Czesc laseczki, wlasnie was troszke poczytalam
mialam sporo do nadrobienia bo znow kilka dni nie zagladalam na forum, brak czasu jakos...
Gratulacje wszystkim w pozytywnymi wynikami. Ja tez czekam na moje drugie usg, juz 30 czerwca, niestety, nie wiem czy mi zdradza plec, bo u nas w Szkocji to roznie bywa, ale najwazniejsze zeby dostarczyli samych pozytywnych wiesc, zeby dzidzia byla zdrowiutka. Moj maz czuje ze to dziewczynka, moze dlatego ze skrycie mu sie marzey dziewczynka, ja przed ciaza chcialam tez dziewczynke, teraz jest mi zupelnie obojetne i mam przeczucie ze to chlopiec
Ogolnie czujemy sie swietnie, dwa razy w tym tyg. mialam klucie z lewej strony jakby w jajniku, ale jak czytalam, wszystko sie poprzesuwalo tam w srodku i to sa bole na rozciagajace sie wiezadla, bo przeciez wszystko rosnie teraz coraz szybciej. Ogolnie sporo wypoczywam po pracy, zrobilam sie strasznym leniuchem i nie naleze do osob aktywnych fizycznie od jakichs 3 lat
Zwlaszcza teraz, wole sie nie przemeczac niczym, bo obawiam sie ze tutaj nie tak latwo o zwolnienie. Poki co jest super, brzusio rosnie, a my szykujemy sie do przeprowadzki do wiekszego mieszkanka, ktore wynajmujemy od polowy lipca.
Troszke sie dziwie ze w Polsce tak czesto bierze sie zwolnienia, bo slyszalam od kolezanek ze te czasy juz minely. Tutaj niestety, ciaza musi byc zagrozona zeby na takie L4 pojsc, nie da sie po prostu poprosic. Ja mam isedzaca prace, 7 godzin dziennie przy komputerze, ale nie narzekam bo nie przemecam sie fizycznie. Planuje wiec pracowac do konca wrzesnia, moze polowy pazdziernika, ile dam rade, bo musze zarobic tutaj jakos na macierzynski. Mieszkanie wynajmujemy sami i musimy sobie radzic. I tak pod wzgleem finansowym jest tu duzo latwiej niez w Polsce.
Kasiula,
super te posciele w twoim linku, niestety ja musze najpierw sprawdzic jakie rozmiary standardowe lozeczek tutaj maja, bo normalne lozka maja inne rozmiary niz w Polsce i posciel zadna nie pasuje.
Klaudzia, zazdroszcze ladnej pogody, u nas cieply dzien zdarza sie rzadko, nie pamietam zey kiedykolwiek byly tu upaly Ogolnie ja czuje sie duzo lepiej, nie narzekam na bole glowy ktore mialam w Polsce, poza tym przy ciazy podnioslo mi sie lekko cisnienie, wiec tak jak zawsze mialam strasznie niskie i zle sie czulam, tak teraz przewaznie czuje sie wysmienicie
P.s. pozdrowienia dla Dudziakowej, trzymam za nia kciuki i mam nadzieje ze bedzie dobrze, musi byc. I piszcie jak macie od niej jakies wiesci.
Aha, musze dodac, ze ja dzidzie czuje rzadko i slabiutko, nie jestem wiec nawet pewna kiedy to ona, a kiedy to moje procesy trawienne Czekam wiec z niecierpliwoscia na pierwsze mocniejsze kopniaki.
Buziaki i spokojnej nocki.