reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Witaj Asiulkaa - ja mam na 23 listopada !

Dziewczyny chyba łapie mnie zapalenie dróg moczowych - wiecie jak sobie z tym radzić w naszym stanie?

reklama
Witaj Asiulkaa , rozgość się :) Fajna różnica wieku będzie między bąblami, Gratuluje...

innym mamusiom, któe tutaj dzisiaj dołączyły równiez gratuuluje :)
Beda jakies 2 latka i powiem szczerze, ze troche przeraza mnie ta roznica jak podolam wychowaniu dwojki tak malych dzieci. Ale w sumie nie ja pierwsza nie ostatnia, jakos bede musiala dac rade:tak:

Co do objawow to u mnie na razie tez spokoj, poza lekkim pobolewaniem brzuszka jak przed @. Ale pierwsza ciaze przeszlam idealnie, zadnych objawow na poczatku ani na koncu ciazy, czulam sie rewelacyjnie, maly przytylam, mialam maly brzuszek, pod koniec male problemy z zagrozona ciaza i z cisnieniem, ale fizycznie czulam sie super do samego konca. Takze zycze Wam i sobie takiego samopoczucia jak moje w poprzedniej ciazy:tak:

Asiulkaa to może moja droga Cię uspokoję...Mam dwuletniego synka i powiem Ci że jest niewyobrażalna różnica między połtorarocznym dzieckiem a dwulatkiem. Mikołaj, oprócz tego ze nie potrafi sie jeszcze sam ubrać, i niesttey jesteśmy jeszcze na etapie pieluszek to jest bardzo samodzielnym dzieckiem, dużo rozumie, bawi się sam. Ostatniio nawet stwierdziłam, że teraz mogłabym już mieć niemowlę, że spokojnie z dwójką dałabym sobie rade, a jeszcze 4 miesiące temu nie wyobrażałam sobie mieć na tym etapie drugiego dziecka...Tak więc głowka do góry i możesz spokojnie cieszyć się ciążą...:)

A gdybyśmy pzostali tylko przy jednym dziecku to już wogóle miałabym luzik, ale jednak nie wyobrażam sobie sytacji aby moje dzieciątko wychowywało sie samo , pomimo tego, że ciąża i poród dla mojego organizmu to niezłe wyzzwanie -m.in ciągła walka z anemią i złymi wynikami krwi ale to jest mało ważne ;)...Najważniejsze że te objawy są niewyczuwalne, czuję się wspaniale, o mdłościach już dawno zapomniałam, tętnię życiem :):) i czekamy z niecierpliwością na maluszka :)

Ostatnia edycja:
Tofus a ty skad z uk jestes?
A mnie ciagle bardzo boli podbrzusze:-( szczegolnie przy chodzeniu chociaz staram sie jaknajwiecej lezec ale i tak po calym dniu brzuch boli niemilosiernie. narazie staram sie myslec pozytywnie ale gdy te bole tak dokuczaja strasznie sie denerwuje a jeszcze wszedzie slysze jedna kolezanka poronila w 7tygodniu babcia poronila w 8tygodnniu no to mozna zwariowac. A na dokladke mdlosci i glod bo nie moge wmusic w siebie jedzenie przez te mdlosci wszystko mi smierdzi ehhh pomocy zaczynam sie zalamywac:-:)-:)-(
no wlasnie i tak jak na suwaczku te zmiany nastrojow tez mnie dobijaja ale u mnie to raczej teraz negatywnie jest juz nawet nie potrafie sie tak cieszyc z ciazy jak na poczatku:baffled: chcialabym aby bylo juz po wszystkim a to dopiero poczatek

Yasemeen, tak mi przykro :(...Mam nadzieję, że te wszystkie złe objawy miną jak najszybciej :(, zwłaszcza te bóle brzucha...Trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo :) i za Ciebie :)

Yasemeen ja mieszkam w Irlandii.
Co do tych poronień to ja nie słucham - w którym tygodniu i kto - myślę pozytywnie w końcu każda ciąża jest inna! A co do złego samopoczucia - no zdarza się - głowa do góry - pomyśl sobie że jeszcze kilka tygodni i będzie lepiej!

dziekuje ciesze sie ze znalazlam to forum i moge sie wygadac gdzies bo ten co nie przezyl ciazy to nie wie co to zle samopoczucie i ciagle martwienie sie o dzidzie

Modlisia tez zastanawialam sie gdzie Mysza dzis miala wizyte i nic nie pisze:-(
Yasemeen musisz byc dobrej mysli trzymam kciuki za ciebie i twoja fasalke i rozumiem jak sie czujesz bo ja tez mam podobne obawy znowu wczoraj mialam plamienie a do Polski jade dopiero za dwa tygodnie ale staram sie nie stresowac. Wczoraj bylam tu u lekarza i mialam robine usg ale tylko przez brzuch i gin powiedziala ze nic nie widzi bo mam duzo powietrza w brzuchu. Strasznie sie tym wszystkim zdenerwowalam i zadzwonilam do mojego polskiego lekarza a ten mnie uspokoil i powiedzial ze usg we wczesnej ciazy robi sie przez pochwe i zebym sie nie martwila:-). A jeszcze co do wczorajszej wizyty to gin nawet nie przeprowadzila u mnie badania ginekologicznego i ogolnie nie byla zbyt mila...dlatego tez zdecydowalam sie ze pojade do Polski i wiem ze to dobra decyzja a co potem bedzie to zobaczymy napewno bede szukala tu innego lekarza.

reklama
Do góry