reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a gdzie jest Ka...M??????????? dawno nie pisała:-(
też się nad tym zastanawiałam :)))
Czesc dziewczyny:)
Wpadam dzis na bb ale tylko na chwile, bo dopiero wczoraj wrocilam z jednego urlopu a jutro jade jeszcze na tydzien nad morze. Ale tam mam dostep do bb wiec szybko nadrobie zaleglosci:)
Chcialam Wam sie tylko przypomniec, abyscie nie zapomnialy o mnie;)
takiej to dobrze :)) nie zapomniałyśmy o Tobie na pewno :))

reklama
Pianistka u mnie to wygląda podobnie, tyle że tutaj ciąży nie ratują do 24 tc... jeśli chodzi o leki to tutaj tez nie sa zwolennikami leków, i wogóle podejście jest raczej spokojne opanowane co dobrze odbija sie na mnei i dzidzi bo ja tez nie stresuję sie tak wszystkim ... :-)
poród tutaj odbiera położna która ciąże całą prowadzi, no chyba że cos jest nie tak wyniki sa nie takie to opieke nad ciezarna przejmuje lekarz ginekolog który pracuje tylko w szpitalu ...
USG robione jest tez 3 razy obowiązkowe a jezeli ktos ma ochote na wiecej to są prywatne kliniki które wykonuja takie badania na pamiątke, m bylismy na jednym takim dostalismy piekny album ze zdjeciami film dvd oraz duzego misia dla małej :-) poczywsicie pomiary tez były robione no ale ta wizyta nie jest wpisywana w karte ciazy bo to ech było dla nas :-)
po porodzie opieke przejmuje pielegniarka ktora przychodzi codziennie pomagac we wszystkim, nawet kanapke zrobi i ogarnie mieszkanko ;-) położna ktora odbierała porod i zajmowala sie w czasie ciazy przychodzi z 2-3 razy na kontrol po porodzie.
A jeśli chodzi o lekarza to tutaj jest lekarz domowy, nie jezdzi sie po przychodniach czy cos w tym stylu tylko lekarz przyjezdza do domu :-)

etna36 no ja już sie tu czuję dobrze, ogólnie lubię całą stronę BB :-)

My niedawno wróciliśmy z zakupów jessu myślałam że mi kregosłup odpadnie :szok: dawno mnei tak nie bolało brzuch z przodu plecy z tylu nie wiedziałam na którą stronę sie wygiąć :-( no ale w ostatnim sklepie kupowaliśmy baby foona także czekając na niego a czekaliśmy ok 10 min usiadłam na fotelu wystawionym w sklepie który masował plecy achh udawałm że go testuję ;-) a tak naprawde odpływałam :-) wogóle mi sie nei chcialo wstawac :-p

teraz lerze i odpoczywam bo jesczze czeka mnei sprzatanie przed wyjazdem i pakowanie :-( a sił mi już brak ...
ale kupiłam sobie torebkę tuniczki dwie niuni smoczki kupilismy babyfoona i takie tam ... :-)

ok chyba sie drzemne nawet bo co mnei glowa zaczyna boleć :-(
odezwę sie pożniej ;-)
ciaaooo

Cześć
ja wczoraj zabrałam się za segrowanie rzeczy po Zuzi i chciałam część wyprać ale uświadomiłam sobie że nie mam proszku dla dzieci :dry:i mówie o tym mężowi a on patrzy na mnie jakna kosmitkę i mówi no jak to znowu trzeba będzie prać w proszku dla dzieci :sorry2:chyba jeszcze do niego nie dotarło że będziemy mieli kolejne dziecko :cool2:

- Herbatki na laktację np. Hipp do wyboru herbatka granulowana lub w torebkach, są pewnie inne dostępne na rynku, al ja akurat widziałam reklamę tej w gazetce dla mam.
- płyn odkażający, w zasadzie każdy dostępny w aptece, ale na forum często dziewczyny polecają Tantum Rossa, ja jeszcze kupię szare mydło do podmywania (mydło wysusza rany) na przemian z płynem do higieny Ziaja (z wyciągiem z szałwii lekarskiej) mnie chyba najbardziej pomagały wykłe okłady z riwanolu
- krem na pękające brodawki sutkowe też kupisz w aptece, ale konkretnie nie mam upatrzonego, ale wiem, że 100% i zastanawiam się czy Sudocrem do tego się stosuje?
Sudocrem się nie nadaje bo zawiera cynk

Z własnego doświadczenia mogę polecić purelan firmy medela. To sama lanolina, nie trzeba jej zmywać z sutków przed kolejnym karmieniem. I swietnie nawilża/natłuszcza.
:tak::tak::tak: i jeszcze własny pokarm bardzo dobrze goi i nic nie kosztuje;-)

a gdzie jest Ka...M??????????? dawno nie pisała:-(
mam nadzieje że się nie obraziła na forum

- Herbatki na laktację np. Hipp do wyboru herbatka granulowana lub w torebkach, są pewnie inne dostępne na rynku, al ja akurat widziałam reklamę tej w gazetce dla mam.
- płyn odkażający, w zasadzie każdy dostępny w aptece, ale na forum często dziewczyny polecają Tantum Rossa, ja jeszcze kupię szare mydło do podmywania (mydło wysusza rany) na przemian z płynem do higieny Ziaja (z wyciągiem z szałwii lekarskiej)
- krem na pękające brodawki sutkowe też kupisz w aptece, ale konkretnie nie mam upatrzonego, ale wiem, że na 100% są takie i zastanawiam się czy Sudocrem do tego się stosuje?
oj sudocrem to raczej nie, bo on wysusza (na trądzik jest dobry). Przy ookazji sudocremu. Jak leżałam po porodzie w szpitaluu to ppołożna nakrzyczala na jedną matę, ze sudocremem smaruje pupę dziecku skoro nie ma odparzeń, bo niepotrzebnie wysusza.
Z własnego doświadczenia mogę polecić purelan firmy medela. To sama lanolina, nie trzeba jej zmywać z sutków przed kolejnym karmieniem. I swietnie nawilża/natłuszcza.
to bardzo podobnie jjak bepanthen, teznie trzeba go zmywać, a jest tani i w dodatku bardzo dobry do pupki dziecka, więc nie ma ryzyka, ze się nie przyda i się nie zużyje. Ja właśnie kupie bepanthhen i będę miala 2 w 1.

oj
to bardzo podobnie jjak bepanthen, teznie trzeba go zmywać, a jest tani i w dodatku bardzo dobry do pupki dziecka, więc nie ma ryzyka, ze się nie przyda i się nie zużyje. Ja właśnie kupie bepanthhen i będę miala 2 w 1.
\

tylko on tak dziwnie pachnie i moja Zuzka nie chciała ssać po posmarowaniu :sorry2:ale rzeczywiście jest dobry :tak:ja jednak obstaje przy tym że najbardziej pomaga pokarm

Pytałam o Sudocrem, bo nie byłam pewna czy na sutki się nadaje, ale dobrze, że poruszyłam ten temat, bo bym głupia go kupiła:zawstydzona/y:

A może Ka...M jest na wakacjach i nie ma dostępu do neta i BB?

Jutro dzwonię do przychodni! Skurcze nie mijają :-( Są dalej bezbolesne ale silnie bardzo twardnieje brzuch. Najczęściej jak wstaję po dłuższym siedzeniu lub jak chodzę. W pozycji leżącej jeszcze się nie zdarzył. Co do wycieku bezbarwnego płynu to jest dalej, ale już nie przy każdym skurczu. Zaczynam się martwić bo to dopiero początek 26 tygodnia :-(

reklama
Do góry