reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Zalgol - z tą pełnią to jest tak, że wtedy jest boom na porodówkach ... naukowego uzasadnienia pewnie nikt nie znalazła ale statystyki to potwierdzają :-)

A moja babcia była oburzona jak jej powiedziałam, że czerwonej wstążeczki nie będzie :-D

reklama
o :-) a kiedy mamy pełnię w listopadzie?

W temacie czerwonych kokardek - biorąc pod uwagę prognozy pogodowe na zimę, mój czerwony od mrozu nos powinien wystarczyć na odstraszanie uroków ;-). Nota bene, wczoraj się dowiedziałam, że w Indiach ponoć noworodkom w celu "ochrony przed czarną magią" maluje się czarne obwódki wokół oczu. To dopiero musi czadowo wyglądać :-).

Dziewczyny a powiedzcie mi o co chodzi z tą pełnią :confused:? Bo ja nie kumam czemu wtedy jest dobrze rodzić. Plissss niech mi to ktoś wytłumaczy. Może ja jakaś nie życiowa jestem , ze nie wiem :zawstydzona/y:
pełna prawdopodobnie działa na człowieka pod różnymi względami. Lunatycy najbardziej są aktywni w ten czas, moj mąż gada jak najety przez sen przeważnie w pełni. Ja wtedy niespię parawie wcale, a co do cięzarnych to statystycznie jest najwięcej porodów w pełnie. A wynika to z..
"Podczas nowiu i pełni zmienia się poziom płynów w organizmie. Wytwarza się więcej serotoniny, która przyspiesza rytm serca i powoduje wzrost ciśnienia krwi. Ulega zmianie równowaga chemiczna w ciele. W atmosferze powstaje większa ilość dodatnich jonów, co staje się przyczyną wielu zmian w naszym zachowaniu, a nawet zaburzeń w funkcjonowaniu." ;-)

Violett-miło Cię widzieć. co za zmiana :-) Marika też ślicznie!

Hmmmmmmmmmm, oki już kumam. To ja nie chcę rodzić w tej pełni bo moge nie trafic na sale do porodu rodzinnego. Ale dzięki za odpowidzi :-). A kiedy ona wypada dokładnie:zawstydzona/y:???

A tak apropo drugiego imienia to ja mam dwa bardzo długie imiona plus moje panieńskie nazwisko i po mężu. No i jak poszliśmy na wybory to kolumna w , której były moje dane była meeeeeeeega szeroka :-D. Przeze mnie:-D.
A naszemu Karolkowi chcielibyśmy dać na drugie albo Macius albo Wojtuś. W ogole podobają mi się te trzy imiona

reklama
Ja tez widzialam, przecudne sa :) Ciekawe kiedy sie do nas odezwie, niech odpoczywa mamusia narazie i sie cieszy maluszkami. My teraz narzekamy na pustki na forum a co to bedzie jak juz prawie kazda albo kazda bedzie miala maluszka. Bedzie tutaj super pusto :)

Do góry