reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
royanna też byliśmy coś koło 12, ale chyba musiałyśmy się minąć...Widzę, że też dźwigałaś ten wielki żółty kubek i siedziałaś na krzesełku heh:-D Ja miałam wrażenie, że zaraz z tego spadne...:cool2:
kilolek a tak się sponsorzy wykosztowali, że dostałam gazetę "Mamo to ja" z czerwca, kilka próbek kaszek i herbatkę z BoboVita, parę gazetek-książeczek i jeden pampers new baby:sorry: Aż nie wiedziałam, jak się z tym wszystkim zabrać :-)

ja jak będę dużo ściągać to na pewno kupię lektryczny. Na razie mam ręczny medeli (taki z tłokiem do którego trzeba obu rąk) i szczerze go nienawidzę. Zastanawiam się czy nie można by do niego dokupić samej pompki takiej żeby jedną ręką pompowac a nie dwiema.

kilolek a tak się sponsorzy wykosztowali, że dostałam gazetę "Mamo to ja" z czerwca, kilka próbek kaszek i herbatkę z BoboVita, parę gazetek-książeczek i jeden pampers new baby:sorry: Aż nie wiedziałam, jak się z tym wszystkim zabrać :-)
no to faktycznie bardzo niewiele.

ja jak będę dużo ściągać to na pewno kupię lektryczny. Na razie mam ręczny medeli (taki z tłokiem do którego trzeba obu rąk) i szczerze go nienawidzę. Zastanawiam się czy nie można by do niego dokupić samej pompki takiej żeby jedną ręką pompowac a nie dwiema.
a jakiej firmy? mam nadzieje,ze nie ten moj?
ja w ogole nie chcialam kupowac przed porodem, bo chce karmic piersia, i myslalam, ze najwyzej kupie, jak bede potrzebowac ( jestem zielona w temacie dzieci). ale moj mnie uswiadomil, ze i tak bedzie potrzebne, chociazby po to,ze jak pojdziemy do sklepu i dziecko bedzie glodne to chyba lepiej wyjac butelke niz cyca :), albo zostawic dzidzie z mama i mlekiem. odkrywam ostatnio coraz wiecej zale tego,ze on juz ma dwie cudowne corki (kontakt z nimi mam super, ale jak dowiedzialam sie o swojej ciazy to mialam taki zal do niego,ze to moja pierwsza, a jego nie i juz nie bedzie tego tak przezywal jak ja)

ja w ogole nie chcialam kupowac przed porodem, bo chce karmic piersia, i myslalam, ze najwyzej kupie, jak bede potrzebowac ( jestem zielona w temacie dzieci).
Medela. Ja miałam 5 razy zapalenie piersi i ciągłe zastoje i na okragło ściągałam, strasznie się umordowałam ręcznym.

ja w ogole nie chcialam kupowac przed porodem, bo chce karmic piersia, i myslalam, ze najwyzej kupie, jak bede potrzebowac ( jestem zielona w temacie dzieci). ale moj mnie uswiadomil, ze i tak bedzie potrzebne, chociazby po to,ze jak pojdziemy do sklepu i dziecko bedzie glodne to chyba lepiej wyjac butelke niz cyca :), albo zostawic dzidzie z mama i mlekiem. odkrywam ostatnio coraz wiecej zale tego,ze on juz ma dwie cudowne corki (kontakt z nimi mam super, ale jak dowiedzialam sie o swojej ciazy to mialam taki zal do niego,ze to moja pierwsza, a jego nie i juz nie bedzie tego tak przezywal jak ja)

ja tez chce karmic piersia ale przeraza mnie mysl ze maly moze mnie tak pogryzc jak Maja..co mnie zniechecilo do karmienia..dlatego chce elektryczny zeby szybciutko odciagnac pokarm i do butli!!

reklama
ja tez chce karmic piersia ale przeraza mnie mysl ze maly moze mnie tak pogryzc jak Maja..co mnie zniechecilo do karmienia..dlatego chce elektryczny zeby szybciutko odciagnac pokarm i do butli!!
slyszalam od kilku swiezo upieczonych mam,ze takie nakladki na sutki bardzo pomagaja

Do góry