katrenki
Fanka BB :)
Ja jutro ide do lekarza zeby dal mi zwolnienie do konca ciazy...mam nadzieje, ze nie bedzie marudzil....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na poczatku ciazy z obciazeniem 50g. wyniki mialam 89, 148, 112, ale juz niecale 2 miesiace temu z obciazeniem 75g. 97, 143, 130 i dlatego lekarz uznal, ze wysokie i kazal powtorzyc. Tym razem jeszcze wyzsze, ale mam nadzieje, ze to przez to, ze i glukozy bylo wiecej. Pewnie jednak bede sie musiala zwlec we wtorek do lekarza, albo znow wysle meza - tylko glupio mu siedziec samemu w poczekalni pelnej ciezarnych kobiet ( jednak takie sa minusy przykazania - zona musi lezec ). Przy moich policystycznych jajnikach ciagle strasza mnie wystapieniem cukrzycy typu II, ale mam nadzieje, ze jednak nic takiego mi sie nie przytrafi - za bardzo kocham slodycze.
Bardzo interesuje mnie temat paciorkowca...sama prosilas o to badanie, czy lekarz Ci zlecil? Jesli sama, to ile kosztowalo? Robi je notrmalnie kazdy ginekolog? Jutro mam wizyte wiec tez podpytam
Podobno wiekszosc kobiet jest nosicielami paciorkowca, lepiej o tym wczesniej wiedzsiec i sie leczyc bo jak nie, a podczas porodu dzieciatko nie dostanie antybiotyku- grozi mu nawet sepsa, wiec popros lekarza o te badania bo to podobno czesto wystepuje u kobiet w ciazy i nieleczone jest baaardzo niebezpieczne.