reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Jeszcze nie ochłonęłam po badaniu:-)

A moja koleżanka tez była u tego lekarza na badaniu przezierności, wynik ma bardzo dobry, bo 1,8 cm, a nie jak dwóch innych lekarzy jej badało i mówiło, że 2,5-2,7, skierowali ją nawet debile na amniopunkcję, a tu dziś takie szczęście, jedna pacjentka mu wypadła z kolejki, ona weszła za nią i się wszystko wyjaśniło, zdrowe ładne dziecko. Zmienia lekarza na tego u którego dziś była, wyobrażam sobie jaki stres przez ostatni tydzień biedna przeżyła.

reklama
Co do kopniaków to musze się pożalić, że ledwo to wytrzymuję czasami. Wczoraj wieczorem normalnie mnie bolało, na razie każde mocne kopnięcie stawia mnie do pionu bo jakoś się jeszcze tego zawsze przestraszę, albo mnie tak zaboli. Mimo wszystko dzielnie to znoszę bo nie ma nic piękniejszego niż świadomość że jest mu dobrze u mnie pod sercem i sobie szaleje. jego ulubione godziny to nocne od 22 do 24..., i dzisiaj w dzień tak o 15 i o 19, coraz bardziej aktywne jest to nasze dzieciątko.

Jeszcze nie ochłonęłam po badaniu:-)

A moja koleżanka tez była u tego lekarza na badaniu przezierności, wynik ma bardzo dobry, bo 1,8 cm, a nie jak dwóch innych lekarzy jej badało i mówiło, że 2,5-2,7, skierowali ją nawet debile na amniopunkcję, a tu dziś takie szczęście, jedna pacjentka mu wypadła z kolejki, ona weszła za nią i się wszystko wyjaśniło, zdrowe ładne dziecko. Zmienia lekarza na tego u którego dziś była, wyobrażam sobie jaki stres przez ostatni tydzień biedna przeżyła.
Musiala ogromnie przezywac poprzednie wyniki...tylko wspolczuc. Najwazniejsze, ze wszstko sie wyjasnilo i ze dzidzius zdrowy:tak:. Sam fakt, ze byla ostatnio widoczna kosc nosowa nie pasowal do zagrozenia chorobami, ale lepiej sie upewnic-i co najwazniejsze-bez dodatkowych, zagrazajacych malenstwu badan:tak:

już po badaniu kontrolnym 3D:-) mały w ciągu tych dwóch tygodniu nabrał na wadze 297g, waży 855g. Przepływy krwi w mózgu o niebo lepiej, poprawa o 40% w stosunku do poprzedniego badania:tak: Lekarz powiedział, ze bardzo ładnie:-)
Pięknie przybiera tylko pogratulować!!!
U nas w sobotę dzieciątko ważyło 580g
a dzisiaj w poniedziałek 666g

No i jeszcze byliśmy dzisiaj zapisać się do szkoły rodzenia. zaczytan zajęcia teoretyczne od następnego poniedziałku (8 zajęć jeden raz w tygodniu)
Zajęcia praktyczne od 04.09. (12 zajęć dwa razy w tygodniu)
wow to długie te zajęcia. U nas było tylko 5 zajęć + wizyta na oddziale i t za 350 zł

Pięknie przybiera tylko pogratulować!!!
U nas w sobotę dzieciątko ważyło 580g
a dzisiaj w poniedziałek 666g
O rany:szok::szok::szok: az trudno uwiezyc,ze kilka dni i taki skok wagowy:szok::szok::szok:
Jestem pod wrazeniem!
Jak patrze na wage Waszych maluszkow to choc wiem w przyblizeniu ile moje moze wazyc:tak:-nic dziwnego, ze z dnia na dzien jest mi ciezej;-)

ja dziś spotkałam koleżankęo, która urodziła 4 tygdnie temu. Zaglądam do wózka i mówię "ależ malusia, chyba bardzo drobna się urodziła?" a ona na to "jaka drobna? Już 4,5 kilo ma!!" :szok::szok::szok: ja normalnie chyba mam mylne wyobrażenie o wielkości noworodków. Już nie pamiętam jak maluśkie są bobaski.

O rany:szok::szok::szok: az trudno uwiezyc,ze kilka dni i taki skok wagowy:szok::szok::szok:
Jestem pod wrazeniem!
Jak patrze na wage Waszych maluszkow to choc wiem w przyblizeniu ile moje moze wazyc:tak:-nic dziwnego, ze z dnia na dzien jest mi ciezej;-)
|W tych pomiarach jest plus/minus 80g.
A u mnie w sobote było robione na dobrym sprzecie 4D, a dzisiaj na zwykłym może dlatego takie różnice.

wow to długie te zajęcia. U nas było tylko 5 zajęć + wizyta na oddziale i t za 350 zł
Na razie babka mówiła, że przy pierwszym dziecku jest bezpłatne, tylko jesli chce uczeszczac z mezem to musze wniesc jednorazowa oplate 50zł. Ciekawa jestem czy za wizyte na oddziale beda pobierane opłaty.

reklama
Do góry