reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

no kurde ale jeden telefon moze czlowieka rozwalic :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dzwonili z przychodni ze mam przepisane antybiotyki, tylko cholera wie na co, koles przy tel nie byl wytrenowany medycznie tylko sie pytal gdzie ta recepte chce odebrac czy w przychodni czy w aptece od razu leki...

no ale kurcze mowil ze niby z wymazu cos nie tak wyszlo, ale ja wymaz mialam robiony 2 tygodnie temu!! to chyba nie jest moj wymaz :no: pozatym mi od razu mowili w szpitalu ze wszystko ok

jutro o 3 ma lekarz zadzwonic i powiedziec o co chodzi bo juz go nie bylo w przychodni, no ale mnie wkurzyli, bo jesli to moj wynik to szybko sie skapneli!! a pozatym co ja sobie wylecze w 4 dni... nie mowiac o tym ze moge urodzic dzisiaj :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Agatakat ja na wynik z moczu czekałam ostatnio 2 tygodnie (mieszkam w Irlandii) na szczęście wiedziałam jak sobie poradzić z lekkim zapaleniem dróg moczowych bo czekając 2 tygodnie to mogłoby na nerki przejść. No ale takie są uroki wysp. A gdzie mieszkasz?

agatakat dziwne, po dwóch tygodniach dopiero... mam nadzieję że jutro okaże się że wszystko jest w porządku i może to jakaś pomyłka, dziwne że miałaś robione badanie a nie byłaś na wizycie po wyniki

echooo zgadzam się z tym że lekarze nie chcą wypisywać, nie wiem skąd się to bierze, po co dawali komuś od samego początku jak jest ryzyko że później im "braknie" dni na które mogą dać zwolnienie...

tofis ja mieszkam w anglii, wiadomo wszedzie inne sa systemy w szkocji,irlandii i tak dalej.. ale powinni miec przeciez w papierach ze jestem w ciazy i sobie zapisac URGENT albo cos :p:p a nie po 2 tygodniach mi przepisywac antybiotyk :( mam nadzieje, ze tu jakas pomylka jest albo oni rzeczywiscie maja taki zaplon i lekcewazenie pacjenta :(

rtyska tutaj jak robia jakies badania to wyniki przychodza do przychodni i wtedy lekarz dzwoni jesli cos jest nie tak w wynikach, ale mi w szpitalu od razu powiedzili ze jest ok :|

agatakat - system w Anglii i Irlandii jest bardzo podobny - na wyniki czy to z krwi czy moczu czeka się ok 2 tygodni. Najszybciej jak miałam zrobione badania to jak wylądowałam na emergrncy - nie trwało to godziny. W normalnym trybie jak idziesz do lekarza i robią Ci badania czeka się 2 tygodnie na wynik - ja to przetrenowałam i moi znajomi też - niestety takie są realia wysp.

A potem wysyłają receptę - wszystkie instrukcje są wypisane jak brać itd...

Dziwnie lekarze podchodzą do tych L4:eek:. Nie kumam tego, moja ginka już mi powiedziała, ze dostanę L4 9.11 bez żadnych problemów, bo czemu by nie. Termin mam na 9 i do tego czasu mam L4, ale to że jest ten szacunkowy termin i jak się w nim nei urodzi to nie ma to przecierz nic wspólnego żeby przedłużyć zwolnienie.

tofis ale ja w szpitalu bylam na emergency w nocy bo mialam skurcze regularne co 3 minuty :( (ktore po paru godz przeszly same)
tak normalnie w ciazy jesli nie bylo by wskazan w ogole by mi wymazu nie robili

jedyne co to mi smutno bo to musi byc cos innego co w badaniu moczu by nie wykryli (mocz mialam robiony dzisiaj i nic w nim nie mialam).. moze jakis paciorkowiec albo cos :(( i ja nie zdaze tego teraz wyleczyc

witam :)
U nas też ok, już po wizycie, ktg ok, waga co najmniej 3200g więc może się rodzić. Także mam zielone światło do szaleństw także dziś miły wieczór z mężem jutro okna, a jak to nie pomoże to w sobotę ruszamy na miasto pieszo do chińskiej może tym razem też pomoże :D
Trzymam kciuki za wszystkie też czekające w niecierpliwości i powodzenia.

reklama
Trusia ja tez mialam tak pare razy ze mi posta wcielo wiec teraz jak zamierzam pisac dłuzszego posta to pisze w WordPad'zie i kopiuje :)
Anbar nie denerwuj sie tak :) Ja czekam w kolejce grzecznie, tylko pospiesz sie Ty troszke kochana, bo ile mozna zaciskac te nogi :)
Kami poprostu ich nie maluj, i miej naturlane na stopkach i wszystko bedzie ok :) Chociaz ja jak lezalam na patologii to ordynator zwrocil jednej dziewczynie uwage ze ma tipsy i zasugerowal zeby do porodu przyszla juz w zdjetych.
Po kąpieli moj czop tez przestal wylatywac, zobaczymy jak bedzie dalej :)

Do góry