reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Czesc kochane!!! Patrze ze od rana ruch na naszym forum:-) witam wszystkie nowe mamusie:-) U mnie mdlosci sie narazie uspokoily i samopoczucie tez dobre. I bardzo sie ciesze bo juz tylko 11 dni i bede w Polsce:-)

reklama
jezeli ciaza rozwija sie prawidlowo i z malenstwem wszystko bedzie ok to wroce a jezeli wystampial jakies komplikacje to zostane w Polsce jakos bardziej ufam polskim lekarzom:-) ale mam nadzieje ze wszytsko jest dobrze i narazie nie chcem myslec ze moglo by byc inaczej

Mysza84, bede miala zapas 2h od wejscia do szpitala az do planowanej godziny wyjazdu na lotnisko, to mysle ze bedzie ok, a jak nie to powiem ze musze isc.. i zrobie USG w pl. Tutaj ma sie tylko 2 USG przez cala ciaze, jedno okolo 12tyg, a drugie okolo 20 i jak sie nic zlego nie dzieje, to nie ma szansy na wiecej w ramach opieki nad ciezarna - tylko prywatnie.

U mnie niestety jest bardzo źle. W sobotę zaczęłam plamić, w niedzielę trafiłam do lekarza i dostałam duphaston i skierowanie na pilne usg, w poniedziałek beta wyszła dwa razy większa, a na usg nie było widać pęcherzyka w macicy i niestety coś wyszło przy jajniku. Szybka konsultacja u innego ginekologa i dostałam skierowanie do szpitala. Od dzisiaj jestem na oddziale, plamenia raz są, raz nie ma, czasami pobolewa mnie brzuch jak przed okresem. Rano na usg wyszedł pusty pęcherzyk w macicy i już kompletnie ne wiadomo o co chodzi. Na razie pozostaje na obserwacji. Nerwowo już jestem wykończona :-(

U mnie niestety jest bardzo źle. W sobotę zaczęłam plamić, w niedzielę trafiłam do lekarza i dostałam duphaston i skierowanie na pilne usg, w poniedziałek beta wyszła dwa razy większa, a na usg nie było widać pęcherzyka w macicy i niestety coś wyszło przy jajniku. Szybka konsultacja u innego ginekologa i dostałam skierowanie do szpitala. Od dzisiaj jestem na oddziale, plamenia raz są, raz nie ma, czasami pobolewa mnie brzuch jak przed okresem. Rano na usg wyszedł pusty pęcherzyk w macicy i już kompletnie ne wiadomo o co chodzi. Na razie pozostaje na obserwacji. Nerwowo już jestem wykończona :-(
Inez mam nadzieję że wszystko będzie dobrze,trzymam kciuki za Ciebie i za fasolkę.Pozdrawiam!

Lila001 musi być dobrze więc nie myśl inaczej!
Elzu to zdążysz na pewno. A oni w Angli określają w jakich tygodniach zrobić to usg ?!?
Inez79 tulam Cię mocno! Bądź kochana dobrej myśli. Jeszcze są duże szanse że wszystko będzie dobrze. U mnie w 6tc nie było widać nawet pęcherzyka w macicy...nie było widać nic.
Bądź silna i dzielna.

mysza84 bardzo dziekuję za słowa otuchy. to jest moja druga ciąża i wszystko dzieje sie zupełnie inaczej niż poprzednio.
jak spojrzałam na pierwsze usg mojego pierszwego dziecka to w 7 tyg, serducho już biło 148 udzerzeń na minutkę i pęcherzyk był pełny.
a tu zupelnie pusto.
ginekolog mi nic nie powiedział, ponieważ robiłam samo usg gdzieś tam prywatnie. wizytę u swojego lekarza mam dopiero 12 kwietnia.
wspomniał tylko, że jeśli w najbliższym tygodniu nie będzie echa to mogę spodziewać się zabiegu :-(.
tak więc czekam 12-ego z niecierpliwością.

Inez w tym tygodniu to normalne, że pęcherzyk jest jakby pusty, ja w poniedziałek byłam i ginka musiała się sporo naszukać, żeby w pęcherzu było widać malusieńką kreseczkę ledwo widoczną, a ma nowy sprzęt.

reklama
Do góry