reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

u nas nie mają tych bella happy....:no:
ale i tak miałam zamiar używać pampersa....
mamy jeszcze huggies a tak to nie wiem co za firmy tu chodzą
szczerze to się nie przyglądałam nawet:-D

reklama
Dziewczynki, co do liści malin, to w szkole rodzenia polecano nam picie herbatki do 3xdziennie, właśnie ze względu na uelastycznieni szyjki - można pić od poczatku ciąży podobno.. Do tego wiesiołek od 34-36 tc. Nie chce mi się wierzyć, żeby takiego babola popełnili??:szok: Może herbatka malinowa ma działanie przyspieszające poród???
Olica, Twoja przygoda to jakiś absurd.. Cały czas mam wrażenie, że niektórzy pracownicy służby zdrowia nie rozumieją, że to oni są tam dla nas a nie my dla nich.
A komentarz paznokciach to chamstwo i tyle.. Swoją drogą do porodu to z naturalnymi paznokciami zapraszają.. Po płytce paznokcia widać podobno jaki jest stan organizmu, do tego zakładają na palec jakiś przyrząd (podczas potencjalnej cesarki), którego pracę lakier może zaburzać..
A zgaga... Taak, nasłuchałam się i zdążyłam przestraszyć, a tu nic;-) Inna sprawa, że mam stosunkowo nisko brzuch i mój żołądek ma ciut więcej miejsca, może dlatego?

malina ja nie mam prawie wogóle brzucha więc nie możliwe żeby mnie uciskał....
przed ciazą nie miałam nigdy zgagi a tu od lipca ... dzień w dzień....:baffled:

jeśli chodzi o herbatki malinowe... to wątpię również w działanie przyśpieszające poród.... bo ja piję soki i herbatki malinowe już od dawna i jeszcze dzidzie mam w brzuszku i nie mam żadnych skurczy co miałyby oznacać że dzidzia chce wyjść:no::blink: niedługo będę u mojej gin to się spytam jej jak to jest z tą herbatą... może ona da jakąś konkretną informację....:tak:
myślę że ani owoc, ani liśc maliny nie jest szkodliwy na ciążę....

danika​
a powiedz mi jak długo trwają przygotowania do cywilnego? w sensie formalności tylko

juz ktos pisal ale tez napisze.
Od zgloszenia do urzedu trzeba czekac 30/32 dni. koszt- 84zl, trzeba miec wazne dowody osobiste razem z poprawnym miejscem zamieszkania/ meldunku. i to tyle ;-)my musielismy miec akty urodzenia, ale to pewnie dlatego ze nie jestesmy zameldowani w Polsce.

HEJ DZIEWCZYNY! jestem tu nowa ja mam termin na 3 listopada już nie mogę się doczekać maleństwa:)bedzie to synek ale wciaz nie mamy z mezem wybranego imienia:(ehh mam nadzieje ze jakos sie sprezymy. wyprawke dla dzidzi juz prawie mamy cala.
Pozdrawiam wszystkie mamusie listopadowe :)

Witamy na forum. :-) Mam nadzieje ze bedziesz zagladac czesciej;-)

witajcie;)

A wlasnie sorki ze sie tak pytam....mam wsumie watek o imionach ale tam malo jest laseczek wiec mam pytanko....co wam sie abrdziej podoba Julek czy Szymek????

buzka

Dudziakowa witaj ponownie :-) ja codziennie sie zastanawialam co tam u Ciebie slychac :) Ciesze sie ze wszystko ok i dalej w dwupaku :-D oby tak do konca
A co do imienia to mi bardziej podoba sie Szymon ;-) ale Julek tez fajnie, moze to dlatego ze zabardzo kojarzy mi sie z Julia dla dziewczynki.

hej dawno mnie nie było napewno zaległości nie nadrobie ale mam nadzieje że żadna z listopadówek sie jeszcze nie rozpakowała i że wszystko jest ok.

Witamy znowu :-) I gratuluje dobrych wynikow, oby tak dalej ;-)

Ja torbe pakowac mam zamiar po 30 tyg. wole miec wszystko wczesniej wyszykowane, tak zeby pozniej nie szalec w razie naglej potrzeby, ale jak znam siebie to i tak spakuje i rozpakuje ja ze 100 razy, a przynajmniej chcialabym miec wszystkie rzeczy przygotowane :) Czekam tylko na koszule, ktorych narazie nie potrafie znalezc w sklepach, a przynajmniej tych tanich bo ogolnie nie lubie koszul do spania wiec bede uzywac je tylko w szpitalu i pewnie na poczatku w domku. ;-)
A jezeli chodzi o rzeczy dla maluszka to praktycznie mam juz wszystko co najwazniejsze, sa jeszcze jakies pierdolki ale juz nie duzo tego zostalo, nie wyobrazam sobie gdybym miala robic zakupy w pazdzierniku czy wrzesniu dopiero hihi. ale ja to zawsze wszystko szybko chcialam miec :) ;-)

Ka...m ja mam czesto zgage i zazwyczaj tez jak zjem bułki ... inaczej niz chleb hehe jezeli masz zimne mleko to sie napij dla mnie to dziala... a smak mleka podczas zgagi to ukojenie :) i pije powoli delektujac sie tym smakiem :)

Olica podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały
ostatnio ciągle zaliczam poradnie przyszpitalne i szkoda gadać:no:
zlewam to ale nie powiem to wszystko działa odstraszająco na bycie w tym wyjątkowym stanie jakim jest ciąża

reklama
Do góry