reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Witaj Asiulkaa - ja mam na 23 listopada !

Dziewczyny chyba łapie mnie zapalenie dróg moczowych - wiecie jak sobie z tym radzić w naszym stanie?

reklama
Witaj Asiulkaa , rozgość się :) Fajna różnica wieku będzie między bąblami, Gratuluje...

innym mamusiom, któe tutaj dzisiaj dołączyły równiez gratuuluje :)
Beda jakies 2 latka i powiem szczerze, ze troche przeraza mnie ta roznica jak podolam wychowaniu dwojki tak malych dzieci. Ale w sumie nie ja pierwsza nie ostatnia, jakos bede musiala dac rade:tak:

Co do objawow to u mnie na razie tez spokoj, poza lekkim pobolewaniem brzuszka jak przed @. Ale pierwsza ciaze przeszlam idealnie, zadnych objawow na poczatku ani na koncu ciazy, czulam sie rewelacyjnie, maly przytylam, mialam maly brzuszek, pod koniec male problemy z zagrozona ciaza i z cisnieniem, ale fizycznie czulam sie super do samego konca. Takze zycze Wam i sobie takiego samopoczucia jak moje w poprzedniej ciazy:tak:

Asiulkaa to może moja droga Cię uspokoję...Mam dwuletniego synka i powiem Ci że jest niewyobrażalna różnica między połtorarocznym dzieckiem a dwulatkiem. Mikołaj, oprócz tego ze nie potrafi sie jeszcze sam ubrać, i niesttey jesteśmy jeszcze na etapie pieluszek to jest bardzo samodzielnym dzieckiem, dużo rozumie, bawi się sam. Ostatniio nawet stwierdziłam, że teraz mogłabym już mieć niemowlę, że spokojnie z dwójką dałabym sobie rade, a jeszcze 4 miesiące temu nie wyobrażałam sobie mieć na tym etapie drugiego dziecka...Tak więc głowka do góry i możesz spokojnie cieszyć się ciążą...:)

A gdybyśmy pzostali tylko przy jednym dziecku to już wogóle miałabym luzik, ale jednak nie wyobrażam sobie sytacji aby moje dzieciątko wychowywało sie samo , pomimo tego, że ciąża i poród dla mojego organizmu to niezłe wyzzwanie -m.in ciągła walka z anemią i złymi wynikami krwi ale to jest mało ważne ;)...Najważniejsze że te objawy są niewyczuwalne, czuję się wspaniale, o mdłościach już dawno zapomniałam, tętnię życiem :):) i czekamy z niecierpliwością na maluszka :)

Ostatnia edycja:
Tofus a ty skad z uk jestes?
A mnie ciagle bardzo boli podbrzusze:-( szczegolnie przy chodzeniu chociaz staram sie jaknajwiecej lezec ale i tak po calym dniu brzuch boli niemilosiernie. narazie staram sie myslec pozytywnie ale gdy te bole tak dokuczaja strasznie sie denerwuje a jeszcze wszedzie slysze jedna kolezanka poronila w 7tygodniu babcia poronila w 8tygodnniu no to mozna zwariowac. A na dokladke mdlosci i glod bo nie moge wmusic w siebie jedzenie przez te mdlosci wszystko mi smierdzi ehhh pomocy zaczynam sie zalamywac:-:)-:)-(
no wlasnie i tak jak na suwaczku te zmiany nastrojow tez mnie dobijaja ale u mnie to raczej teraz negatywnie jest juz nawet nie potrafie sie tak cieszyc z ciazy jak na poczatku:baffled: chcialabym aby bylo juz po wszystkim a to dopiero poczatek

Yasemeen, tak mi przykro :(...Mam nadzieję, że te wszystkie złe objawy miną jak najszybciej :(, zwłaszcza te bóle brzucha...Trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo :) i za Ciebie :)

Yasemeen ja mieszkam w Irlandii.
Co do tych poronień to ja nie słucham - w którym tygodniu i kto - myślę pozytywnie w końcu każda ciąża jest inna! A co do złego samopoczucia - no zdarza się - głowa do góry - pomyśl sobie że jeszcze kilka tygodni i będzie lepiej!

dziekuje ciesze sie ze znalazlam to forum i moge sie wygadac gdzies bo ten co nie przezyl ciazy to nie wie co to zle samopoczucie i ciagle martwienie sie o dzidzie

Modlisia tez zastanawialam sie gdzie Mysza dzis miala wizyte i nic nie pisze:-(
Yasemeen musisz byc dobrej mysli trzymam kciuki za ciebie i twoja fasalke i rozumiem jak sie czujesz bo ja tez mam podobne obawy znowu wczoraj mialam plamienie a do Polski jade dopiero za dwa tygodnie ale staram sie nie stresowac. Wczoraj bylam tu u lekarza i mialam robine usg ale tylko przez brzuch i gin powiedziala ze nic nie widzi bo mam duzo powietrza w brzuchu. Strasznie sie tym wszystkim zdenerwowalam i zadzwonilam do mojego polskiego lekarza a ten mnie uspokoil i powiedzial ze usg we wczesnej ciazy robi sie przez pochwe i zebym sie nie martwila:-). A jeszcze co do wczorajszej wizyty to gin nawet nie przeprowadzila u mnie badania ginekologicznego i ogolnie nie byla zbyt mila...dlatego tez zdecydowalam sie ze pojade do Polski i wiem ze to dobra decyzja a co potem bedzie to zobaczymy napewno bede szukala tu innego lekarza.

reklama
Do góry