R
rouż
Gość
A mi na pulpicie kompa stanal suwaczek. Od 2 dni nie chce sie zmienic nawet jak aktualizuje...ciekawe dlaczego?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie dzisiaj raz zlapal az zaczelam jeczec i obudzilam mojego M. Najczesciej mnie lapie jak probuje sie poprzeciagac i naciagnac nogi. Tez zastanawiam sie czy oprocz witamin tych co biore moge brac cos jeszcze. Jutro spytam moja gin, ale ona nawet zelaza w tabletkach nie kazala brac-tylko natura, natura...Ale i tak biore raz dziennie;-)mnie dzis w nocy dwa razy obudził skurcz łydki, nie wiedziałam co zrobic , ból straszny az płakac mi sie chciało... sposób na skurcz z palcami nie przeszedł... mam nadzieje ze juz sie to nie powtórzy... bierzecie moze jakis dodatkowy magnez na skurcze czy tylko ten który macie zawarty w witaminach... Ja biore feminatal i tak jest 70 mg magnezu... Nastepna wizyte mam dopiero 21 sierpnia wiec nie wim czy nie isc do apteki i zapytac czy cos maja.... Co radzicie...
Dziewczyny mi napisaly, ze gin im polecil Ascoffer i takie kupuje, bo niedrogie i bez recepty. Inne sa lepiej przyswajalne ale na recepte, ale tak jak pisalam moja gin uwaza, ze dieta pomoze. A mam anemie. I juz jak biore Ascoffer to mam lepsze wyniki:-). Przedetm przez tydzien bralam 3x dziennie, potem 2razy a teraz juz tylko raz.u mnie było podobnie własnie chcialam sie przeciagnac.... ja żelaza nie biore a jest potrzebne jezeli tak to jakie bierzesz...
ja oprócz prenatalu clasic biorę jeszcze jedną tabletkę magnezu bo tak zalecił lekarz i biorę już od początku ciąży i jak na razie nie miałam bolesnego skurczu, tylko raz tak czułam jakby zaraz miał się zacząć ale przeszło. Kupuje magne B6 (kosztuje chyba 5 zł za 50 tabl).u mnie było podobnie własnie chcialam sie przeciagnac.... ja żelaza nie biore a jest potrzebne jezeli tak to jakie bierzesz...