reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hej weri
mi lekarz tez powiedzial ze ciezko zmierzyc dzidzie ale ma ok 20 cm to pewnie na oko albo opieral sie na normach przypadajacych na 22 tydzien;-)
a moj maz to przez przypadek byl dzis ze mna na badaniu,bo normalnie o tej porze jest w pracy ale dzis o 7.00dostal telefon ze jakas robota nie wypalila i tym cudem byl ze mna.Powiem Ci ze zrobilo to na nim ogromne wrazenie,chodzi i ciagle cos komentuje z usg,szczesliwy jest ! to wkoncu nasze pierwsze wymarzone i wyczekane od 3 lat dziecko:-)
dziekuje wszytskim ze gratulacje
pozdrawiam Was listopadoweczki

reklama
Hejka dziewczyny!
ja mam taki proeblem, że wieczorem tuż koło palców bolą mnie stopy! nie są opuchnięte, ani nic w tym stylu, ale bardzo bolą! nie chodzę w butach na obcasie! nie wiem czemu tak mam? powinnam się tym martwić? na pewno powiem o tym gince, ale wizytę mam dopiero 7.07.
no i jeszcze bolą mnie plecy, ale do tego już przywykłam ;-)
mogą ci się kości rozchodzić i dlatego bolą. W ciąży rozchodza się wszystkie kosci w stawach, żeby ławtej bylo rodzić, ale niestety nie ma tak dobrze, ze rozchodzi się sama miednica, tylko wszystkie. Ja tak mialam w pierwszej ciązy. Wszystkie stawy mnie bolały, a stopy rozesżły mi się tak, ze musiałam po ciązy buty 2 rozmiary większe kupowac. Potem troszkę mi się zeszły, ala naal mam 1 rozmiar większą stopę niż przed ciążą.

Patrzcie ją.... - następna....:dry:
Kilolek - magiczne słowo to P_R_O_P_O_R_C_J_E! Do Gok Wan'a Cię (i siebie przy okazji ;-) ) wyślemy...:-)
oj tak! fajnie by było, tylko szkoda, z to potem w tv pokazują

gawit a zmieniałaś obuwie? chodzi mi o to czy nie zaczęłaś nosić kalpeczek albo jakiegoś obuwia na całkiem płaskiej podeszwie?

pamiętajcie dla nóżek żeby obuwie zawsze miało mały obcas a klapki podwyższenie na pięcie

Nieslyszalam o tym,zeby nosic nawet male obcasy :cool2:Dlaczego jaki ma byc tego pozytywny skutek??

Dziewczyny, a jak radzicie sobie ze zgagą? jeśli ją macie? Mnie męczy od dwóch dni i nie nie działa. Próbowałam pić mleko, nie jeść dużych posiłków na raz. Proszę o wasze sposoby na walkę.

Ja wcinam renni bo tylko to na mnie dziala,a meczy mnie po pare razy dziennie,straszne:-(

Co do rozchodzenia sie kosci.To u mnie byl taki przypadek ,ze od czasu porodu mam problemy z kolanami,rwacy bol.Zaliczylam konkretnego ortopede tu u nas i okazalo sie,ze przed porodem wydziela sie jakas substancja ulatwiajaca sie rozejsc biodrom zeby dzidzia mogla swobodnie przejsc,i mnie przeszla na kolana:baffled:
Naszczescie niejest juz tak tragicznie z tym bolem,ale musze uwazac zeby nieobciazac sie,niesiadac po turecku itd

mój D. już był ze mną na usg w 13 tygodniu. W piątek rano umówiłam się na usg połówkowe i też idziemy razem. Już odliczamy i nie możemy się doczekać :))))

Monia-Arek pościele sa śliczne, ja nie planuje więcej jak 200 zł wydać na pierwszą, więc może gdzieś którąś z tych pierwszych w tej cenie kupię, bo 400 zł za pościel to bardzo dużo.
Też uważam, że L4 to przywilej ciężarnej, bo po porodzie nie będziemy miału czasu na wypoczynek. A zmartwiłam się, że mój lekarz mógłby mi nie dać L4, bo ja czuję się dobrze, po wyjściu ze szpitala nie mam żadnych dolegliwości, ale poproszę go , bo w sumie to czemu miałabym z tego nie skorzystać.

Kasiula - a ty nadal jestes zdecydowana na lozeczko turystyczne, skladane? I planujesz dokupic do niego te wszystkie "bajery"? Bo ja sie własnie zastanawiam jak to bedzie wygladalo, czy nie bedzie za bardzo kolorowo? Bardzo mi sie podoba ta posciel i firma jest swietna:tak:

Czesc laseczki, wlasnie was troszke poczytalam:) mialam sporo do nadrobienia bo znow kilka dni nie zagladalam na forum, brak czasu jakos...

Gratulacje wszystkim w pozytywnymi wynikami. Ja tez czekam na moje drugie usg, juz 30 czerwca, niestety, nie wiem czy mi zdradza plec, bo u nas w Szkocji to roznie bywa, ale najwazniejsze zeby dostarczyli samych pozytywnych wiesc, zeby dzidzia byla zdrowiutka. Moj maz czuje ze to dziewczynka, moze dlatego ze skrycie mu sie marzey dziewczynka, ja przed ciaza chcialam tez dziewczynke, teraz jest mi zupelnie obojetne i mam przeczucie ze to chlopiec:) Ogolnie czujemy sie swietnie, dwa razy w tym tyg. mialam klucie z lewej strony jakby w jajniku, ale jak czytalam, wszystko sie poprzesuwalo tam w srodku i to sa bole na rozciagajace sie wiezadla, bo przeciez wszystko rosnie teraz coraz szybciej. Ogolnie sporo wypoczywam po pracy, zrobilam sie strasznym leniuchem i nie naleze do osob aktywnych fizycznie od jakichs 3 lat:) Zwlaszcza teraz, wole sie nie przemeczac niczym, bo obawiam sie ze tutaj nie tak latwo o zwolnienie. Poki co jest super, brzusio rosnie, a my szykujemy sie do przeprowadzki do wiekszego mieszkanka, ktore wynajmujemy od polowy lipca.

Troszke sie dziwie ze w Polsce tak czesto bierze sie zwolnienia, bo slyszalam od kolezanek ze te czasy juz minely. Tutaj niestety, ciaza musi byc zagrozona zeby na takie L4 pojsc, nie da sie po prostu poprosic. Ja mam isedzaca prace, 7 godzin dziennie przy komputerze, ale nie narzekam bo nie przemecam sie fizycznie. Planuje wiec pracowac do konca wrzesnia, moze polowy pazdziernika, ile dam rade, bo musze zarobic tutaj jakos na macierzynski. Mieszkanie wynajmujemy sami i musimy sobie radzic. I tak pod wzgleem finansowym jest tu duzo latwiej niez w Polsce.

Kasiula, super te posciele w twoim linku, niestety ja musze najpierw sprawdzic jakie rozmiary standardowe lozeczek tutaj maja, bo normalne lozka maja inne rozmiary niz w Polsce i posciel zadna nie pasuje.

Klaudzia, zazdroszcze ladnej pogody, u nas cieply dzien zdarza sie rzadko, nie pamietam zey kiedykolwiek byly tu upaly:( Ogolnie ja czuje sie duzo lepiej, nie narzekam na bole glowy ktore mialam w Polsce, poza tym przy ciazy podnioslo mi sie lekko cisnienie, wiec tak jak zawsze mialam strasznie niskie i zle sie czulam, tak teraz przewaznie czuje sie wysmienicie:)

P.s. pozdrowienia dla Dudziakowej, trzymam za nia kciuki i mam nadzieje ze bedzie dobrze, musi byc. I piszcie jak macie od niej jakies wiesci.

Aha, musze dodac, ze ja dzidzie czuje rzadko i slabiutko, nie jestem wiec nawet pewna kiedy to ona, a kiedy to moje procesy trawienne:) Czekam wiec z niecierpliwoscia na pierwsze mocniejsze kopniaki.

Buziaki i spokojnej nocki.

reklama
jak myslicie chyba nic maluszkowi nie bedzie od dodatkowego picia calcium i magnesu...bo niestety na wizyte musze czekac do 3 lipca...a mnie tak bola te nogi jak jasna chole...:-(.

Anja ja sie pytalam mojego lekarza o calcium na alergie, ale powiedzial mi ze odklada sie w jakis tam klebuszkach wiec poleca ze jak potrafie wytrzymac bez to zeby nie pic :(

Do góry