reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

hej.
ja dzisiaj po przespanej nocce. wirusek brzuszek chyba odpuszcza i mi i mojemu dziecku ;-). powoli zaczynamy normalnie jeść.

ja też mam zwolnienie do 24.11, a kładę się do szpitala 23-ego.

lecę wstawić pranie i odpoczywam dzisiaj. chociaż siedząc w domku się nie da. zawsze jest coś do zrobienia :-)

buziaczki!

reklama
Mnie dziś coś pobolewa brzucholek-mały głowkę ma na dole i pewnie uciska mnie już troszkę...
Chyba,że to po wczorajszym sprzątaniu w domku :/
Mam nadzieję,że spokojnie do poniedziałku wytrzymamy w "dwupaku"-chociaż wczoraj gin powiedziała,że na wcześniejszy poród raczej się nie zapowiada,bo wszystko trzyma jak trzeba ;) oby...

U mnie też dzisiaj dzień spędzam w łóżeczku na odpoczynku...Miały być zakupy,ale nie mam natchnienia do latania po sklepach :/

Witam z rana :)

Joaś ja zamowilam na allegro te staniki, bo tak naprawde nie wiem jak bardzo beda mi potrzebne.. piersi mi prawie nie urosły, tyle co trochę spuchły. Dlatego tez postanowilam nie przeplacac kupujac jeden porzadny, tylko zamowilam dwa najzwyklejsze za 25 zl :D jak sie okaze ze jednak to baaardzo przydatna i niezastąpiona rzecz to bede musiala kupic cos porzadniejszego. Narazie sie tym nie martwie ;)
Lile co Ci kocisko zrobilo?

trzymam kciuki za rodzące :)

Witam i ja:)
Noc miałam ciężką. Wczoraj dziwnie się czułam,przez cały dzień praktycznie zero apetytu,dostałam nieco energii-posprzątałam mieszkanko,3 pralki prania zrobiłam bo troszkę mi się uzbierało,ok północy bolał mnie brzuch tak jak na miesiączkę,z tym,że był to lekki ból,niezbyt uciążliwy,ale dziwnie się przy tym czułam. Zmierzyłam sobie ciśnienie i było 160/100(przez niemal całą ciążę przy każdej wizycie miałam ok 115/70) więc pomyślałam,że może już się coś zaczyna dziać ale niestety-nadal w dwupaku. Zasnęłam ok 3,wstałam niedawno,dziś ciśnienie 134/83 wiec już w normie.
Miłego dnia

Mam pytanie do mam rozpakowanych,którym puchły nogi: czy zeszła Wam opuchlizna ze stóp po porodzie? Mi zeszła z jednej stopy, druga dalej jak u słonia. Nie wiem czy mam się martwić czy poczekać aż przejdzie?

m3onika opuchlizna po porodzie może schodzić nawet 2 tygodnie, więc spokojnie i cierpliwie czekaj :)

A u nas super, mały nakarmiony, śpi, obiad ugotowany, pranie wyprane i wyprasowane, a teraz czas na relaks.
Oglądam Usta Usta na VOD bo mam 3 odcinki zaległe ;)

My właśnie wróciliśmy ze szpitala. Rozwarcie 2 cm, skurcze są ale jeszcze za słabe (ciekawe jakie będą te następne, bo te bolą jak cholera ;). Nie ma co czekać w szpitalu, lepiej w domku. Prawdopodobnie dziś wrócimy do szpitala, a jak nie to jutro rano na KTG i zostajemy.
W sumie to się cieszę że nas wypuścili, zawsze to lepiej w domku. A skoro jeszcze może potrwać to lepiej u siebie czekać:)

Dzięki za kciuki!!!!!!!!!

ania_ch0, jak zamierzasz karmic piersia to staniki do karmienia bardzo sa przydatne, ja sobie nie wyobrazam teraz nie miec takich.. bo jak karmic? Sciagac caly stanik za kazdym razem? Takze sama polecam, mam tez do spania takie staniki jakby obcisle koszulki krotkie na ramiaczkach, to moge wkladki laktacyjne sobie wlozyc i nic mi nie cieknie, a tez nic nie cisnie, bo chyba w nocy niewygodnie by bylo w normalnym staniku.

reklama
Do góry