reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
ja nie mogłabym suchego chleba bo wiecznie mam uczucie że coś mi w przełyku stoi....:baffled: no i zapomniałam dodac o bólach kręgosłupa i tego nerwu kuszowego czy jakoś tak...z tym tez nie mogę sobie poradzić i nie mogę wstać z bólu z łóżka....

witam kobitki :-)

iwona&laura slicznie wygladacie z córunią ;-) to widacmasz niezły zamet z corcią, moze jak sie braciszek pojawi to sie uspokoi troszeczke bedzie bardziej pomocna i ciekawa wszystkiego coz braciszkiem zwiazane :-)

etna36 moja dzidzia tezbarzo czesto wyycha brzuszek tak ze az boli pewnie powiekszaja sobie wlasnie swoje mieszkanka ... ale ja nspy nigdy nie bralam wzielas profilaktycznie czy to jakos pomaga ?

u nas upałów ciąg dalszy :-) mialam nigdzie nie wychodzic ale ile to mozna siedziec w domu, poszlamna miasto i kupilismy z P. kolejna posciel, taka sliczna byla ze nie moglam sie oprzec :-)
juz powoli nam sie wykreslaja rzeczy z isty wyprawkowej i nawetduzo nie zostalo :-)
powiedzcie mi dziewczyny na jakie wanienki sie zdecydowalyscie??:-p

Na poczatku ciazy z obciazeniem 50g. wyniki mialam 89, 148, 112, ale juz niecale 2 miesiace temu z obciazeniem 75g. 97, 143, 130 i dlatego lekarz uznal, ze wysokie i kazal powtorzyc. Tym razem jeszcze wyzsze, ale mam nadzieje, ze to przez to, ze i glukozy bylo wiecej. Pewnie jednak bede sie musiala zwlec we wtorek do lekarza, albo znow wysle meza - tylko glupio mu siedziec samemu w poczekalni pelnej ciezarnych kobiet ( jednak takie sa minusy przykazania - zona musi lezec ). Przy moich policystycznych jajnikach ciagle strasza mnie wystapieniem cukrzycy typu II, ale mam nadzieje, ze jednak nic takiego mi sie nie przytrafi - za bardzo kocham slodycze.

Ja też kocham słodycze, i wiem że moja cukrzyca przyplątała mi się po to, żebym mogła za nimi trochę potęsknić:-) a jak już przejdzie, to zjem.. no sama nie wiem co zjem, ale będzie tego dużo :rofl2:
Wcale nie są zle te Twoje wyniki na moje oko. Ale lepiej pokazać lekarzowi, żeby mieć spokojną głowę :tak:

Danika temat wanienek przerabialysmy ostatnio na watku zakupowym :) Wiekszosc zdecydowala sie na najzwyklejsze wanienki, bo najbardziej praktyczne. Doswiadczone mamuski odradzaly profilowane wanienki bo ciezej sie kompie maluszka na brzuszku, jest to wrecz prawie nie mozliwe. ;-)
Ja sama tez kupilam najtansza wanienke w IKEI, zwykla niebieska ale wmiare duza i praktyczna. Napewno starczy gdy moj smyk podrosnie i bedzie sie chcial pochlupac a nie bedzie mogl przejsc do normalnej wanny ;-)

Bardzo interesuje mnie temat paciorkowca...sama prosilas o to badanie, czy lekarz Ci zlecil? Jesli sama, to ile kosztowalo? Robi je notrmalnie kazdy ginekolog? Jutro mam wizyte wiec tez podpytam:)

Paciorkowca wykryto podczas rutynowych badań, ponieważ wczesniej miałam robione mocz + krew i wyniki moczu nie były rewelacyjne, przy kolejnej wizycie zalecił lekarz dodatkowo POSIEW wiec w sumie miałam morfologia, mocz + posiew, zaplacilam kolo 36 pln ( chodze prywatnie i do lab tez pryw ) i wlasnie w tym posiewie wykryto bakterie paciorkowca (Streptococcus agalactiae; GBS czyli Group B Streptococcus (po angielsku) lub Paciorkowiec grupy B (w języku polskim);)
Dostalam furaginum ( albo jakos tak ) + globułki dopocwowe i to wszytsko.
Moj lekarz sam kontroluje jakie badania i kiedy mam robic i jak czesto powtarzac.
Podobno wiekszosc kobiet jest nosicielami paciorkowca, lepiej o tym wczesniej wiedzsiec i sie leczyc bo jak nie, a podczas porodu dzieciatko nie dostanie antybiotyku- grozi mu nawet sepsa, wiec popros lekarza o te badania bo to podobno czesto wystepuje u kobiet w ciazy i nieleczone jest baaardzo niebezpieczne.

Gosiaczek, dziekuje za info. Ja tez czytalam, ze to niebezpieczne bakterie dla dzieciaczkow dlatego pytalam. Jutro spytam moja gin co o tym mysli.

reklama
Podobno wiekszosc kobiet jest nosicielami paciorkowca, lepiej o tym wczesniej wiedzsiec i sie leczyc bo jak nie, a podczas porodu dzieciatko nie dostanie antybiotyku- grozi mu nawet sepsa, wiec popros lekarza o te badania bo to podobno czesto wystepuje u kobiet w ciazy i nieleczone jest baaardzo niebezpieczne.

dokładnie rzecz ujmując - podczas porodu antbiotyk dostaje matka jeśli ma wykrytego tego gronkowca, a dzidzia - jeśli mimo wszystko sie zakazi, co wiadomo dopiero w drugiej dobie życia - zaczyna brać antybiotyk i bierze go aż przez tydzień. Wiem, bo niestety sama miałąm to świństwo, co okazało się dopiero po porodzie, jak wykryli, że mała jest zakażona :wściekła/y: Mój gin twierdzi, że w tej ciąży zrobimy badanie dopiero 4 tyg przed terminem, żeby mieć świeży wynik, co jego zdaniem wystarczy..

Do góry