reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kurcze dziewczyny, dzisiaj rano jak wstalam to dosc mocno klulo mnie w prawym boku (tak na dole w podbrzuszu jakby). Teraz boli mnie slabiej ale caly czas to czuje. Jak siedze to nie, tylko jak ide czy stoje. Nie wiem co to moze byc, ale juz sie zdenerwowalam. Miala ktoras z was kiedys cos takiego, albo moze wiecie cos na ten temat?

reklama
... Ogolnie czujemy sie swietnie, .... Ogolnie sporo wypoczywam po pracy, zrobilam sie strasznym leniuchem i nie naleze do osob aktywnych fizycznie od jakichs 3 lat:) Zwlaszcza teraz, wole sie nie przemeczac niczym, bo obawiam sie ze tutaj nie tak latwo o zwolnienie. Poki co jest super, brzusio rosnie, a my szykujemy sie do przeprowadzki do wiekszego mieszkanka, ktore wynajmujemy od polowy lipca...

Troszke sie dziwie ze w Polsce tak czesto bierze sie zwolnienia, bo slyszalam od kolezanek ze te czasy juz minely...

Pianistka, grunt to dobre samopoczucie - 3mam kciuki za wyniki :o) Uważaj na siebie podczas tej przeprowadzki i zaanagażuj maksymalnie tatusia i znajomych.

A co do zwolnień to w dużej mierze zalezy to od kobiety i jej podjeścia do pracy. Mam tu na myśli, ze wiele kobiet uważa, że w ciąży nalezy im sie L4 bo idzie to w parze z niechęcią do pracy (dobra wymówka). Oczywiście to tylko część, ale osobiście znam kilka takich przypadków. Te, które mają wyczerpującą pracę lub mają wskazania to inna sprawa - sama do nich należę, ale szczerze mówiąc bardzo wzbraniałam się przed zwolnieniem bo po pierwsze bardzo lubie moja prace i nie wyobrażałam sobie tak długiego leniuchowania w domu, a po drugie chciałam być aktywną ciężarówką - pracującą, chodzącą na fitness dla przyszłych mam itp a tu nicic z planów. Leżę od kwietnai i dużo bym dała za możliwość pracy chociaz na 1/2 etatu ale zdrowie mojego maluszka jest teraz priorytetem więc dostosowalam się do zaleceń lekarza.

Kurcze dziewczyny, dzisiaj rano jak wstalam to dosc mocno klulo mnie w prawym boku (tak na dole w podbrzuszu jakby). Teraz boli mnie slabiej ale caly czas to czuje. Jak siedze to nie, tylko jak ide czy stoje. Nie wiem co to moze byc, ale juz sie zdenerwowalam. Miala ktoras z was kiedys cos takiego, albo moze wiecie cos na ten temat?

Maa ja miałam oststnio różne bóle brzucha - czasami lekki skurcz, innym razem takie napięcie jak przed miesiączą, albo ukłucie. Po 2-3 dniach poszłam do gina i nie podobało jej sie coś przy badaniu i zleciła mi dodatkowe usg żeby sprawdzić długość szyjki macicy. Na szczęscie wszystko jest ok, ale łykam teraz nospę. Koniecznie skonsultuj to z lekarzem bo lepiej dmuchać na zimne.

A co co pościeli to moim faworytem jest Feretti Witamy - Feretti - Naturalna i bakteriostatyczna pościel dla dzieci i jakiś model stonowany kolorytycznie bo w pokoiku będa kolorowe mebelki i nie chcę żeby było zbyt pstrokato ;-)

Dziewczyny napisalam do Dzudziakowej i odpisala:"Hejka.narazie mam lezec w szpitalu jak dlugo niewiadomo.Krwotok byl od przebitych naczynek ale do tego jeszxze wody zaczely sie saczyc,no to teraz mam kroplowke i leze sobie.I chyba tyle u mnie"

Ostatnia edycja:
Ja tak ostatnio tez mialam przez pewien czas. Najpierw po lewej stronie, a potem na prawa sie przenioslo. Po prawej szczegolnie rano mnie bolalo jak wstawalam z lozka i szlam do wc. Na wizycie kelarz zbadal szyjke i powiedzial, ze jest wszystko ok, a ten bol, to naciagajace sie wiezadla macicy.
Takze na wizycie sama musisz sie dowiedziec jaka jest przyczyna bolu u ciebie.

Mnie tak z prawej strony jak mocno kłuje to jest moje maleństwo. Jak się położę i wsłucham to czuje jak mi się rusza pod palcami. Ale dziewczyny ci pisały co to może być jeszcze, wieć najbezpieczniej będzie jak pogadasz ze swoim lekarzem.

gie-oska dziękujemy za więści. Ja już smsa wysłałam mam nadzieję że dudziakowa będzie się trzymać. Odpisała, że będzie dobrze, musi być dobrze więc musimy jescze tylko mocno trzymać kciuki!

Ja dzisiaj miałam ciężki poranek od 4.30 do 6 rano spędziłam w łazience nad miską. Drugi raz mi się to zdarza w ostatnim czasie i mam już dość. Czuję się jakbym dzisiaj płuca wypluła. Ominęło mnie na początku to teraz mam za swoje. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Kasiula - a ty nadal jestes zdecydowana na lozeczko turystyczne, skladane? I planujesz dokupic do niego te wszystkie "bajery"? Bo ja sie własnie zastanawiam jak to bedzie wygladalo, czy nie bedzie za bardzo kolorowo? Bardzo mi sie podoba ta posciel i firma jest swietna:tak:

kasiulkaa mamy ten sam gust:-D:tak:
też mi się te pościelki podobają tylo że ja chciałam łóżeczko turystyczne zakupić więc nie wiem czy będzie to pasować....:confused:

sliczna ta posciel ale nie wydaje mi sie aby pasowala do lozeczka turystycznego no chyba ze zmienilas zdanie i na tradycyjne sie zdecydujesz??

łóżeczko turystyczne zostaje ostatnio patrzylam ceny spadły 30 zl wiec moze i wiecej ruszy i wtedy kupie a posciel pasowac bedzie mowicie ze za kolorowo bedzie ale ja sama nawet nie mam ochoty brac pstrokatych kolorow najlepiej to jednolite delikatne :)
#13CZ POŚCIEL 100x135 +rożek+2el pościel GRATIS (664603575) - Aukcje internetowe Allegro
# 13-CZ POŚCIEL 120x90 Z APLIKACJĄ OD MAMO-TATO (667315248) - Aukcje internetowe Allegro
ten sam dostawica i wiecej wzorów :)
a do lozka tego co chce to pasuje posciel o rozmiarze 120x 60 zreszta w kazdym opisie jest napisane na jakie lozko pasuje :)
baldachim to tylko dla rodzicow do wystrojenia moze zzaloze na poczatek popatrzec jak to wyglada itp ale pewnie zbieranina kurzu tylko bedzie i zdejme :p i przyczepie ponownie jak bedzie wiosna-lato a dzidzius bedzie mogl se spac i zasłonie to komary nie beda leciec za taka cene u takiego producenta z takim asortymentem nigdzie nie dostane taniej :)
a do baldachimu jest takie ustrojstwo ;) ze zamocuje sie tez do turystycznego tak mi sie wydaje a jak nie to tatus bedzie mial cos robic :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry