reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Oliwka mi lekarz dal tylko duphostin na plamienie..mognez nie...
co do suwaczka to mosisz sobie jakas strone wybrac z ktorej ci suwaczki sie podobaja...
ja tez zauwazylam ze jesc mi sie chce coraz wiecej ehh..
uciekam bo moje male wstalo!!

Dzięki za uspokojenie z tym tyciem. Choć luteine brałam przed ciaza w grudniu przez 10 dni zeby cykl uregulowac i to były najgorsze dni w moim życiu, tak się źle czułam. Chyba najgorsze objawy ciążowe, to nic w porownaniu do tego. Na szczescie po duphastonie na razie nic mi nie jest a biore dwie dziennie.
A nie wiecie jak jest z piciem kawy? Rozpuszczalnej... Tak mi brakuje smaku kawki... Juz nie mowie zeby zaczynac dzien kawa, jak wczesniej, ale po sniadaniu by sie przydala. Jak mierze codziennie ciśnienie, to mam dosc niskie. Wy zrezygnowałyście z kawy?

Monia mi też brakuje kawy, ale boję się pić, tak samo jak coca-colę czy mocną herbatę. Kofeina przenika przez łożysko. Gdzieś czytałam, że można jedną, słabą kawę dziennie, ale ja tam wolę nie ryzykować! Zamierzam się przerzucić na zbożową - zobaczymy, co z tego wyjdzie ;-)

A u mnie zaczela sie nudnosci. Sa rano, popołudniu, wieczorem - poki co nie wymiotuje ale te nudnosci mecza mnie juz potwornie. A to dopiero 5 tydzien...Jak sobie pomysle, ze przede mna jeszcze 2 miesiace takiego samopoczucia to mi sie ryczec chce...

Ja kawke popijam z przyzwyczajenia tzn codzinnie rano z tym ze poniewaz mdlosci biora gore to dam rade najwyzej dwa lyki a reszte musze wylac.Z tego co wiem tak jak Bura pisze nie jest to zdrowe i lepiej nie pic

A mi gin powiedziala, ze slaba mala kawka raz dziennie nie zaszkodzi. Ale i tak jej nie pje bo absolutnie nie mam na nia ochoty.
Dziewczyny - ja mam innym problem. Nie wiem dokladnie w ktorym jestem tygodniu ciazy:-)Pierwszy dzien ostatniej kiesiaczki to 27 stycznia. Gin mi powiedziala, ze jestem w 5 a z kalkulatora mi wychodzi, ze w 7. Czy mozliwe, ze gin podala mi wiek fasloki, a nie moj tydzien ciazy?

Maa wg ostatniej miesiączki we wtorek zaczęłaś 7 t.c. A ginka pewnie podała Ci tygodnie od zapłodnienia (czyli 5).

reklama
Do góry