reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

oczywiscie, trzeba mieć skierowanie od ginekologa, który przy przekroczeniu normy ma obowiazek Ci je dać!
kazali Ci trzymac dietę, a Ty nie mierzysz cukru, to skąd wiesz, że dieta jest dobra? jesteśmy sąsiadkami, jeśli chcesz, mogę Ci pożyczyć glukometr dopoki nie wywalczysz sobie skierowania i wizyty u specjalisty :tak:
paski do glukometru też mam na zbyciu
no ale przecież Tobie jest potrzebny! Postaram sie skombinowac, ajak nie to kupię, ale musze niestety z tydzień co najmniej poczekac, bo chwilowo goła jestem :zawstydzona/y:
A czy tego skierowania nie może dać internista?
Wydaje mi się dziwne, że aż dwóch lekarzy nie dalo mi tego skierowania. Ja nie nalegałam, bo nie wiedziałam jak to jest. Zaskoczyła mnie ta cukrzyca.
W przyszłym tygodniu podejdę do przychodni żeby mi w zabiegowym cukier zbadali i od razu wejdę do położnej.

reklama
Cześć dziewzyny
dzisiaj mam takiego doła że nie mam siły pisać czuje się fatalnie wszystko mnie denerwuje itd
z ciekawości się zmierzyłam i mój brzuch ma 86 cm nie wiem czy to dużo czy mało :sorry2:

A czy Was bolą sutki???:confused: bo ja zauważyłam, że moje zrobiły się bardzo wrażliwe na dotyk i ciepłe.
mnie dzisiaj strasznie bolały piersi tak jak przy nawale pokarmu :szok: ale sprawdzałam i nowy się jeszcze nie pojawił a stary już zanikł (przestałam karmi w drugim miesiącu ciąży)
pozdrawiam i życzę zdrowia

no ale przecież Tobie jest potrzebny! Postaram sie skombinowac, ajak nie to kupię, ale musze niestety z tydzień co najmniej poczekac, bo chwilowo goła jestem :zawstydzona/y:
A czy tego skierowania nie może dać internista?
Wydaje mi się dziwne, że aż dwóch lekarzy nie dalo mi tego skierowania. Ja nie nalegałam, bo nie wiedziałam jak to jest. Zaskoczyła mnie ta cukrzyca.
W przyszłym tygodniu podejdę do przychodni żeby mi w zabiegowym cukier zbadali i od razu wejdę do położnej.

no wiesz.. zaproponowałam Ci bo mam dwa, przecież jedynego bym za nic nie oddała:szok: bez kontroli nad cukrem bym zwariowała chyba :confused: jeśli chcesz go pożyczyć, to daj znać, jutro 14-18 jestem w pracy, jeśli wybierzesz się na spacer na deptak, to bede. Tylko musze wiedziec czy to zabierać. Mam też trochę pasków do niego to Ci dam - paski bez recept są drogie. No i mogę Ci o diecie opowiedziec, jeśli nie będzie klientów ;-) Polecam Ci istniejący wątek "cukrzyca ciążowa" w temacie "ciąża, poród, połóg", ja zaczynałam od przeczytania wszystkiego co tam było i mi pomogło

Dzięki wielkie, ale na razie się wstrzymam. Poczytam. A w poniedziałek pójdę na cukier. Wiem, że w Milanówku wypożyczają glukometry. Zobaczymy co gin mi powie. Jest kierownikiem przychodni więc powinna mi załatwić. Chyba, że cukier mi super wyjdzie, ale wątpię w to.
Gdybym nic nie załatwię to się odezwę i jeszcze Cię poproszę.

Ja teraz dopiero... z tym cukrem to nie zarty, twoja dzidzia moze byc taka duza z powodu cukrów właśnie, potem same poblemy. Ja tez czytałam tamto podfroum warto :) tam sa przepisy :)

tak z ciekawosci zmierzylam sobie brzuch tylko nie wiem czy dobrze to zrobilam i mam 113 cm czy to duzo ?:confused: przyznam troche mi sie chyba za duzo przytylo
no co ty to tak w sam raz, do porodu jeszcze mozesz przytyc spoko 10cm
A co w tych kremach truje dziecko??? No nie przesadzajmy!!!
Perfekta i Pharmaceries i wszystkie kosmetyki dla kobiet w ciąży są bezpieczne dla dzieci.
Ja tez jestem tego samego zdania, ze nic do dziecka nie dochodzi, ale moj dermatolog jest bardzo znanym prof i jest chyba na tym punkcie przewrazliwiony. Ja tak sobie tego do serca nie biore i tez mam kosmetyki z serii perfecta
Dziewczyny, właśnie wróciłam od swojej ginekolog...Dostałam zwolnienie z cyferką 1 czyli leżeć...
Biedactwo, wspolczuje ale musisz byc dzielna. A czemu ograniczyli ci komputer?
to nie o mobilizację chodzi. Ja nie mam czasu liczyć w ciągu dnia tych kalorii, wiele rzeczy nie mogę jeść przy moim synku, bo on ma alergię a przy tym welka ochotę na to co mu nie wolno...
Ty tez musisz byc dzielna i skorzystaj z pomocy IzaBK bedziesz spokojniejsza i na pewno ci sie odrazu nastroj polepszy. Ja wiem tylko ze przy odpowiednim zestawieniu produktow nie musisz wcale chodzic glodna
Cześć dziewzyny
dzisiaj mam takiego doła że nie mam siły pisać czuje się fatalnie wszystko mnie denerwuje itd
z ciekawości się zmierzyłam i mój brzuch ma 86 cm nie wiem czy to dużo czy mało
mnie dzisiaj strasznie bolały piersi tak jak przy nawale pokarmu :szok: ale sprawdzałam i nowy się jeszcze nie pojawił a stary już zanikł (przestałam karmi w drugim miesiącu ciąży)
pozdrawiam i życzę zdrowia
A z jakiego powodu ten dół?
Jeśli chodzi o piersi to ja dzisiaj wyczytałam na moim suwaczku o tym że może nam się wydzielać siara i jak przycisnelam sutka zeby sprawdzic to mi dwie kropelki wylecialy z lewego. Byłam w szoku strasznym, ale tylko te dwie.

Ja teraz dopiero... z tym cukrem to nie zarty, twoja dzidzia moze byc taka duza z powodu cukrów właśnie, potem same poblemy. Ja tez czytałam tamto podfroum warto :) tam sa przepisy :)

Ty tez musisz byc dzielna i skorzystaj z pomocy IzaBK bedziesz spokojniejsza i na pewno ci sie odrazu nastroj polepszy. Ja wiem tylko ze przy odpowiednim zestawieniu produktow nie musisz wcale chodzic glodna
a no właśnie, czytam ten watek o cukrzycy. Wiele nie przeczytałam ale juz mam jakis obraz sytuacji. Przeczytałam kilka porad od diabetologa i nikomu nie kazali ograniczać kcal do 1500 :wściekła/y: nie licząc tych kcal to odżywiam się ok. Chociaż trochę za rzadko. Więc powinno być dobrze. Muszę tylko jeden posiłek dodać.

reklama
Ja tylko na chwilę, bo musiałam wziąć numer tel. do ZUSu(oczywiście pieniędzy nie dostałam). Nie wiem, czy to od tego leżenia i opychania się cały dzień natką i selerem naciowym, ale waga pokazała prawie 1kg mniej. Więc może rzeczywiście zejdzie ze mnie ta woda...:sorry2: Jak na razie wszyscy koło mnie biegają i zabraniają robić cokolwiek...A dostęp do komputera mi ograniczyli do 1h dziennie za to z nogami na poduszkach, na drugim krześle:cool2: Mam nadzieję, że będzie dobrze i nie będę musiała leżeć aż do porodu... Od wczoraj przeczytałam już jedną książkę, na szczęście zostało mi jeszcze 6, w tym 2 fajne poradniki ciążowo-połogowe :-D Się doedukuję, a co ;-)
Już mnie wyganiają do łóżka, więc zmykam :dry:

Do góry