reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

moj maz w pracy ma internet i czasem siedzi na GG i ostatnio jak gadamy a on do mnie "kotku" "słońce" itp hehe wczoraj jak byl w domu zwrocilam uwage ze dawno tak nie pisał nie mowił do mnie ... ze poczułam sie za czasów małolata kiedy całymi wieczorami sie siedziało i gadało ... az miło sie zrobiło :)

reklama
Paskudnie sie dzisiaj czuję... ... Wstałam w nocy po no-spe bo mnie strasznie brzuch bolał i twardniał. wstałam rano to oprócz niesamowitego bólu krzyża, boli mnie brzusio, i kręci się w głowie.... Zmusiłam się żeby pójść do pracy, ale chyba nic pożytecznego dzisiaj tu nie zrobię....

ja dzisiaj też dokładnie tak samo :sorry2: mam kiepskie samopoczucie
do tego żołądek boli a słaba jestem jak mucha i tak od dwóch dni

natalunia wracaj do domku i się połóż

Mężczyźni moim zdaniem nie są sentymentalni. Tylko takich czasami udają, jak chcą coś ugrać u kobiety :crazy: sorki, ale jestem taka zajeżona na mojego :wściekła/y:
Dlatego ci napisałam że sentymentalni mężczyźni to tylko Ci mali (0-10lat). Ja tam uważam, że facet jest jak baba też ma okres raz w miesiącu i trzeba tylko to jakoś przetrwać. Bo jednak oni to mają chyba ciężej z tymi naszymi hormonkami co nie? :cool:. Mój mąż pojechał sobie na dwa miesiące w zeszłym tygodniu i strasznie już tęsknie za jego humorkami i ręką na moim skaczącym brzuszku. Mimo tego, że mnie strasznie drażnił czasmi i że dla nich wszystko jest czarne, albo białe to teraz tak bardzo mi go brakuje. Z nimi źle, a bez nich uwierzcie mi na słowo jeszcze gorzej.
Ale rozumiem Cię w 100% i wiem jak potrafią zaleść za skóre, wytrwałości i siły życzę ;-).

meldujemy się :-)

córeczka w przedszkolu z wielkim uśmiechem i niedoczekaniem popędzała piotra od 7 rano żeby już ją zwiózł że koleżanki czekają i pani i śniadanie itd itd..:-)

była szczęśliwa bo poszła do straszej grupy i nie jest już maluszkiem

jak zwykle i w tym roku to my byliśmy bardziej przerażeni i przejęci a nasza córeczka zadowolona:tak:

Mary_mary:-) Moi znajomi wzięli ślub w tajemnicy. Wiedzieli właściwie tylko oni. Świadków zabrali z pracy w dniu ślubu, jak stali, bez informowania dokąd i co się dzieje. Dopiero w USC wszystko było jasne:)Rodzice nie wiedzieli, rodzeństwo.. Nawet z tego powodu jakaś awantura chyba była..
Ja też wcześnie za mąż wyszłam, "bez powodu",czyli bez ciąży, bo to pierwsze podejrzenie gdy dziewczyna młoda.. Z perspektywy czasu sądzę, że gdybyśmy jeszcze trochę poczekali to do ślubu by nie doszło i byśmy się rozeszli. A tak, to nas trzyma:eek:

Dziewczyny, aj to sie zastanawiam,czy ja już tego baby blues nie przeżywam?? Dopada mnie świadomość, że już nigdy nie będę ot po prostu tylko dla siebie:zawstydzona/y: Już teraz zawsze będzie dziecko.. Nie ukrywam, że lubię być sama. Teraz zaczynam mieć fazę pozamykanych okien, drzwi, zaciągniętych zasłon, kartka na drzwiach "nie przeszkadzać".. To są przecież ostatnie chwile bycia ze sobą sam na sam. Najchętniej wyjechałabym gdzieś, nikomu nie mówiąc.. z drugiej strony wiem, że wszystkie przygotowania w lesie. I to bycie między młotem a kowadłem irytuje mnie jeszcze bardziej! Help:confused2:

malina- ja tez mam czesto takie mysli, ze juz nigdy nie bede czy bedziemy sami zawsze trzeba badzie myslec najpierw o dziecku ale to chyba normalne, ze ma sie obawy przed taka odpowiedzialnoscia i napewno nie jestesmy z tym same......

malina,tez tak mam.dopiero w listopadzie moglam sobie pozwolic na takie prawdziwe,leniwe plazowe wakacje na teneryfie,pierwszy raz w zyciu (moj chlop mial zawsze problemy z urlopem) a tera z wiem,ze najblizsze takie wakacje beda dopiero za kilka lat,az dzidzia podrosnie. czekaja nas te nieprzespane noce, POROD,wydatki...teraz wstaje,wlaczam komputer i nic mnie nie obchodzi, jedynie,ze musze isc do pracy, potem bedzie zero czasu dla siebie...z ddrugiej strony czuje sie jak potworna egoistka,majac takie mysli:zawstydzona/y:

dojarka zwykla, avent isis,reczna, bo podobno przy elektrycznej nie konrolujesz jak mocno ciagnie,czy cos i moze bolec

Avent Isis Naturally Manual Breast Pump - Boxed on eBay (end time 31-Aug-09 22:27:37 BST)

reklama
dojarka zwykla, avent isis,reczna, bo podobno przy elektrycznej nie konrolujesz jak mocno ciagnie,czy cos i moze bolec

Avent Isis Naturally Manual Breast Pump - Boxed on eBay (end time 31-Aug-09 22:27:37 BST)

kontraluje sie i mozesz tez recznie odciagac badz 3 moce sa bo mam akurat taki tzn elektryczny

a co do tej "wolnosci" co teraz mamy wczoraj wieczorem mowilam dla meza ze musimy spedzac ze soba duzo czasu i nacieszyc sie bo bedzie dzidzia to bedziemy sie dzielic soba nawzajem itp... a on ze dzidzia bedzie tez bedziemy sie cieszyc soba :) zobaczymy jak to bedzie

Do góry