reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Skoro można się poużalać to mi chyba też jest to potrzebne. Ja mam straszne problemy ze spaniem, niby jestem zmęczona, ale przychodzi noc a tu snu zero i głowa mi na następny dzień pęka, a spać w dzień i tak nie mogę.
Brzuszek ja mam dośc twardy przez cały czas, ale lekarka mi powiedziała, że taki urok mojej ciąży, naszczęście narazie rozstępów nie widać.
Mój synuś już od dawna obrócony jest główką w dół i czasem jak zacznie mnie kopac po żołądku to mam dyskusje z kibelkiem i nic przełknąc nie mogę.

Gruszki uwielbiam.

JA się za chwilę roztopię. Mam wrażenie, że nogi nie chcą mnie nosić, a synus kopie mnie po żołądku chyba, bo jest mi strasznie niedobrze.

Hej, z tą kaszką po tygodniu to mnie zatkało, ale cóż kiedyś kobiety inaczej podchodziły do wychowywania dzieci, he..., może dlatego nie było alergii i takich częstych infekcji u dzieciaczków.

Co do witamin to ja biorę Prenatal, przed ciążą i w pierwszym miesiącu Prenatal kompleks, potem przerwa i sam kwas foliowy, od czwartego miesiąca Prenatal classic a teraz Prenatal dha.

Uciekam niestety, mam gościa:-)

biedna ja też mam dużo problemów..
i łapie mnie wszystko po kolei....:sorry2: no i z wymiotami też mam ciągle problem..
już teraz mniejszy bo tylko ok 1 w tyg.... ale zawsze się liczy...
a ciągle czuję jakby mi coś w gardle stało stąd brak apetytu....
no i taki już ten urok....:sorry2:

dzieki dziewczyny za opinie tez mam takie zdanie jak Wy ale wolałam sie upewnic... my z miom mezem bylismy podobnego wzrostu jak sie urodziliśmy tylko ze on był grubszy... i tez mysle ze to kwestia zwiazana z genami... ale dziekuje....

Kaszka po tygodniu!! ?? |!! ?? Nadziwic sie nie moge. Chciaz jak powiedzialam mojej mamie, ze wyczytałam w gazecie, ze do 3roku życia nie mozna podawac dziecku krowiego mleka, to popatrzyła na mnie jak na kosmite i zapytała :"a ty niby jakie piłas? Tylko trzeba je dłużej gotowac." No ale teraz jest wiecej rzeczy do wyboru dla dzieci niz 26lat temu, gdu sie urodziłam...

Dziewczyny coś mi sie zdaje, ze kiepski dzis dzień. U nas też duchota ale czarne chmury sie zbierają więc jest nadzieja na deszcz. Chociaż pewnie za kilka tygodni bedziemy narzekać, że zimno, że pada i z domu nie da się wyjść ....
Ja dziś zaliczyłam cotygodniowa wizytę w pracy no i moja zmienniczka pierwszy raz nie wytrzymała i wypłakała mi sie w rekaw, że ona nie daje rady z moimi obowiązkami, że to zaduzo na 1 osobę, staram jej sie pomóc w miarę mozliwości i jeżdże do firmy raz w tygodniu na kilka godzin, ale juz zapowiedziałam, że w 9 m-cu to raczej niech na mnie nie liczą.
A teraz wstawilam sobie drożdżowkę ze sliwkami do piecyka i już nie moge sie doczekać kiedy sie upiecze :-)

reklama
a wiecie co ja też nie chciałam sie tak witaminami faszerować i zaczęłam brać tak co drugi dzień - lekarz powiedział, że ok i teraz wyszło mi, że mam anemię. Jutro mam wizytę, zobaczymy co powie ?!?!
bo już nie wiem co mam myśleć :)

ja nic nie biorę. Brałam tylko maternę w piewszej ciąży i reczywiście synio był duży - 4 kg, ale nie wiem czy to od tego. A anemię miałam w każdej ciąży, bo to jest anemia fizjologiczna :tak: więc nie musisz się martwić, trzeba będzie brać żelazo..

Do góry