Pianistka u mnie to wygląda podobnie, tyle że tutaj ciąży nie ratują do 24 tc... jeśli chodzi o leki to tutaj tez nie sa zwolennikami leków, i wogóle podejście jest raczej spokojne opanowane co dobrze odbija sie na mnei i dzidzi bo ja tez nie stresuję sie tak wszystkim ... :-)
poród tutaj odbiera położna która ciąże całą prowadzi, no chyba że cos jest nie tak wyniki sa nie takie to opieke nad ciezarna przejmuje lekarz ginekolog który pracuje tylko w szpitalu ...
USG robione jest tez 3 razy obowiązkowe a jezeli ktos ma ochote na wiecej to są prywatne kliniki które wykonuja takie badania na pamiątke, m bylismy na jednym takim dostalismy piekny album ze zdjeciami film dvd oraz duzego misia dla małej :-) poczywsicie pomiary tez były robione no ale ta wizyta nie jest wpisywana w karte ciazy bo to ech było dla nas :-)
po porodzie opieke przejmuje pielegniarka ktora przychodzi codziennie pomagac we wszystkim, nawet kanapke zrobi i ogarnie mieszkanko ;-) położna ktora odbierała porod i zajmowala sie w czasie ciazy przychodzi z 2-3 razy na kontrol po porodzie.
A jeśli chodzi o lekarza to tutaj jest lekarz domowy, nie jezdzi sie po przychodniach czy cos w tym stylu tylko lekarz przyjezdza do domu :-)
etna36 no ja już sie tu czuję dobrze, ogólnie lubię całą stronę BB :-)
My niedawno wróciliśmy z zakupów jessu myślałam że mi kregosłup odpadnie
dawno mnei tak nie bolało brzuch z przodu plecy z tylu nie wiedziałam na którą stronę sie wygiąć :-( no ale w ostatnim sklepie kupowaliśmy baby foona także czekając na niego a czekaliśmy ok 10 min usiadłam na fotelu wystawionym w sklepie który masował plecy achh udawałm że go testuję ;-) a tak naprawde odpływałam :-) wogóle mi sie nei chcialo wstawac
teraz lerze i odpoczywam bo jesczze czeka mnei sprzatanie przed wyjazdem i pakowanie :-( a sił mi już brak ...
ale kupiłam sobie torebkę tuniczki dwie niuni smoczki kupilismy babyfoona i takie tam ... :-)
ok chyba sie drzemne nawet bo co mnei glowa zaczyna boleć :-(
odezwę sie pożniej ;-)
ciaaooo