tez ma nie cala godzinke czuwania i pozniej musze go lulac (sam nie radzi sobie z zasypianiem).
MałaAnka, mysle ze smialo mozesz isc na spacer (chyba ze jest na prawde duzo ponizej zera).
podgrzybek, na noc Julek spi w body + pajacyk bawelniany, niedrapki i w spiworku, a w dzien tez body i pajacyk, ale zwykle pod kocykiem, chyba ze nie zasnie na cycu i musze go zalulac, to wtedy w rozku - ale mam wrazenie ze mu za cieplo czasami w rozku..
tomas2209, podaj mi na PW maila to ci wysle
Agusiar, a po czasie zabawy, twoja Lilka sama zasypia? Wystarczy do lozeczka ja odlozyc? Jak Julek zasnie sam na cycku, to go nie budze, a jak nie zasnie to tez ma nie cala godzinke czuwania i pozniej musze go lulac (sam nie radzi sobie z zasypianiem).
MałaAnka, mysle ze smialo mozesz isc na spacer (chyba ze jest na prawde duzo ponizej zera).
reklama
ja w ogóle nie czuję, ze jakieś święta nadchodzą
nie to mi w głowie
ja też małego dziś do okna, bo mimo, ze pogoda u nas ok. to nadal mam problem stargania tego wózka na dół sama;/
My też niestety maluszka coraz częściej przy sobie w łózku w nocy mamy
usypia wtedy szybciutko a w kołysce się wierci i kwili...ale dziś mam zamiar przytargać kołyskę koło naszego łózka, jak zacznie się wiercić to go będę trzymać za rączkę, bo bardzo to lubi i głaskać po brzuszku.
ja też małego dziś do okna, bo mimo, ze pogoda u nas ok. to nadal mam problem stargania tego wózka na dół sama;/
My też niestety maluszka coraz częściej przy sobie w łózku w nocy mamy