reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziewczynki, u mnie Oli dzis wstał wyjątkowo o 7 bo był głodny a zaspał na mleczko o 6 połozył sie ponownie po 9 i do 11.30 spał także drzemka sie przestawila i zamist jednej bedzie pewnie dwie a i na noc pojdzie pozno spać :(
maż w firmie wroci ok 14-15 z tesciami ktorzy przywiozą obiadek, dla OLinka zupkę. A ja oprocz ciasteczek bede miala dla nich naleśniczki z konfiturami i serem
Naleśniki
kurczę tylko cos mi sie pomieszalo ze z tej porcji wychodzi tylko 8 i zrobilam podwojną a teraz smażę.....36 naleśników... ;/

Oli wstał dałąm mu jednego naleźniczka z konfiturką z jagód bo u nas ciągle to mleczko. Piszczał jak mu dałam i jadł ale zjadł tylko pół małego w rurkę mu zwinęłam i dalej rządał mleczka. Kasza manna juz czekała w butli bo ja to moje szczęśćie znam...musi być mleczko i juz.

reklama
Etna Jakby obcy chłop wszedł Ci do łózka tez bys nie zauwazyła ?:p

Jaki kolwiek byłby to chłop żadnego pożytku ze mnie by nie miał taka byłam padnięta :)

A co masz za przepis na szyneczkę???

Ula tego mleka to ja Wam wspolczuje, a ile on go w ciągu dnia wypija? A wogole coś ci gryzie ząbkami? Paluszki, ciasteczka jakies maślane? Bo obiadki pisałas że jak mu zasmakiuje to zje trochę tak? mam nadzieje ze to nie papki tylko

Etna no mleczko idzie u nas puszkami. W nocy był okres kiedy nie jadł bo karmiłam go do snu i jak zasnął doładowywałam mleczkiem, tym sposobem karmiłam go potem znowu ok 6. Potem była choroba i znowu jemy w nocy, ale to roznie, wczoraj jadł o 21, 2, 7.30, przedwczoraj ok 21, 5 rano. Tak wiec mniej wiecej ok 6 mleczko, 9 mleczko, 12 mleczko (tutaj to jest z kaszką zbożową, ryżową lub manną ktorą robię), obiadek i zależy jak zje jezeli duzo a obiadek jest ok 16-17 to czasami bez mleczka wytrzymuje do 20 czasami jak np. wczoraj po mojej zupce zgłodniał juz po 2h a naewet po 1h ale go przetrzymywalam, nie chce wtedy owoców itd tylko mleczko jest ok 18 a potem znowu ok 21. :) Kanapeczek nie chce, no moze troszkę ale nie tak zeby zastapic posilek, nalesniczek no zje ok ale nie zeby sie najeść, serki itd mi odpadają bo on ma ograniczony nabial, po parówce ma kręcące sie noce-brzuszek mu doskwiera, tak wiec albo ja nie potrafię mu menu rozszerzyc albo on ze względu na brzuszek bo ammy delikatny nie chce narazie nic innego. Ciasteczka je, ale nie za duzo, wiecej nosi w łąpkach, paluszki je, obiadek taki nasz jak jest głodny zje troszkę, czasami zamiast papek gotowalam mu mięsko w sosiku, ziemniaczki i buraczki jadł, nalesnika widac ze tez gryzie. Ogolnie gryzie. Ja myslę ze on sobie sam jakos to ureguluje bo to mądry chłopiec hehehe :)

A właśnie dziewczynki musze zapisac małego do okulisty (zezuje mi i lekko łzawi oczko na spacerach a dzis i w domku) i do alergologa. Te z moich rejonów polecicie kogoś. W sumie alergologa polecił mi lekarz Barbara Wilczynska i ma bardzo dobre opinie w necie wiec moze sie skuszę, bagatela 120 zł......a olulista? u nas w przychodni jest jakas ale nie wiem czy od takich malutkich dzieci...bagatela 70 zł...no ale zapisuje bo nie bede sie szwędac po szpitalnych poradniach z terminami wizyt za pare msc. Pojdę prywatnie :( jak zawsze, ech!!!!!!!

Etna - żyję mam się dość dobrze, choć pogoda dobija - miało być słonko a nie ma.. zazdroszczę spotkania z martolinką, to na serio macie blisko;-);-)
Martolinka - ehh te prace, mam nadzieję, że szybko skończy i będzie choć część weekendu dla WAS.
Mama - niestety czasami tak jest, że po poprawie przychodzi pogorszenie, oby wszystko się ułożyło i ciocia wyzdrowiała,,, ogólnię współczuję,,,
Ula - co do alergologa - twierdzą różnie, że testy nie są do 3 roku życia miarodajne itp,,, nie znam żadnego dobrego okulisty, bo z moimi jeszcze nie byłam..

Wczoraj zrobiłam zakupy, zaczęłam sprzątać chałupę - sypialnię, a w czasie usypiania dzieciaków sama zasnęłam... dziś ogarnęłam duży i tak zeszło... Hanka się bawi, Gośka śpi, małżon zerka na biatlon, a ja na bb;-)

A właśnie dziewczynki musze zapisac małego do okulisty (zezuje mi i lekko łzawi oczko na spacerach a dzis i w domku) i do alergologa. Te z moich rejonów polecicie kogoś. W sumie alergologa polecił mi lekarz Barbara Wilczynska i ma bardzo dobre opinie w necie wiec moze sie skuszę, bagatela 120 zł......a olulista? u nas w przychodni jest jakas ale nie wiem czy od takich malutkich dzieci...bagatela 70 zł...no ale zapisuje bo nie bede sie szwędac po szpitalnych poradniach z terminami wizyt za pare msc. Pojdę prywatnie :( jak zawsze, ech!!!!!!!

my bylismy u okulisty na nfz racja kolejki ale jak nam powiedziala narazie i tak nci nei beda robic <Pawełkowi ucieka jedno oko na zewnątrz> i bedziemy czekac nasteona wizyta w maju wiec zadzwon na nfz moze nie takie dlugie kolejki ...

ja po pracy padnieta jestem !! Maż pojechał na wieś Paweł u teściowej wiec mam chwile "wolności" i ide do wanny na małe spa .... dziś wieczorem postanowiłam wyjść z domu !!! i ide na piwo i do kina jak humor bedzie to moze i na lodowisko zachacze :D a na koniec solariummmmmmmm :) a co :p troche zaszaleje raz na jakis czas ... ;)

Etna szyneczke doprawiasz sole , pieprzem , swiezym czosnkiem i rozmarynem. Polewasz 3 łyzkami octu winnego- oklepujesz tymi przyprawami i na sekunde na patelnie z kazdej strony obsmazyc i do pieca na 190 stopni. taki zwykly przepis'
Antek jeszcze spi:tak:ja juz głodna ale poczekam na niego z obiadem
a Ty Kasiula zaszalej, odpocznij!!!!!!!!! nalezy Ci sie

Ostatnia edycja:
martolinka smacznie brzmi ....

My po obiedzie, pawel się obudził jak wyciagałam ryż i zjadł z nami rybke znowu spal 3 godzinki mam nadzieję, że już nie pojdzie dalej dzisiaj spac. Do tejsciowej znowu chyba zawitaja dzisiaj goście, ale to tacy co lubia wypić, wiec szykuje się im impreza na calego nam przy okazji też :p Życie, co zrobisz

Ula ja bym na miejscu olinka juz miała dość mleka na całe życie :)

Naszło mnie i ogarnełam cały dom . Jutrp tylko podłoga w kuchni do pozmywania!!:happy: wiec spedzimy dzien na przyjemnosciach z M:tak:szkoda czasu na sprzatanie.:-)

To sprzątałyśmy we trzy, skoro Etna też :-D

Witam wieczorkiem . Znowu samotnie go spedzam, już mam serdecznie dość tych samotnych wieczorów. Kurcze no, jak tak ma wygladać reszta mojego życia to ja wysiadam. Hmm musze coś z tym zrobić bo oszaleje.

Mała już smacznie śpi, mnie glowa boli , chyba z nerwów, zaraz lece sie kapać i spać. Milego wieczorka życzę

Też nienawidzę samotnych wieczorów, ale spa mojemu bym nie dała. NIE MA MOWY. Zresztą jeszcze tak nie było, to raczej ja śpię ;-)Trochę tak obok siebie żyjecie co?

Jestem dziś u mamy, bo co robic jak chłop w robocie;-) Ale ale, Marta mówisz że zauważyłabyś jakby obcy chłop wszedł Ci do łóżka? Ja nie!!! Zasnęłam wczoraj z laskami po bokach, w środku nocy słyszę wołanie Asi. Patrzę : nie ma jej przy mnie:szok: szukam, szukam, patrzę a ona stoi w łóżeczku. Sama tam wlazła czy jak? Wyciągam ją, spojrzałam na łóżko a tam jakaś duża ta Julia. Zaglądam pod kołdrę a tam Adam:-D Przyszedł z pracy, poprzenosił dziewczyny, zjadł garnek zupy (2 l gęstej:szok:) i poszedł spac:tak:A ja spałam jak kamień.

Etna szyneczke doprawiasz sole , pieprzem , swiezym czosnkiem i rozmarynem. Polewasz 3 łyzkami octu winnego- oklepujesz tymi przyprawami i na sekunde na patelnie z kazdej strony obsmazyc i do pieca na 190 stopni. taki zwykly przepis'
Antek jeszcze spi:tak:ja juz głodna ale poczekam na niego z obiadem
a Ty Kasiula zaszalej, odpocznij!!!!!!!!! nalezy Ci sie
hehe

takie spa relaksujace było ze malo nie zasnelam wiec se 1.5h drzemkę urządziłam :)

reklama
Dziunka jeszcze nikt nigdy obcy mi do lozka nie wchodzil wiec nie wiem czy bym sie zorientowała :p
Jutro Ola- siostra przychodzi zajac sie młodym a ja M za kołnierz i wychodzimy!!!!juz chyba ze 3 tygodnie sami nigdzie nie wyszlismy a ja czuje , ze glupieje :)
Dzis Antonio ma mamy po dziurki w nosie - juz takie zabawy wymyslam , ze kolana pozdzierałam :)troche sie zrelaksowałam robiac sernik , mlody w tym czasie obserwował z fotelika

Do góry