reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
Czy jest jeszcze któraś z was? Mam skurcze co 2 i 4 min, boję się ch....

01.51 wzięłam godzine temu 2 nospy, skurcze nadal są ale wydaje mi się i mam nadzieję że mniej bolesne, o 5-7 min. To jest straszne. Skurcz idzie falą od góry brzucha do dołu, twardnieje i boli u dołu. Trwa to chwileczke i puszcza. Do tego ból dolnej części pleców. Od razu czuję nacisk na pęcherz i już sama niewiem czy biec do wc. No i kłucie ciagłe w kroczu. Strasznie się boję i już niewiem czy to nie z nerwów. Bylam raz w wc, ale ta jednorazowa biegunka to nerwy, chyba....

Trusia, od dwóch dni czuję podobnie, nawet bardzo podobnie, jakbym czytała swój opis. Szczególnie wieczorkiem, myślę, że to przepowiadające, przynajmniej u mnie. Mam nadzieję, że u CIebie to też zwykłe trnowanie macicy

W nocy miałam to samo! Ale nie takie bolesne, uciążliwe bo niewygodnie w każdej pozycji i nieregularne, wszystko trwało ok 5 godzin nad ranem dopiero usnęłam. To są przepowiadające najwidoczniej, uspokoiłam się że Wy też tak macie...

Witam się niedzielnie.
Trusia czyli miałaś to samo co ja przedwczoraj. Na szczęście dzisiejsza noc była już spokojniejsza, mam nadzieję że u Ciebie się unormowało i sobie spokojnie zasnęłaś.
Trzymam kciuki żeby było wszystko ok.

nie pomaga. Skurcze wydaje mi sie rzadsze, co 7-10 min, tylko po skurczu biegne na siku...Ciagle kluje mnie w kroczu i w dole brzucha. Mam nadzieje ze to wszystko minie, nic niemam przygotowane .....

Trusia, przede wszystkim bez paniki. Kąpiel, którą wzięłaś, powinna trwać od 20 do 30 minut. Czy trwała? I jeśli skurcze po niej sie wyraźnie nie wzmogły, to znaczy, że to były tylko przepowiadające. Inaczej możesz to sprawdzić zmieniając pozycję. Jeśli boli jak leżysz, wstań, pochodź chwilę. Jeśli chodziłas, usiądź.
Macica musi ćwiczyć przed porodem, i moim zdaniem, łykanie nospy bo zabolało, nie ma najmniejszego sensu, a tylko możesz sobie zaszkodzić zmuszając macicę do niećwiczenia. Gdyby rzeczywiście zaczął się poród, i tak go nie powstrzymasz nospą.

reklama
Kochane, ale się u Was działo :-) Wróciłam z wesela i zabieram się do czytania. Zerknęłam tylko stronę wcześniej i mam nadzieję, że u Trusi wszystko dobrze...

Do góry