reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie Fasolkowe Mamuśki:-)
Jak wasze samopoczucie? Mnie dzisiaj po raz pierwszy dopadło mega zmęczenie. Od rana mam mdłości i jestem cały czas zmęczona. Od wchodzenia po schodach na 2 piętro dostałam dzisiaj takiej zadyszki jakiej jeszcze nigdy w życiu nie miałam. Czuje się jakby moja kondycja legła w gruzach. A przed ciążą regularnie uprawiałam sport ( 2 razy w tyg basen i 2 razy fitness). Wczoraj byłam na basenie to ledwo przepłynęłam połowę tego dystansu co zawsze:dry:. Ileż te nasze Kochane Fasolki zabierają nam siły, a przecież są takie malutkie:-D.

reklama
a ja dziś miałam mega mdłości, nie wymiotowała, ale już mnie rwało. Pierwszy raz, wcześniej miałam, ale tylko jak byłam głodna, a głodna robię się bardzo szybko. Też czuję się zmęczona chodzeniem po schodach, a w pracy się nalatam po piętrach. Ale to w sumie pikuś:) ja od ponad tygodnia żyje czwartkiem i badaniem USG, mam nadzieję że serduszko już będzie:)- co tam- musi być :)

ja mieszkam na trzecim pietrze i jak dojde na góre to musze z 10 minut postrac i odczekac bo nawet oddechu nie dam rady złapać .... zauważyłam bóle w krzyżu z tyłu zastanawiam sie czy tez je macie? mysle ze moze to przez to ze macica obsuwa sie do tyłu? hmmm

a wiesz, że mnie tez coś w krzyżu czasem pobolewa, to taki promieniujący ból, miałam tak zawsze przed miesiączką i w trakcie :( Podbrzusze też mnie czasem pobolewa, ale to chyba dobrze, bo macica się powiększa :)

ja to sie boje troche kruszynki malutkiej ale wiem ze mam wokół siebie tyle bliskich rodziny i znajomych ze bede miala duzo pomocy przynajmniej na poczatku :) ja to juz bym chciala zaczac wybierac wózek łóżeczoko kompletować wyprawkę :)
u mnie w pracy juz wszyscy wiedza ze jestem w stanie błogosławionym :) i bardzo szczesliwi sa nawet nie wiedzialam ze bedzie to cieszyc tyle osob :) ale to dobrze z kazdej strony słuchać gratulacji :) i ciągłych pytań czy mam mdłości który to tydzień :) itp. :)

Cześć dziewczyny!!!!!!!!
A ja na dzisiejszej wizycie u lekarza, jak zobaczylam jak bije serduszko:-D malego ludzika w moim brzuchu, to od razu zapomnialam że jakies mdlosci mialam.!!!
Ma 10mm i tętno154uderzenia na minute.
Pozdrawiam i wam tez zycze tyle radosci ;-)

Witam wszystkie przyszle mamusie i mamusie . Mam termin na 9 listopada . ( jest to moj 7 tyd. i 4 dzien. ) wczoraj bylam u lekarza i zobaczyla jak mojemu malenstwu bije serduszko . najpiekniejszy widok na swiecie .:-)

reklama
ja się jeszcze nikomu nie chwaliłam, czekamy z mężem na serduszko.
Moja kuzynka za szybko się pochwaliła pierwszą ciążą i okazało się, że ciąża nie rozwinęła się i musiała ją usunąć, tzn w szpitalu jej to zrobili :( ale pół roku później zaszła drugi raz w ciąże i ma ślicznego, zdrowego , kochanego syneczka :)

Do góry