reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

xxxklaudziaxxx po no-spie przestało tak boleć, ale kładłam się spać z brzuchem sterczącym i twardym jak kamień, wstałam to już jest normalny, miękki i boli tylko pod biustem od czasu do czasu, ale dużo słabiej. Dzwoniłam do położnej, powiedziała, ze to na pewno bóle gastryczne, czyli dietka szykuje mi się dziś i jutro.
mary__mary a może herbatka z cytrynką i miodem coś Ci pomoże? Mi pomaga zawsze.
weri a mnie dziś głodek obudził o 5 i musiałam kanapkę z serkiem białym wsunąć, potem położyłam się dalej spać i od 8 już na nogach.

W nocy też czesto wstaję, chyba przez tą duchotę i na siusiu.

reklama
Z tego co wiem to zamachy w Iraku u nas tylko zamieszki i bijatyka z policja. Juz ponad 40 dni, ale wciaz nie jest spokojnie. Przestalam ogladac perska telewizje.
Dzis jednak mamy wieksze zmartwienie. Mame mojego K. zabrali do szpitala z zanikajacym pulsem. Powinna zostac na CCU, ale nie ma miejsc wiec lezy na ostrym dyzurze, a moj maz siedzi przy niej. Mam nadzieje, ze szybko sie jej poprawi, bo moj maz ma juz wystarczajaco duzo klopotow.

Ach Miran przykro mi bardzo kochana, mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i juz niedlugo bedzie idealnie. 3maj sie cieplutko i oszczedzaj sily na te wakacje za rok :-) Buziaczki

xxxklaudziaxxx po no-spie przestało tak boleć, ale kładłam się spać z brzuchem sterczącym i twardym jak kamień, wstałam to już jest normalny, miękki i boli tylko pod biustem od czasu do czasu, ale dużo słabiej. Dzwoniłam do położnej, powiedziała, ze to na pewno bóle gastryczne, czyli dietka szykuje mi się dziś i jutro.
mary__mary a może herbatka z cytrynką i miodem coś Ci pomoże? Mi pomaga zawsze.
weri a mnie dziś głodek obudził o 5 i musiałam kanapkę z serkiem białym wsunąć, potem położyłam się dalej spać i od 8 już na nogach.

W nocy też czesto wstaję, chyba przez tą duchotę i na siusiu.

Madziu ciesze sie ze juz dzisiaj lepiej sie czujesz :) moze przejdzie ci to do konca przy diecie. A mi brzuszek nieraz twardnieje ale chwilke pozniej jest mieciutki, wydaje mi sie ze to zalezy mojego maluszka, bo jak jest twrdy brzuszek to czuje jak maly sie wypina z calych sil.
a co do wstawania rano to widze ze juz prawie wszystkie tak mamy, ja tez o 5 wstalam na sniadanko :-) a o 7 juz duze oko i spac nie moge

o kochane :( jak mnie glowa boli od wczoraj ...
kladlam sie spac zaczela mnie lekko bolec w nocy przebudzilam sie i normalnie mroczki widzialam przed soba ;/ pomęczyłam sie troche i pozniej wlanczylam laptopa i czytalam czy etopiryne mozna brac i o... nie mozna tak przynajmniej gdzies pisali myslalam ze sie zatrzaskam no a apapu nie ma w domu jak na złosc eh ... wyslalam meza po 6 do sklepu i tak szedl z psem i po jednej tabletce przeszlo i pospalam jeszcze 3h cos czuje ze zaraz znow mnie atak zlapie migrenowy :( nie wiecie ile mozna brac apapu na dobe w bezpiecznej dawce? i czy macie inne sposoby na bol glowy... i nie dziala na mnie polozenie sie w ciemnym pokoju i rozluznienie sie eh... :(

o kochane :( jak mnie glowa boli od wczoraj ...
kladlam sie spac zaczela mnie lekko bolec w nocy przebudzilam sie i normalnie mroczki widzialam przed soba ;/ pomęczyłam sie troche i pozniej wlanczylam laptopa i czytalam czy etopiryne mozna brac i o... nie mozna tak przynajmniej gdzies pisali myslalam ze sie zatrzaskam no a apapu nie ma w domu jak na złosc eh ... wyslalam meza po 6 do sklepu i tak szedl z psem i po jednej tabletce przeszlo i pospalam jeszcze 3h cos czuje ze zaraz znow mnie atak zlapie migrenowy :( nie wiecie ile mozna brac apapu na dobe w bezpiecznej dawce? i czy macie inne sposoby na bol glowy... i nie dziala na mnie polozenie sie w ciemnym pokoju i rozluznienie sie eh... :(

Kasiu ja na bol glowy wszystkim w domku robie masaz indyjski przechodzi natychmiastowo, no ale przez neta cie go nie naucze. samej pozatym jest ciezej, ja nauczylam mojego K troszke i jak mnie boli to ide wymyc wlosy i nakladam odzywke najlepiej jakas z mieta co poprawia krazenie krwi i kolistymi ruchami mi masuje glowe, musi byc powoli i dosc mocno ale nie tak zeby cie bolalo, tak okolo 10 minutek, na skroniach malymi kolistymi ruchami wskazujacym palcem a tak to na calej glowie opuszkami palcow dwoma rekami, jedna na gorze glowy a druga w tyle a pochwili zmiana i dwoma rekami po bokach glowy (musisz siedziec do takiego masazu), powinno pomoc :tak: Odzywke zmywasz dopiero po masazu, bez odzywki bedzie cie kudlilo i ciaglo i masaz nie bedzie przyjemny.

Kasiu ja na bol glowy wszystkim w domku robie masaz indyjski przechodzi natychmiastowo, no ale przez neta cie go nie naucze. samej pozatym jest ciezej, ja nauczylam mojego K troszke i jak mnie boli to ide wymyc wlosy i nakladam odzywke najlepiej jakas z mieta co poprawia krazenie krwi i kolistymi ruchami mi masuje glowe, musi byc powoli i dosc mocno ale nie tak zeby cie bolalo, tak okolo 10 minutek, na skroniach malymi kolistymi ruchami wskazujacym palcem a tak to na calej glowie opuszkami palcow dwoma rekami, jedna na gorze glowy a druga w tyle a pochwili zmiana i dwoma rekami po bokach glowy (musisz siedziec do takiego masazu), powinno pomoc :tak: Odzywke zmywasz dopiero po masazu, bez odzywki bedzie cie kudlilo i ciaglo i masaz nie bedzie przyjemny.

och dzieki maz przyjdzie będziemy próbować

Mam pytanie do ttych, które stosują diietę cukrzycową, czy Wy tez macie liczyć kalorie i nie przekraczac 1500? BO dla mnie to masakra. Przed ciążą jak chciałąm się odchudzić to przy 1500 kcal bylam ciągle głodna, rozdrażniona i mdlałam na każdym kroku.

A ja wpadam do Was na chwilke, bo jestem w trakcie pakowania. Jedziemy na tydzien do tesciow i mam nadzieje, ze zatesknicie za mna;)
Mam tez nadzieje, ze uda mi sie tam dorwac do kompa i zajrzec co u Was:)
Buziaki:)

reklama
Kochane moje, dziękuję za wsparcie. Przygotowania do wyjazdu pełną parą!

Miran mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. 3mam kciuki, żeby Twoja teściowa wyszdrowiała. A jak u Ciebie z sączeniem? Mam nadzieję, że lepiej.

Do góry