reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

eh, jemu w szpitalu pewnie tego nie sprawdzili.. czyli teraz trzeba do pediatry z tym języczkiem? Czy dzięcioł nauczy się porządnie ssać po takim czasie? (zła jestem, zwracałam uwagę położnych na to że junior ma problemy z łapaniem i dziwnie ssie, ale powiedziały, że tak ma być i widać jestem za delikatna.. ) Czy takie podcięcie bardzo boli? Czy dziecko potem może normalnie jeść?

Apropos połogu - jak długo u was trwało rozpuszczanie się szwów?

reklama
Ale się stęskniłam ... :) padł mi laptop :(:( jestem odcięta od świata, mam nadzieję że uda się szybko kupić nowy i nadrobię zaległości ... Widzę że nas przenieśli, :) gratuluje nowym mamusiom. Nie jestem na bieżąco ale też chce być w grupie, przynajmniej zdjęcia będzie można dodawać bez obaw

Jola- ja krawiłam ok.5 tygodni

efinka- ja też jestem po cesarce, ból w podbrzuszu miałam przez pierwszy tydzień. Potem dookoła blizny miałam takie jakby zgrubienie, a teraz jest już zupełnie ok.

holly- jeśli można poproszę o zaproszenie :)

Powysyłałam zaproszenia :-)

U nas średnia noc, wprawdzie budziliśmy się tak jak zwykle, dwa razy, ale Leoś bardzo płakał i dłużej marudził. Zauważyłam, że już go zaczyna karuzelka interesować, wczoraj protestował jak się wyłączała i misie się nie kręciły ;-)

A w ogóle to któraś z Was - już nie pamiętam która :zawstydzona/y: pytała o te ciuszki na wyjście. Leonard miał wtedy na sobie koszulkę, pajacyk ogrodniczki, sweterek, buty, kurteczkę i czapkę - na przejście do auta okryłam go jeszcze kocykiem, a w aucie zdjęłam czapkę, buciki i rozpięłam kurtkę. Chyba było OK.

U nas też nocka średniawa. Najpierw nie chciał zasnąć i jak obudził się o 19 to zasnął dopiero o 23, zawsze było tak, ze zasypiał ok. 21.30, po karmieniu po kąpieli:( ...mój maluszek strasznie marudny się zrobił...zauważyłam, ze zaczął się więcej prężyć i stękać, ale w sumie nic wzdymającego nie jadłam... Może rzeczywiście przejdę na dietę dla mam karmiących, bo strasznie mi go szkoda:(

jola ja krwawilam ponad 3 tygodnie, a jak sie skonczylo krwawienie to zaczely sie problemy z pecherzem :-p i od dwoch dni boli mnie brzuch jak na okres..

lile szwy mi sie rozpuscily do dwoch tyg

dzisiaj znowu Malutka miala problemy z zasnieciem, od 9 rano do teraz sie biedactwo meczyla..

Mój mały wczoraj był tak bardzo zmęczony jak byli u nas goście-każdy go chciał dotknąć,pocałować,ponosić,przytulić... i biedny już sam nie wiedział o co chodzi... był tak zmęczony,że nie mógł zasnąć i płakał,a wręcz krzyczał w niebogłosy chyba z pół godziny...a ja prawie płakałam z nim,bo co bym nie chciała zrobić małego jeszcze bardziej denerwowało ;(

lile-dzisiaj w lustrze zobaczyłam,że mam jeszcze jeden szew,a po pozostałych śladu już nie ma ;)

Ps.Dziękuję za zaproszenie do grupy :D

reklama
HOLLY poproszę o zaproszenie :)
Bole po cc mam nadal, bardziej pęcherz mnie ciśnie przy sikaniu, niby zapalenie przeszło ale niewiem co tam się dzieje, mnie gin kazała przyjść 3t po cc więc ten tydzień, robiliście usg jak to się obkurczyło? Chcę kupić ten pas albo majtochy albo ćwiczenia ale wolałabym spr co tam się dzieje
Z amorami u nas wiecie, teraz to niby chciałabym ale z daleka :/
Kupki u nas zmniejszyły się, codziennie wyciągam 6pampków i wystarcza raczej
Marudzenie u Wiki to normalka, nadal wrzeszczy przy przewijaniu, zasypia przy cycu i nic nie pomaga, a jak odkładam to ryk ,dziś od 3.40 do 6.20, zjadłam sobie śniadanie :)

Kurcze ja niewiem ale nie mogę się z niczym wyrobić, pranie prasowanie, obiad, dla mnie jakaś masakra i mam mętlik w głowie, wyrzuty, jak to inne robią, moja mała co chwila się budzi z krzykiem i co zacznę to leży, teraz mam gary po obiedzie i pustkę w lodówce

Do góry