reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Koło 16 byliśmy już w Sopocie ;-) u Etny nie dosc ze sie czlowiek naje pysznego obiadu , spedzi miło czas to jeszcze dostanie co nieco na wynos:tak::-D
Naszło mnie i ogarnełam cały dom . Jutrp tylko podłoga w kuchni do pozmywania!!:happy: wiec spedzimy dzien na przyjemnosciach z M:tak:szkoda czasu na sprzatanie.
Ja nie mialam wiekszych problemow z karmieniem nawet po cc. Ale to czesto kwestia przypadku. Nie miałąm pojecia jak przystawic , na co pielegniarka- CO TO ZA MATKA , KTORA NIE WIE JAK KARMIC DZIECKO. W czasie nawału uratowął mnie laktator i tak szczesliwie karmilismy sie do 8mscy potem z wlasnej woli przestalismy, Pisze z doskoku bo trwa Jaka to melodia:-)

reklama
kurcze jak czytam te straszne opowieści to dopiero rozumiem, ze mam szczęście z tym karmieniem - żadnego problemu nie miałam. W szpitalu miałam trochę mało pokarmu i jak mała płakała to położne kazały butelkę dawać, ale przyszła doktorka z noworodków powiedziała, żeby nie dawać tylko przestawiać, no to przystawiałam.
Ze mną na sali leżała dziewczyna po cesarce która miała płąskie brodawki, przychodziły do niej położne i coś doradzały teoretycznie, ale tylko jedna się z nią położyła i próbowała małą przystawiać z godzinę z kapturkami i bez.

Ja przez 3 miesiące miałam niezbyt dużo pokarmu wiec Ala na mnie dosłownie wisiała całymi dniami.
Potem się rozkręciło, a teraz to w ogóle fontanny, wkurza mnie to już bo Ali się nie chce jeść jak leci strumieniami i wiec się odrywa wtedy i jak nie mam pieluchy pod ręką to normalnie wszystko zalane dookoła, bo strumień na 20 cm tryska :/ :/ :/

Koło 16 byliśmy już w Sopocie ;-) u Etny nie dosc ze sie czlowiek naje pysznego obiadu , spedzi miło czas to jeszcze dostanie co nieco na wynos:tak::-D
.....

to tak samo jak u ciebie Martuś :))

To pewnie słodki bałaganik naszych pociech tak cię natchnał na sprzatanie
ja też umylam podłoge bo apec mi sie przykleil i poszlam na skarpetce :)

Sandra podobal mi sie Twoj spokoj. Maluchy rozrywąły , ssały , wyciskały mandarynke wszedzie: ubrania , rece , sciany , podłogi , kanapa a Etna na to : niech sie ucza , niech odkrywaja. Kotlety były wszedzie rowniez ale przeciez musza sie uczyc:tak: brawo . Ja zawsze mam wizje mokrego , brudnego ubranka , podlogi itp.:-D
Chlopaki sie tuliły nawet:tak:

Sandra podobal mi sie Twoj spokoj. Maluchy rozrywąły , ssały , wyciskały mandarynke wszedzie: ubrania , rece , sciany , podłogi , kanapa a Etna na to : niech sie ucza , niech odkrywaja. Kotlety były wszedzie rowniez ale przeciez musza sie uczyc:tak: brawo . Ja zawsze mam wizje mokrego , brudnego ubranka , podlogi itp.:-D
Chlopaki sie tuliły nawet:tak:

hihihi ja to Ciągle się łudzę że im to przejdzie, a Swiat jest taki ciekawy i trzeba go poznawać, dotykać, ślinić, ciapać itp rożne pomysły :)

Całe szczęcie jak synek się obudził to zjadł maminy obiadek :) zupe kalafiorawa odrazu z drugim daniem, kotlecikami mielonymi nawet sporo tego zjadł w końcu!!!!

No widzisz :)
Antek właśnie zasnął . Mam nedzieje, ze bedzie spał tak ladnie jak wczoraj :)
a mnie dzis naszlo na jajecznice na szynce z indyka :) zaraz sobie zrobie :)M bedzie dzis kolo 21. Powtorze sie " dobrze , ze jutro weekend :)

Super, ze mozecie sie tak czesto spotykac dziewczyny, znacie sie na zywo heh:) Szkoda, ze my tu w UK tak porozrzucane jestesmy, do kazdego daleko heh.

Super, ze mozecie sie tak czesto spotykac dziewczyny, znacie sie na zywo heh:) Szkoda, ze my tu w UK tak porozrzucane jestesmy, do kazdego daleko heh.
zgadzam się z Tobą :)

my już w NO od wczorajszego wieczora , KUBA spisał się rewelacyjnie w podróży a MT uratowało mi życie heheh jakby go nie miała to byłoby kiepsko ,a tak to Kuba na plecach a ja mogłam spokojnie nieść tobołki ,ewentualnie pchać wózek z tobołami :)

Witam wieczorkiem . Znowu samotnie go spedzam, już mam serdecznie dość tych samotnych wieczorów. Kurcze no, jak tak ma wygladać reszta mojego życia to ja wysiadam. Hmm musze coś z tym zrobić bo oszaleje.

Mała już smacznie śpi, mnie glowa boli , chyba z nerwów, zaraz lece sie kapać i spać. Milego wieczorka życzę

reklama

dzięki :))

aż tak blisko do siebie nie mamy, ale z 45 minut samochodem, a do Dziunki to ja mam jeszcze raz tak daleko jak do Martoliniki.

Ale Pawel sie wierci i bleczy, mam nadzieje ze teraz sobie pomarudzi przez sen, a jak mamusia pojdzie spac to on tez :)

Ilona co twoj maz robi ze nie ma go wieczorami? Moj tez wraca ok 24 wiec potowarzysze Ci

Do góry