reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A właśnie - a propos kwestii finansowych;
Jak to w końcu jest z tym becikowym? Do kiedy i gdzie trzeba złożyć wniosek?
wszystkie informacje w necie jakie znalazłam mówią o iluśtam miesiącach po porodzie a z drudiej strony już kilka razy słyszałam że to na początku ciąży jakoś trzeba...
Kompletnie już się pogubiłam. Czy któraś coś wie konkretniej na ten temat? :confused:

reklama
Jesli chodzi o becikowe, to sluchalam ostatnio jak wypowiadala sie na ten temat minister Kopacz. Becikowe dostana te babki, ktore od 10 tyg ciazy beda pod opieka lekarza. Ale ustawa wchodzi w zycie od 1 listopada, wiec mysle ze nas sie to juz nie tyczy. Chyba bedziemy juz w zbyt zaawansowanej ciazy i bedziemy jeszcze na starych zasadach
Jesli chodzi o ubezpieczenie, to ja jak sie dowiedzialam o ciazy to ubezpieczylam sie w PZU. Tam zeby ci cos wyplacili trzeba min, pol roku wplacac skladki i za urodzone dziecko dostaje sie chyba 1000zl

Wiecie co? Mam gips....

Dzisiaj rano wychodziłam z mieszkania i już na zewnątrz, kiedy schodziłam do samochodu, pisząc na dodatek smsa, nagle upadłam i poczułam, że nie mogę wstać w ogóle! Mój Ł był akurat przy samochodzie, zadzwoniłam do niego i pomógł mi wstać. Zawiózł mnie do ortopedy na ostry dyżur i zagipsowali mnie z podejrzeniem skręcenia kostki (od razu mi spuchła i narosła gulka boląca). nie robili mi prześwietlenia bo nie mogą. Czuję się okropnie... To mój pierwszy gips w życiu... Czuję się fatalnie, bo boli mnie, a nic nie mogę wziąć!

Cześć dziewczyny podczytuję Was od kilku dnii postanowiłam dołączyć. Termin porodu mam wyznaczony na 15.11 Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie pozdrawiam wszystkie.:-)

czesc listopadowe mamy!!!
jestem w 11 tygodniu i na ostatniej wizycie lekarz potwierdził mi termin na 20 listopada..wiec mogłam sie juz wpisac tu do Was spokojnie...
pozdrawiam wszystkie listopadowe mamy :)

Pozdrawiam serddecznie nową listopadówkę!

Wariuję już w domu! leżę i dostaję telefony z pracy i bardzo chciałabym to załatwić, a nie mogę...

czesc dziewczyny!!!
jestem tu nowa... wspólczuje tego plamienia....
mnie nie meczy nic specjalneo oprócz tego ze czesto biegam do ubikacji siusiu. Teraz jestem w 11 tygodniu i jeszcze niedawno mialam staszne mdłości, teraz jakby sie skonczyly...Bole brzucha tez miałam dosc mocne ale teraz sa tylko od czasu do czasu...wiem ze jeszcze wiele przede mna ale jakos trzeba to wytrzymac dla dobra naszych maluszków :-) ostatnio byłam u lekarza i moj maluszek ma juz raczki, nózki , głowke i tułów-z fasolki stał sie małym człowieczkiem :-)niesamowite uczucie...
pozdrawiam Was

reklama
natalunia wielkie wspólczucia...najważniejsze zze z dzidza wszystko ok i ze nie upadłaś gorzej choc i tak Ci wsspólczuje..... dzieki za pomoc w suwaczku :-) trzymaj sie

Do góry