reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
mi się leje po sukience do pasa, wygladam jak z trzeciego świata, bo oczywiście uupał to bez stanika chodzę.

Oj kobietki ja też dziś slaba jestem baaardzo. Nie mam żylaków, ani nogi mi nie puchną, ale nie mogę spać w nocy i to mnie roztraja całkowicie na cały kolejny dzień. myślę już o porodzie i czy dam radę i może dlatego nie moge spać. Panikara ze mnie się robi, a na początku ciąży tak mowilam, a co nie dam rady, a teraz hmmmm.

ja zaczynam sie tak czuc nocami jak przed matura - ciagle odliczanie i anazliza czy to i to gotowe :szok:
Banana mam sokowirowke ale nadal sobie tego wyobrazic nie moge... podaj dokladny przepis co mieszasz z czym i ile czego dodajesz :D:eek:

ja jak będę dużo ściągać to na pewno kupię lektryczny. Na razie mam ręczny medeli (taki z tłokiem do którego trzeba obu rąk) i szczerze go nienawidzę. Zastanawiam się czy nie można by do niego dokupić samej pompki takiej żeby jedną ręką pompowac a nie dwiema.

ja do niego dokupiłam silniczek ;-)ale ja nie mam trumatycznych przeżyć związanych z tym laktatorem może dlatego że takie tłokowe tylko na mnie działają :sorry:
takim z rączka (aventu) nic nie mogłam ściągnąć:baffled:
co do tych nakładek na brodawki to ja w akcie desperacji wysłałam mojego męża po nie do apteki bo Zuzka nie chciała mi pić z lewej piersi i chwytała tak i puszczała ze 20 razy więc miałam poranioną brodawkę ale jak założyłam nakładkę to już wcale nie chciała pić więc stwierdziłam że będę smarować pokarmem i jakoś przecierpię na szczęście po paru dniach wszystko się zagoiło
a na te wklęsle brodawki są jakieś nakladki korygujące i nosi się je chyba jeszcze w ciąży ale nie jestem pewna bo ja nie miałam tego problemu

dojarka zwykla, avent isis,reczna, bo podobno przy elektrycznej nie konrolujesz jak mocno ciagnie,czy cos i moze bolec

ja też używałąm takiej, i teraz znowu musze kupić, bo moja poszłą "do ludzi". Bardzo dobra!! Ja jestem gorącym zwolennikiem ręcznych, bo najpierw pociągasz leciutko i kontrolujesz czas i siłę poszczególnych "ssań", a potem wcale tak bardzo nie trzeba się napompować, bo jak się pierś rozbuja, to samo leci :-) i to z takim ciśnieniem, że mała jak wypuszczała pierś w złym momencie, to przez cały pokój psikało :-D a plamy tłuste i lepiące zostawia...:rofl2:

ja zaczynam sie tak czuc nocami jak przed matura - ciagle odliczanie i anazliza czy to i to gotowe :szok:
Banana mam sokowirowke ale nadal sobie tego wyobrazic nie moge... podaj dokladny przepis co mieszasz z czym i ile czego dodajesz :D:eek:
obieram ziemniaki i cebule, tyle ile potrzebujesz, potem wrzucam na przemian ziemniaki i cebule do otworu :) z jednej strony wycieka mi sok, a w pojemniczku zostaje miazsz. biore garnek, przesypuje ten suchy miazsz, wydaje sie go bardzo malo, potem dolewam wycisniety sok. na dole pod sokiem u mnie byla taka gruba warstwa czegos bialego, nieco twardego, to skrobia z ziemniakow, trzeba to wyskrobac i dodac do reszty, nagle robi cie sie caly garnek. dodajesz sol, pieprz, jajko, troche maki i co tam kto jeszcze daje i smazysz :)

ja tez podobnie robilam placki...tylko w shakerze...tym dzbanku z nazykami na dnie...tylko ziemniaki kroilam dosc drobno i po troche dodawalam a reszte skladnikow jak normalnie do plackow.....
tylko zepsol mi sie ostatnio i nie mam teraz....:sorry:

reklama
Do góry