a powiedz mi jak długo trwają przygotowania do cywilnego? w sensie formalności tylko
juz ktos pisal ale tez napisze.
Od zgloszenia do urzedu trzeba czekac 30/32 dni. koszt- 84zl, trzeba miec wazne dowody osobiste razem z poprawnym miejscem zamieszkania/ meldunku. i to tyle ;-)my musielismy miec akty urodzenia, ale to pewnie dlatego ze nie jestesmy zameldowani w Polsce.
HEJ DZIEWCZYNY! jestem tu nowa ja mam termin na 3 listopada już nie mogę się doczekać maleństwa
bedzie to synek ale wciaz nie mamy z mezem wybranego imienia
ehh mam nadzieje ze jakos sie sprezymy. wyprawke dla dzidzi juz prawie mamy cala.
Pozdrawiam wszystkie mamusie listopadowe
Witamy na forum. :-) Mam nadzieje ze bedziesz zagladac czesciej;-)
witajcie
A wlasnie sorki ze sie tak pytam....mam wsumie watek o imionach ale tam malo jest laseczek wiec mam pytanko....co wam sie abrdziej podoba
Julek czy Szymek????
buzka
Dudziakowa witaj ponownie :-) ja codziennie sie zastanawialam co tam u Ciebie slychac
Ciesze sie ze wszystko ok i dalej w dwupaku
oby tak do konca
A co do imienia to mi bardziej podoba sie Szymon ;-) ale Julek tez fajnie, moze to dlatego ze zabardzo kojarzy mi sie z Julia dla dziewczynki.
hej dawno mnie nie było napewno zaległości nie nadrobie ale mam nadzieje że żadna z listopadówek sie jeszcze nie rozpakowała i że wszystko jest ok.
Witamy znowu :-) I gratuluje dobrych wynikow, oby tak dalej ;-)
Ja torbe pakowac mam zamiar po 30 tyg. wole miec wszystko wczesniej wyszykowane, tak zeby pozniej nie szalec w razie naglej potrzeby, ale jak znam siebie to i tak spakuje i rozpakuje ja ze 100 razy, a przynajmniej chcialabym miec wszystkie rzeczy przygotowane
Czekam tylko na koszule, ktorych narazie nie potrafie znalezc w sklepach, a przynajmniej tych tanich bo ogolnie nie lubie koszul do spania wiec bede uzywac je tylko w szpitalu i pewnie na poczatku w domku. ;-)
A jezeli chodzi o rzeczy dla maluszka to praktycznie mam juz wszystko co najwazniejsze, sa jeszcze jakies pierdolki ale juz nie duzo tego zostalo, nie wyobrazam sobie gdybym miala robic zakupy w pazdzierniku czy wrzesniu dopiero hihi. ale ja to zawsze wszystko szybko chcialam miec
;-)