reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Pojechałam dziś do mamuni mojej i poczęstowałam się u niej pudróweczką, maleńkim jednym cukiereczkiem i... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ułamał mi się kawałek szóstki z prawej strony :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. już dzwoniłam do dentystki - za tydzień dokładnie mam wizytę...:wściekła/y::wściekła/y:
:szok::szok::szok: od pudrówki.....

a wiecie tak mi o zębach mówisz i przypomniałam sobie że śniło mi się wczoraj , że wylatywała mi jedynka górna...:eek: no i leciała mi krew .. i wypadła mmi całkowicie a później jak spojrzałam w lustro bo ktoś mówił że mi odrasta to miałam już wszystkie zęby normalnie....:confused2:

dziwny sen....

reklama
witajcie:)

ale mnie dlugo nie bylo....

Pamieta ktos tu jeszcze o mnie?????

Ja dzis wlasnie wyszlam ze szpitala i obym do listopada nie wracala dso niego....
jestem juz w 28tc i 4d :) sukces....

ciaza nadal zagrozona...aler jest poprawa z naczna.....
mam sie oszczedzac i oszcesdzac i dbac o siebie....
nie wiem czy mowilam bedzie synek...
chyba JULEK:) albo jak maz cche Szymek....
to sie zoabczy...
pozdrawiam::)

ps; ide czytac....uffff to jakies 120 stron....:szok:

witajcie:)

ale mnie dlugo nie bylo....

Pamieta ktos tu jeszcze o mnie?????

Ja dzis wlasnie wyszlam ze szpitala i obym do listopada nie wracala dso niego....
jestem juz w 28tc i 4d :) sukces....

ciaza nadal zagrozona...aler jest poprawa z naczna.....
mam sie oszczedzac i oszcesdzac i dbac o siebie....
nie wiem czy mowilam bedzie synek...
chyba JULEK:) albo jak maz cche Szymek....
to sie zoabczy...
pozdrawiam::)

ps; ide czytac....uffff to jakies 120 stron....:szok:
miło że wróciułaś... jasne że pamiętamy :tak:
cieszę się że wszystko u Ciebie ok....
obyś została z nami do końca.....
no i słuchaj sie lekarza.... -oszczędzaj się.....
trzymam kciuki żebyś wytrwała do końca:tak:

etna36 moja dzidzia tezbarzo czesto wyycha brzuszek tak ze az boli pewnie powiekszaja sobie wlasnie swoje mieszkanka ... ale ja nspy nigdy nie bralam wzielas profilaktycznie czy to jakos pomaga ?
Wziełam no-spe i pomogła, miesnie i brzuch przestały byc takie napięte.

ja będę miała najzwyklejszą wanienkę i to po mojej cioci, sama kąpałam jej synka w niej jak miał 3 tygodnie i bardzo dobrze mi szło więc mam ją już wypróbowaną.

Witamy i PAMIĘTAMY ty w nas wątpisz czy co?, często się o ciebie pytamy. Jak miło usłyszeć, że u was ok, aż chce się spiewac z radości!!!!

My z męzem płynelismy dzisiaj z Gdyni na |Hel wodolotem i było super, zajelo to nam w jedna strone 30 min - to bardzo szybko. Tam wszyscy sie patrzeli na moj brzuszek, bo bylam w dwuczesciowym stroju (bo w jedno sie nie mieszcze :)) i musiałam go troche zasłonić chustką.
Bylismy tez na zakupach w tesco i przy kasie z pierwszeństwem stałam w kolejce przed 4 facetami, nie odezwałam sie ani słowa czekajac na jakas reakcje ich, albo kasjerki, ale mogłam o tym zapomnieć. Nikogo to nie wzruszyło, a moj maz prawie parował, ale powiedziłam mu ze nie warto. O tym to powinni program w telewizji nakrecic, naprawde ktos powinien cos z tym zrobic, znieczulica totalna.

Dzisiaj szukałam informacji o herbatkach na przeziębienie i znalazłam przy okazji info o herbatkach w ciąży. NA skurcze i początkujące infekcje najlepsza jest herbatka z głogu. Natomiast z liści malin na uelastycznienie szyjki!!!! W II trymestrze nalezy ją pić raz dziennie, a w III już 2-3. Jutro z rana maszeruję do zielarni po herbatę z liści malin :tak:

Ja to chyba szczęściara jestem :) Nie zdarzyła mi się jeszcze ani jedna przykra sytuacja w sklepie, urzędzie, gdziekolwiek. Wręcz przeciwnie. Z reguły nikogo nie proszę (choć zdarzyło się 2 razy), a ludzie sami przepuszczają mnie w kolejkach. Dzisiaj stałam i zastanawiałam się czy dam radę załadować do wózka zgrzewkę mineralki, a tu pan wyskoczył i pyta: może pomóc? Na parkingu poprosiłam innego, żeby zapakował mi tę zgrzewkę do bagażnika, a on się pyta, czy resztę zakupów też. Kiedyś chciałam przepuścić w kolejce starszą kobietę, a ona, że dziękuję, ale ma czas więc może postać. Nie zauważyłam też żadnych oburzonych spojrzeń ze względu na brak obrączki. Dziewczyny, uśmiechajcie się ile wlezie i do kogo się da - to dobre na cerę, poprawia samopoczucie, i słowo honoru, że działa na innych.

reklama
Hej Dziewczyny ?

Raczej mam taki organizm , że mam zaparcia, ale od 2 dni mam biegunkę-leci ze mnie woda.
Nie wiem czy mi coś zaszkodziło czy co...
Mój gin jest na urlopie, nie wiem co robić, czy jest powód żeby panikować??
Wyczytałam, że w ciąży można zażyć Smectę, więc chyba skoczę do apteki żeby nie odwodnić organizmu....

Czy tez macie problem z biegunką ??

Poza tym puchną mi te stopy, po nocy opuchlizna znika ale w ciągu dnia w te upały trochę puchną, więc moczę po pracy nogi w zimnej wodzie i leżę.

Do góry