reklama
kaśka k
Fanka BB :)
ze względu na moje akcje torba już spakowana
a raczej uzupełniona po ostatnim pobycie
jest jedna i niezbyt duża
zawiera to co najbardziej potrzebne
mąż i tak będzie dowoził co mi zabraknie
a raczej uzupełniona po ostatnim pobycie
jest jedna i niezbyt duża
zawiera to co najbardziej potrzebne
mąż i tak będzie dowoził co mi zabraknie
kilolek
podwójna listopadowa mama
to ze wzgledu na znieczulenie ogolne. Na operację faktycznie trzeba mieć zmyte. Tak samo do cesarki. No i różnie, w róznych szpitalach. Moja mama jak wychodzilam z domu jeszccze kazała mi się wracać i zmywac lakier, ale ja nie chciałam i kazało się, ze nie bylo to konieczne.Wiem, ze kiedyś wszystkie musiały miec zmyte.ja tam dokładnie nie wiem bo jeszcze nie rodziłam... ale jak iałam operację to sobie strzeliłam... no i przed samym zabiegiem przynieśli mi zmywacz... lekarzmnie lekko pouczył;-) że to nie będzie nic widział przez moje pazurki i niestety muszę zmyć....
więc myślląłam że i na porodówce tak samo....
Ale swoją drogą jak przez cała ciążę pomalowałam paznokcie 2 razy, bo takie mnie lenistwo ogarnia (no i paznokcie bardzo słabe) to wątpię bym akurat do porodu miała czas malować ;-)
E
etna36
Gość
Ja też mam nadzieję, że będziesz miła później siły i chęci na zakupki. Teraz jestesmy w troche lepszej formie i mi sie dobrze chodzi po sklepach i szuka, nie wiem jak będzie za dwa miesiace jak juz mój brzuszek ma 102cm! Jesli chodzi o przesądy to ja w takie bajki nie wierze, bo co ma byc to i tak bedzie, a to ze nie bede miala w domu ciuszkow myśle ze i tak by nie zalagodzilo bolu. I na pewno nie jestes wyrodną matką tylko troche zabieganą, tylko czasmi przystopuj i wsłuchaj sie w swoje ciało, nasze malenstwa tyle chca nam przekazac z środka a my nie zawsze mamy czas sie w nie wsłuchać, a to takie piękne.Z tą spakowaną torbą, to chyba już troche przegięcie...Ja jeszcze też prawie nic nie mam, prócz kilku ciuszków odziedziczonych po koleżankowych dzieciach. Nie mam nawet jeszcze ochoty ogladac wózków, i łóżeczek. Dobrze się czuję, wiec mam nadzieje że bede miec siły, żeby póżniej latac po sklepach. Za pokoj tez się weżmiemy póżńiej. Narazie latam do roboty i nie mam czasu myśleć o tym jak czytam, że niektóre z dziewczyn juz wszsytko mają, to mam wrażenie, ze jestem wyrodna matką:-( zreszta wieżę w przesądy, i wolę na zapas nie kupować
Ja stawiam na SZYMONA - powiem ci że gdyby nie to ze syn naszych bliskich znajomych nie mial tak na imie to naszego synka chcialam tak nazwac.Julek czy Szymek????
Mysle, że gdyby to wciecie na pepek bylo takie niezbedne to taka firma jak pampers puscilaby takie pieluch na rynek, ale moze sie myle. Wiem tez ze trzeba uwazac z body, bo też obcieraja pepuszek, lepsze na poczatek kaftanika, ale nie wiem. Ja już takie wiązane białe 3 szt mam.aż sprawdziłam swoje ... mam new baby 1 (newborn) 2-5kg 54szt ale nie mają żadnego wcięcia na pępuszek.....
Na to to tez nie moge sie zdecydowac. Sama mam skaze bialkowa i nie wiem czy moje malenstwo nie bedzie musiało miec jakis specjalnych kosmetyków, poźniej bede na ten temat rozmawiać z moim dermatologiem i zobaczymy co on wymyśli.Mam pytanie jakie kupiłyście kremy i oliwki dla dzidzi? Byłam dziś na zakupach i nie bardzo wiem na co się zdecydować.
iwona&laura
Zaciekawiona BB
Witajciewitajcie
ale mnie dlugo nie bylo....
Pamieta ktos tu jeszcze o mnie?????
Ja dzis wlasnie wyszlam ze szpitala i obym do listopada nie wracala dso niego....
jestem juz w 28tc i 4d sukces....
ciaza nadal zagrozona...aler jest poprawa z naczna.....
mam sie oszczedzac i oszcesdzac i dbac o siebie....
nie wiem czy mowilam bedzie synek...
chyba JULEK albo jak maz cche Szymek....
to sie zoabczy...
pozdrawiam:
ps; ide czytac....uffff to jakies 120 stron....
Alez sie dzisiaj dziewczyny rozpisalyscie
Dudziakowa witam goraco,ciesze sie ze wszystko dobrze...odpoczywaj i oszczedzaj sie teraz:-).Co do imienia to mnie rowniez bardziej podoba sie Szymek;-).
Ka...M ja rowniez zamierzam uzywac pampersow,teraz tez ich uzywam i jestem zadowolona ...Laura zreszta chyba tez.Kiedys kupilam dwie paczki Hugissow i nie byly dla mnie tak dobre,no ale kazda pupcia bobaska inna.
Co do wyprawki dziewczyny to ja dopiero wszystko kompletuje,tydzien temu dowiedzialam sie jaka bedzie plec...teraz wiem juz ze to chlopiec:-). Zamierzam sie spakowac po 30 tyg.
Co do porodu to tak jak z Laura bede rodzic w koszuli rozpinanej z przodu,tak abym mogla dac cucusia.
kasik30 ja na poczatku zamierzam uzywac Oillatum.Przy Laurze na poczatku uzywalam prawie wszystkich drogeryjnych ale kazdy ja uczulal i przeszlam w koncu na Oillatum...naprawde super.
Dopiero nie dawno jej przeszlo i uzywam Nivea.
ewelinka87 witamy na forum:-)
Zmykam dziewczynki lulu....do jutra;-)
JulciaS
Fanka BB :)
Kasik30 teraz się dzieci nie oliwkuje tak jak kiedyś oczywiście jak ktoś chce to bardzo prosze ale jak ja urodziłam synka to w szpitalu mi mówili i potem położna która przychodziła do domu że już sie tego nie robi więc ja nie używałam. A kremik to miałam do bużki bambino a na dwór nivea na każdą pogode( bedzie zimno to na dwór trzeba buźke smarować) do pupy miałam na początku linomag maść a potem alantan też maść to tyle a do mycia tylko mydełko. Mnie to wystarczyło i teraz pewnie kupie to samo.
Bratowa mojego męża ma synka 3 mce i smaruje go całego oliwką więc jak kto woli ;-)
Bratowa mojego męża ma synka 3 mce i smaruje go całego oliwką więc jak kto woli ;-)
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
nie pomaga mi nic... nawet tabletki na zgagę nie wspomnę o mleku....Ka...m ja mam czesto zgage i zazwyczaj tez jak zjem bułki ... inaczej niz chleb hehe jezeli masz zimne mleko to sie napij dla mnie to dziala... a smak mleka podczas zgagi to ukojenie i pije powoli delektujac sie tym smakiem
piję odzienie litrami za każdym razem powoli...
ale słyszałam że tu są syropy więc muszę kupić może jutro....
iwona&laura
Zaciekawiona BB
co do pampersow dziewczyny,to mnie nie przeszkadzalo w pampersach ze nie ma wciecia.podwijalam przod tak aby nie dotykal pepuszka.
Do pielegnacji pupci bede uzywac sudocrem,tak jak u Laury.
Chcialam jeszcze zapytac dziewczynki. Jak wam sie podoba imie dla chlopca : ALAN ???
Nasz synek bedzie mial chyba tak na imie.
No teraz juz napewno ide spac
Do pielegnacji pupci bede uzywac sudocrem,tak jak u Laury.
Chcialam jeszcze zapytac dziewczynki. Jak wam sie podoba imie dla chlopca : ALAN ???
Nasz synek bedzie mial chyba tak na imie.
No teraz juz napewno ide spac
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
mi też osobiście nie przeszkadza że nie ma wcięć na pępuszek...
a może jakieś tańsze będę używać pieluszki jak dzidzia będzie starsza....
chyba że będą jakieś mniej chłonne albo dzidzia nie będzie się w nich dobrze czuła....;-)
Alan.... podoba mi się... ale ja bvym tak dziecku nie dała ze względu na to że tu co 3 irol to Alan... więc mi trochę że tak powiem przeszło to imię... ale mieskając w pl napewno mogłabym dać to imię fdla dzidziusia....
a może jakieś tańsze będę używać pieluszki jak dzidzia będzie starsza....
chyba że będą jakieś mniej chłonne albo dzidzia nie będzie się w nich dobrze czuła....;-)
Alan.... podoba mi się... ale ja bvym tak dziecku nie dała ze względu na to że tu co 3 irol to Alan... więc mi trochę że tak powiem przeszło to imię... ale mieskając w pl napewno mogłabym dać to imię fdla dzidziusia....